Annapurna2

30.09.2008., utorak

IMA NAS I U KATHMANDUU

Prekjucer sam s deckima isao dio prve etape do sela Bhulbhule i vratio se na plus 50 pjesice 17 km u Besisahar i navecer dosao u Kathmandu. Jucer sam sve lijepo napisao u jednom internet caffeu - koga je prvog, deset metara nakon izlaska iz busa ugrizla pijavica, kako smo proveli noc u sobama-kokosinjcima u najstrasnijem selu na svijetu Khudiju, .... prilijepio sam i deset slika, sve je stajalo nekoliko minuta na blogu (cak je palo i nesto komentara) i onda dok sam radio sitne ispravke u racunalu nesto puklo i nestalo tko zna gdje, jer to vise ne mogu naci. Ako danasnji uradak uspije, cetiri slike su o tome kako sef transporta (Sasa) u nekoj cudnoj majici nadzire pokret 80 nosaca (toliko ih imamo za nasih niti 3 tone opreme), pa zatim kako Ogulinci s velikom brigom ispracaju uplasenog Nepalca koji nam nosi 720 jaja, te s hodanja i prelaska prvog viseceg mosta.
Inace u Himalaju treba znati kada doci. Ekspedicije koje su dosle prije nas zbog puno snijega su zapele u doljnjim djelovima planina ili vec i odustale od uspona. One koje ce tek doci, bit ce prekasne zbog dolaska zime, a one koje su dosle ovih dana u Kathmandu, tu ce najvjerojatnije i ostati, jer za 10 dana pocinje najveci nepalski blagdan Dhasain (traje 15 dana!!!) i nitko za nikakve novce u te dane nece nositi terete. Nasa ekspedicija u toj lutriji je super prosla, jer nasi nosaci divljaju i jure po putu prema BC s 60 kg na ledima radeci i dvije etape dnevno, jer zele stvar cim prije obaviti i vratiti se kucama prije blagdana, pa cemo u Bazni logor doci tri dana prije onog u rasporedu.
Tu nastaje mali problem, jer I.Carin (dolazi sutra u KTM) i ja smo mislili kolonu uhvatiti zrakomlatom dva dana prije BC, malo ih preplasiti u brisucem letu i iskrcati se, no sada cemo bez aklimatizacije morati sletjeti u BC na 4800 m i tamo nekako prezivjeti.
Iz Kathmandua za blog Annapurna 2 - Darko Berljak

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

- 07:33 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

0


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ogulinska ekspedicija "Annapurna II 2008"


kontakt e-mail za web
kontakt e-mail za sponzorstva i medije