Annapurna2

25.05.2008., nedjelja

Fotke Kathmandu

















naslovna

- 13:45 - Komentari (6) - Isprintaj - #

12.05.2008., ponedjeljak

Pripreme

9-10.8. Julijske Alpe

Vikend 9-10.8. dio članova ekspedicije je proveo na pripremama u Julijskim Alpama. Od A2 ekipe sudjelovali su Polić, Takač, Jurković, Soldo, Ferenčak i Marković (pridruženi član za A4). Voditelj pohoda bio je Darko Berljak, a navečer je navratio i Franc Pepevnik.

Prvi dan prošli smo potez od Aljaževog doma (1050m), preko Luknje na Bovški Gamsovec (2392m), na Dovška vrata (2180), Pogačnikov dom (2052m), sedlo Planju (2349m), Razor (2601m), Mlinaricu, Škrbinu (1995m), Zadnji Prisojnik (2397m, kroz zadnje okno), Prisojnik (2541m) i potom spust na Vršić (1611m) i na kraju u bazu, Koču na Gozdu (1220m), gdje smo proveli noć. Ovu dionicu su najbrže prošli zajedno Soldo i Ferenčak za 6:30h. Do vrha Prisojnika malo iza njih bili su i ostali iz A2 ekipe, a onda su za spust odabrali najtežu moguću varijantu (Hanzov pot, ovdje je opis sa fotografijama), koja je potrajala...

Drugi dan smo se spustili u Krnicu (1000m) i preko Kriške stene (2300m) popeli se na Rdeču Škrbinu i Dolkovu Špicu (2591m), Škrlaticu (2738m) pa preko Bivka IV nazad u dolinu Vrata do polazišta, Aljaževog doma. Kao i prvi dan istu dionicu smo prolazili zajedno sa dvanaestak djevojaka iz ženske Everest ekspedicije. Drugi dan su najbrže prošli Ferenčak (6:10h), Marija Mačešić (koju minutu kasnije, bez Dolkove špice), te Jurković, Takač, Soldo Marković i Ena Vrbek (još 15-tak minuta kasnije, ali sa penjanjem na Dolkovu špicu).






25-29.6.2008. Grand Combin 4314m
Članovi ekspedicije Marko Polić, Ivan Carin, Slobodan Soldo, Dragan Dragičević, Vedran Salopek, Saša Takač, Ivan Ferenčak, te za Annapurnu4 pridruženi član Tomislav Marković (naš istaknuti planinarski fotograf) i u pratnji Pavla Kovač (penjala do 3650m) uspješno su odradili visinske pripreme na zahtjevnom usponu na Grand Combin. Odabrana je ruta iz švicarskog mjestašca Bourg Saint Pierre (1860m), preko Valsorey planinarske kuće(3050m) i Bivka Biagio Musso (3650m) te po južnoj strani (south face) na predvrh Combin de Valsorey (4184 m) i dalje laganim snježnim grebenom na glavni vrh.

Završni uspon od bivka do Combin de Valsoreya vodi strmom (većinom 45 stupnjeva) flanjkom, kroz nekoliko djelomično zaleđenih kuloara te kroz stijenu i mix detalje vrlo loše kvalitete. Ocjena težine varira od PD do AD, ovisno o uvjetima, nama je zbog malo snijega i toplog vremena (kamenje na dijelovima nije zaleđeno i lako odleti na naveze ispod) ocjena bila AD. Nažalost, prilikom uspona je od nekoliko pokrenutih komada kamena stradao član donje naveze Saša Takač zadobio prijelom kosti u šaci, no nastavio je uspon i uspješno sve odradio do kraja.

Zbog iznimno loše kvalitete stijene i nedostatka osiguravališta, te upozoreni na nedavne fatalne nesreće prilikom spusta južnom stranom planine odlučili smo povratak s vrha obaviti okolnim, sigurnijim sjeverozapadnim putem, koji nije imao ništa manju težinsku ocjenu. Absailom niz serak (Saša usprkos ozljedi raspremio štand i otpenjao solo) pa otpenjavanje opasno eksponiranih 500-tinjak visinskih metara tvrdog snijega 45 stupnjeva nagiba spustili smo se do ispod dosega brojnih lavina od prethodnih dana i popeli preko sedla Meitin pa nazad na dom Valsorey. Prilikom uspona odradili smo i brojne situacijske vježbe, od simuliranja kretanja po slaboj vidljivosti (kompas, azimut, visinomjer), isprobavanje uređaja veze, rad u navezu, podizanje velikog tereta na veliku visinu, nažalost i pružanje prve pomoći.

Ukupna ocjena izleta je zadovoljavajuća, zbog ispenjanog zanimljivog i zahtjevnog smjera i vrha, velike visinske razlike i ugodnog druženja.



Dana 18.05.2008. održana je provjera izdržljivosti članova Hrvatske alpinističke ekspedicije Annapurna II koja se održava tijekom rujna i listopada u organizaciji Športskog penjačkog kluba “Ogulin“. Cilj provjere je ustvrditi krajnje mogućnosti učesnika ekspedicije te fizičku spremnost. Na provjeru je stiglo većina članova ( Slobodan Soldo, Ivan Ferenčak, Ivan Jurković, Dragan Dragičević, Saša Takač, Brunoslav Grdić, Ivan Carin, Vedran Salopek, Darko Berljak, Marko Polić ) mada su neki zbog drugih obaveza odnosno povreda odlučili prisustvovati kao promatrači. Provjera se održala na području Bjelolasice, Jančarice te Samarskih i Bijelih stijena u dužini od 40 km po kišovitom vremenu i teškom terenu.



U petak 09.05.2008. dio članova Hrvatske Alpinističke Ekspedicije “Annapurna II 2008“ u sastavu Ivan Jurković, Saša Takač, Vedran Salopek i Ivan Carin, u svrhu priprema otišli su na visokogorsku turu na Grossglockner. Plan je bio da iz Hailingensbluta krenu po Pallavichiniju do bivka na 3250 m, tamo prespavaju i nastave ujutro do vrha. Ali pošto su ceste bile zatvorene u Hailingensblutu su ih savjetovali da odu oko brda do Kalsa i na to su izgubili oko sat i pol vožnje. Tamo su ostavili automobil i nakon cca. tri sata planinarenja stigli u planinarski dom Studelhute. Tamo su prespavali.

Sljedeće jutro u 06.30h krenuli su po Alterkeiserwegu prema vrhu ali su se nakon pola sata pješačenja odlučili odvojiti u dvije skupine. Salopek i Takač su krenuli po smjeru Studelgrat a Jurković i Carin po Alterkeiserwegu i na kraju kroz veliki kuloar prema vrhu. Nakon trosatnog uspona i sa kratkim čekanjem pred samim vrhom zbog gužve uspjeli su sva četvorica pokoriti 3798m visoki Grossglockner. Nako kraćeg zadržavanja na vrhu i slikanja krenuli su natrag put doma na specifičan način, sanjkanjem na..., pogodite čemu i za ono što im je trebalo sat vremena uspona prešli su za oko 5 min. Stigli su u dom, nešto pojeli, popili, sjeli u auto i vratili se kući. Trodnevna tura odrađena u dva dana...






naslovna

- 08:34 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Pripreme u Julijskim Alpama

Vikend 9-10.8. dio ekspedicije je proveo na pripremama u Julijskim Alpama. Od A2 ekipe sudjelovali su Polić, Takač, Jurković, Soldo, Ferenčak i Marković (pridruženi član za A4). Voditelj pohoda bio je Darko Berljak, a navečer je navratio i Franc Pepevnik.

Prvi dan prošli smo potez od Aljaževog doma (1050m), preko Luknje na Bovški Gamsovec (2392m), na Dovška vrata (2180), Pogačnikov dom (2052m), sedlo Planju (2349m), Razor (2601m), Mlinaricu, Škrbinu (1995m), Zadnji Prisojnik (2397m, kroz zadnje okno), Prisojnik (2541m) i potom spust na Vršić (1611m) i na kraju u bazu, Koču na Gozdu (1220m), gdje smo proveli noć. Ovu dionicu su najbrže prošli zajedno Soldo i Ferenčak za 6:30h. Do vrha Prisojnika malo iza njih bili su i ostali iz A2 ekipe, a onda su za spust odabrali najtežu moguću varijantu (Hanzov pot, ovdje je opis sa fotografijama), koja je potrajala...

Drugi dan smo se spustili u Krnicu (1000m) i preko Kriške stene (2300m) popeli se na Rdeču Škrbinu i Dolkovu Špicu (2591m), Škrlaticu (2738m) pa preko Bivka IV nazad u dolinu Vrata do polazišta, Aljaževog doma. Kao i prvi dan istu dionicu smo prolazili zajedno sa dvanaestak djevojaka iz ženske Everest ekspedicije. Drugi dan su najbrže prošli Ferenčak (6:10h), Marija Mačešić (koju minutu kasnije, bez Dolkove špice), te Jurković, Takač, Soldo i Ena Vrbek (još 15-tak minuta kasnije, ali sa penjanjem na Dolkovu špicu).




- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sponzori

Zahvaljujemo na financijskoj i logističkoj pomoći našim sponzorima!



Glavni sponzor












Trgo-štrom d.o.o.


HGSS (Hrvatska gorska služba spašavanja)
Dom Konzalting d.o.o., Vrbovsko
Podna tehnika d.o.o.
Grad Ogulin
FUCHS maziva d.o.o
TOM-GRAD zadruga za uslužne djelat.
KOORDINATA d.o.o. ZG
GEO SINTETIKA d.o.o. ZG
Jamnica d.d.
Grdić gradnja doo
I.K.S.Pavić d.o.o.
HPS (Hrvatski planinarski savez)


OZV-gradnja Zg
ORDINO d.o.o. Zg
ZA-GRAD-RAD d.o.o.
G.A.Z. d.o.o Zagreb
MIVIT-pekara Ogulin
Građevinski laboratorij d.o.o.


GRUMF d.o.o. Ogulin
Ljekarna Jelovac, Tomšić,Turkalj,Papež
Mikas-mont Ogulin
HŠ Uprava šuma OG
Odvjetnički ured Stevo Maravić
Zvonko Trdić,Ogulin
HPD KLEK Ogulin
Veterinarska stanica d.o.o., Ogulin
Cestovni prijevoz BjONDIĆ Ogulin
Belaks d.o.o. Ogulin
U.O. Jadranka Cindrić, Ogulin
Ord. opć. med. Dr. Kovačić
Salopek Franjo, vulkanizerski servis,Delnice
Otok prodeks


naslovna

- 01:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #

07.05.2008., srijeda

Galerija









naslovna




- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Marko Polić

Rođen 21.11.1976 u Ogulinu.
Član ŠPK Ogulin, HPD Klek, HGSS, Ogulin.
Važniji usponi: La grave (3.556m)
Ostalo: Rafting, turno skijanje

Po zanimanju turistički djelatnik.
Planinarstvom se bavim od malih nogu, sa ocem Ivanom sam prošao mnoga brda i planine na području Hrvatske.
1998 godine postajem pripravnik Hrvatske gorske službe spašavanja. Od tada sudjelujem u brojnim akcijama i vježbama HGSS-a.
Skijam od četvrte godine starosti i planiram skijati sa vrha Annapurne IV ( 7528m ).

Inače se dugo godina bavim raftingom i jedno vrijeme sam bio reprezentativac Hrvatske u tom sportu.
Također sam se bavio pustolovnim utrkama.

Glavni koordinator i voditelj ekspedicije.




naslovna

- 09:45 - Komentari (14) - Isprintaj - #

Saša Takač


Saša Takač
18.10.1968.godina
ŠPK Ogulin, HPD Klek, Ogulin
Grossglockner (3.798m), Matterhorn (4.478m)
Margherita (4.554m), Marmolada (3.343m)
Balmenhorn (4.167m), Piramide Vincent (4.215m)
Corno Nero (4.322m), Johannisberg (3.460m)
Ostalo: Rafting, turno skijanje

Ekspedicijski kuhar




naslovna

- 09:40 - Komentari (16) - Isprintaj - #

Ivan Carin

Rođen sam 26.9.1961. u Brežicama. Po zanimanju građevinski poduzetnik, vlasnik par firmi sa 450 zaposlenih, otac 4 djece

Planinario po većini Hrvatske i Slovenije, sa 6 godina bio prvi puta na Triglavu, a od tada barem 20 puta.
U Italiji na Montažu, Monte Pelmu, Monte Rosi, u Austriji na Grossglockneru i Grossvenedigeru, u Švicarskoj na Breithornu, Korzika, na Martinique popeo najviši vrh Monte Pelee, Na Baliju vulkan Mt Agung 3142 m, u Boliviji Huayna Potosi dosegnuti 6000m, nepoznati vrh 5050m iznad Salar de Uyuni, u Peruu Inka trail...

Obožavam se skijati, najradije turno skijanje, po šumi i heli ski. Bio sam na 3 heli skija - Kavkaz u Rusiji, Kanada, Monte Rosa u Švicarskoj.

Obožavam sve što je na vodi,a osobito canyoning. Na raftingu sam više puta prošao sve kaj ima u Hrvatskoj, Una, Soča, par puta u Austriji, Bali, Tajland, Peru.
Jedan sam od prvih koji su skakali sa paraglajderom u Hrvatskoj.



nastavi

- 09:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Bruno Grdić

11.08.1970.godina
ŠPK Ogulin, HPD Klek, HGSS, Ogulin
Grossglockner (3.798 m), Mt. Blanc (4.807m),
Matterhorn (dosegnuto 4.256m)
Aconcagua (6.962m) Mt. Mc Kinley (dosegnuto 5.800m)
Ostalo: turno skijanje

Ekspedicijski blagajnik




naslovna

- 09:30 - Komentari (11) - Isprintaj - #

Ivan Ferenčak



Rođen 21.6.1973.godine u Zagrebu. Živim u Dugom Selu.
Član: PD Sveučilišta Velebit-Zagreb
dipl. oec., radim kao programer
Važniji usponi: Grossglockner, Mt. Blanc (4807m), vrhovi>4.000m u masivu Monte Rose, Pik Lenin - Kirgistan (7134m)
Ostalo: ultra trail, pustolovne utrke, ultramaratoni

Planinarim od 1994g., sa PDS Velebitom prošao veći dio Hrvatske, često pohodim Julijske i Kamniške Alpe u Sloveniji, zadnjih godina i centralne Alpe (Austrija, Italija, Švicarska, Francuska). Sudjelovao na uspješnoj tročlanoj velebitaškoj ekspediciji na Pik Lenin u Kirgistanu 2005g. (uspon na vrh 7134m). Nadam se ostvarenju veće visine na Annapurni 2.

Na ekspediciji zadužen za web stranice.


Posebna zahvala mom glavnom sponzoru, mojem poslodavcu tvrtki ETNA



naslovna

- 09:29 - Komentari (13) - Isprintaj - #

Dragan Dragičević



08.03.1985.godine
ŠPK Ogulin, HPD Klek, HGSS, Ogulin
Mt. Blanc du Tacul (4.248m)
Ostalo: turno skijanje

Oružar ekspedicije, s glavnim uredom na 5700m u C1


naslovna

- 09:27 - Komentari (15) - Isprintaj - #

Vedran Salopek



19.11.1981.godina
ŠPK Ogulin, HPD Klek, HGSS, Ogulin
Grossglockner (3.798m), Mt. Blanc du Tacul (4.248m)
Ostalo: Rafting, turno skijanje

Ekspedicijski vezist, prva pomoć



naslovna

- 09:24 - Komentari (9) - Isprintaj - #

Mediji o nama
























naslovna

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Annapurna II

Wikipedia
Visina (stope) 26,040
Visina (metara) 7,937
Položaj Annapurna Himal, Nepal
Zemljopisne koordinate 28.539° N 84.137°

Najbolje vrijeme za uspon: travanj, svibanj (prije monsuna)
kraj rujna, listopad (nakon monsuna)

Prvi pristup i izvidnica, prvi uspon: 1960 godine u sklopu Britansko/Indijsko/ Nepalske ekspedicije pod vodstvom Jimmya Robertsa, zapadnim grebenom, pristupom sa sjeverne strane

Prvi na vrhu Richard Grant, Chris Bonington i
Sherpa Ang Nyima
Britansko/Indijsko/ Nepalske ekspedicija

Hrvati na vrhu /

Najbliži međunarodni aerodrom Kathmandu, Nepal

Posebnost: 16. vrh na svijetu po visini

Zanimljivost: vrh je ispenjan od strane samo 6 penjača

- 09:12 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Ivan Jurković



25.07.1978.godina
ŠPK Ogulin, HPD Klek, HGSS, Ogulin
Grossglockner (3.798m), Mt. Blanc du Tacul (4.248m)
Matterhorn (4.478m), Marmolada (3.343m)
Ostalo: Rafting, turno skijanje

Doktor ekspedicije.



Naslovna

- 09:12 - Komentari (13) - Isprintaj - #

Terminski raspored ekspedicije

TERMINSKI RASPORED IZVEDBE EKSPEDICIJE
„ANNAPURNA II“


Datum Dan Opis aktivnosti ekspedicije

20.9.08. 1. Odlazak ekspedicije iz Zagreba (subota)
21.9.08. 2. dolazak u Kathmandu
22.9.08. 3. nabava ostale opreme, hrane i goriva
23.9.08. 4. nabava ostale opreme, hrane i goriva
24.9.08. 5. nabava ostale opreme, hrane i goriva
25.9.08. 6. briefing u Ministarstvu turizma
26.9.08. 7. pakiranje
27.9.08. 8. vožnja busom u Besi Sahar (10 sati)
28.9.08. 9. trek Besisahar – Nagdi (6 h)
29.9.08. 10. trek Nagdi – Jagat
30.9.08. 11. trek Jagat – Tal (6 h)
1.10.08. 12. trek Tal – Chame (5 h)
2.10.08. 13. trek Chame – Pisang (6 h)
3.10.08. 14. trek Pisang - Sabji Khola (5 h)
4.10.08. 15. trek Sabji Khola – Bazni logor (5 h) /4850 m/
5.10.08. –
26.10.08. 16. – 37. Tri tjedna za aklimatizaciju, postavu L1 (5300 m), L2 (6200 m), L3 (7000 m) i uvjetno L4 (7350 m); uspon na vrh (7937 m) između 20. i 24.10. i evakuciju visinskih logora
27.10.08. 38. Bazni logor – Brathang (7 h)
28.10.08. 39. Brathang – Bagarchap (6 h)
29.10.08. 40. Bagarchap – Chamje (7 h)
30.10.08. 41. Chamje – Bhulbhule (6 h)
31.10.08. 42. Bhulbhule – Besisahar (4 h)- nastavak busom u Kathmandu
1.11.08. 43. Kathmandu (pričuva i slobodno)
2.11.08. 44. Kathmandu (pričuva i slobodno)
3.11.08 45. Odlazak iz Kathmandua
4.11.08. 46. Dolazak u Zagreb (utorak)


UKUPNO: 30 radnih dana



naslovna

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tomislav Marković


Tomislav Marković, 02.12.1963. u Zagrebu

HPD Pliva Zagreb

21 uspon na vrhove preko 4000 metara.
Mont Blanc 4807m, Dufourspitze 4634m, Dom 4545m, Weisshorn 4505m, Liskamm 4527m, Zinalrothorn 4221m, Rimpfischhorn 4199m.....
Nepal Himalaja: Imja Tse 6189m
Ostalo: treking utrke, trčanje, penjanje




naslovna

- 09:01 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Troškovnik

Proračun* ekspedicije „ANNAPURNA II“ za deset članova u USD

1. Nepalske vize 300,00
2. Dozvola nepalskog Ministarstva turizma za uspon na vrh 3.000,00
3. Svi cestovni prijevozi u Nepalu 400,00
4. Smještaj i prehrana u Kathmanduu 10 osoba x 9 dana 1.080,00
5. Depozit za zaštitu prirode 2.000,00
6. Troškovi trekkinga (smještaj, prehrana) Besisahar – BC –Besisahar
1.300,00
7. Hrana za Bazni logor i visinske logore 1.500,00
8. Najam Bazne zajedničke opreme (kuhinja i ostalo) 800,00
9. Trošak nosača Besisahar – BC –Besisahar 8.000,00
10. Trošak nepalskog časnika za vezu (oprema, dnevnice) 2.500,00
11. Trošak Baznog osoblja (sirdar, kuhar, pomoćnik) 4.500,00
12. Trošak Sherpa summitera (2) 4.000,00
13. Sva osiguranja za Sherpe, časnika, BC osoblje i nosače 500,00
14. Dozvole za radio stanice 400,00
15. Ostala zajednička oprema koja se kupuje u Nepalu 1.500,00
16. Plin za BC i visinske logore 600,00
17. Ostali nespomenuti troškovi 1.000,00
18. Izlazne aerodromske takse (KTM) 170,00
19. Provizija agenciji „Everest trekking Ltd“ 1.000,00
UKUPNO 34.550,00
5. Povrat depozita nakon ekspedicije - 2.000,00
UKUPNI PRORAČUN EKSPEDICIJE 32.550,00
(bez troškova osobne opreme)
(Dodatni trošak avionske karte 10*1.900 EUR = 19.000EUR)

Trošak po članu ekspedicije 32.550: 10 = 3.255,00 USD
ili u eurima (tečaj 21.1.2008.) = 2.244,00 EUR (plus 1.900 EUR za avion)



naslovna

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Franc Pepevnik - Aco



Franc Pepevnik - Aco (Plezalni klub Rifnik Šentjur, Slovenija)

Rođen 1959, oženjen, 1 dijete, gorski spašavatelj, gorski vodič

Alpinističke ekspedicije

1978 Ande
1980 Norveška
1990 Tien Šan
1993 Aconcagua
1995 Ande
1999 Ekvador

Himalajske ekspedicije

1983 Gaurišankar
1987 Šivling
1989 Mount Everest
1990 Anapurna I
1995 Čo Oju (vrh)
1997 Mount Everest (vrh)
2000 Lotse (vrh)
2003 Manaslu
2005 Shisha Pangma (vrh)

naslovna

- 08:10 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Darko Berljak


Expedition Logistic Manager, voditelj logistike ekspedicije
Rođen 1950;
dipl.oec., profesionalni glavni tajnik HPS i tajnik HGSS, gorski spašavatelj
PD Sveučilišta Velebit, Zagreb
300 alpinističkih uspona u hrvatskim stijenama i Alpama; usponi na Mt.Kenyu u Africi, u peruanskim Andama, na Borneu (Kinabalu), vođa ekspedicija na Kavkaz i Huandoy (prvenstveni uspon), 28 puta bio u Himalaji kao vođa na Ama Dablam i Ngojumbu Kang (prvenstveni usponi), 3 x na Mount Everest, Shisha Pangmu, 2xCho Oyu (1. hrvatska ženska ekspedicija), Annapurnu I (zimski uspon) i Sechuanu (NR Kina); tehnički vođa na slovenskim ekspedicijama Lhotse i Manaslu, alpinistički instruktor u školi za himalajske vodiče u Nepalu; član Hrvatskog olimpijskog odbora i Komisije za ekspedicije UIAA.



naslovna

- 08:01 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Slobodan Soldo


24.02.1962.
HPD Belišće , HGSS
120 alpinističkih uspona u hrvatskim stijenama i Alpama;
Europa: 44 uspona na vrhove iznad 4000m
Mont Blanc 4807m,Matterhorn 4477m, Weisshorn 4505m,
Finsteraarhorn 4273m, Zinalrothorn 4221m, Dent du Geant 4013m,
Dufourspitze 4634m, Dom 4545m, Liskamm 4527m........itd.
Nepal Himalaja: Imja Tse 6189m
Ostalo: pustolovne utrke, trekking utrke, mtb

- 08:00 - Komentari (31) - Isprintaj - #

Uspon


Pristup baznom logoru



grebenski dio uspona



Prikaz smjera uspona



Grafikon aklimatizacije i uspona




naslovna

- 07:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2008., utorak

Poziv sponzorima



POZIV NA POSLOVNU SURADNJU, SPONZORSTVA I DONACIJE
Športski penjački klub „OGULIN“ i članovi ekspedicije pozivaju zainteresirane tvrtke, ustanove i pojedince da se uključe u ovu akciju putem promidžbe svojih proizvoda ili usluga, odnosno svoje djelatnosti i da budu sponzori i donatori te ekspedicije.
Neposredna i svakodnevna izravna veza putem satelitskog telefona preko kojeg će se osim razgovora prenositi i slike s terena, kao i mogućnost uspostave veze i na samom vrhu Annapurne II tjednima će zanimljivost i dramatičnost prvog ogulinskog uspona, postaviti u samo središte športskih događaja koji će se pratiti u našoj domovini.

OBLICI PONUDE EKSPEDICIJE „ANNAPURNA II 2008“:
1. Objavljivanje propagandnih poruka u emisijama (radio, TV) u kojima će prije i poslije ekspedicije sudjelovati članova ekspedicije.
2. Objava popisa sponzora i donatora u novinskim reportažama prije i poslije ekspedicije.
3. Oznake sponzora i donatora na odjeći članova prilikom pojavljivanja u medijima.
4. Izrada digitalnih zapisa (slike, film) sa zaštitnim znakom tvrtke u autentičnom ambijentu Nepala i Himalaje.
5. Isticanje imena tvrtke, ustanove i pojedinca na javnim predavanjima nakon ekspedicije.

POSEBNE PONUDE EKSPEDICIJE „ANNAPURNA II 2008“
a) naziv Generalnog sponzora ekspedicije,
b) naziv Posebnih pokrovitelja transporta, opreme, veze, prehrane, osiguranja i medija,
c) naziv Zlatnog, Srebrnog i Brončanog sponzora ekspedicije,
d) naziv Baznog i visinskih Logora 1, 2 i 3. imenom određene tvrtke ili ustanove (u izravnim javljanjima i izvješćima s terena te nakon ekspedicije.

Svi članovi ekspedicije kojima je izdana specijalna punomoć Hrvatskog planinarskog saveza ovlaštene su za dogovor i pripremu sve neophodne dokumentacije gore navedenih oblika suradnje (upiti, ponude, narudžbe) koje u završnici u formi ugovora ovjerava i potpisuje ovlašena osoba Športskog penjačkog


HRVATSKI PLANINARSKI SAVEZ
CROATIAN MOUNTAINEERING ASSOCIATION
Member of UIAA - Član UIAA




Kozarčeva 22, HR-10000 ZAGREB - Hrvatska
e-mail: hps@plsavez.hr - http:// www.plsavez.hr
mob: 098/ 283 709 MB: 3253236


Športski penjački klub ¨Ogulin¨
Josipa bana Jelačića 7. 47300 Ogulin, Hrvatska
Matični broj: 1347543
Žiro račun(Erste banka) br. 2402006-1100126812

Kontakt osoba ekspedicije za sva pitanja potencijalnih sponzora:
Marko Polić, marko@adriatic-adventure.com
091 1853020






naslovna

- 14:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Potrebna oprema

OBVEZNA OSOBNA OPREMA:
• Vreća(e) za spavanje (za BC i planinu)
• Topla fleece odjeća (hlače i jakna)
• Gore-Tex hlače i jakna
• Veston (uvjetno)
• Visinske dvostruke cipele (Millet Everest GTX Boot – One Sport)
• Trekking cipele ili dobre tenisice
• Cepin
• Velika i mala naptnjača
• Dereze
• Ski štapovi
• Penjački pojas (što lakši)
• Protektori za cipele + obične gamašne
• Najbolje glečer naočale 2 kom
• Ledni klin 2 kom
• Snježno sidro 1 kom • Karimat (2 kom)
• Sponke 2 obične + 2 s maticom
• Čelna svjetiljka 2 kom + potrebne baterije
• Windstoper hlače i jakna
• Termo donje rublje
• Potkapa (2), kapa (2)
• Termosica
• Rukavice (trostruki set: svila, vunene, navlačne)
• Transportna vreća
• Maska za lice
• Tople čarape za visinu 6 pari
• Jumar (desni, ako ste dešnjak) + osmica
• Osobna medicina
• Nož, upaljač, svijeća
• Sat (ako je moguće s visinomjerom)
• Ostalo prema dogovoru
Zajednička:
• Fixno uže 100 m/8 mm
• Penjačko uže 2 kom 50 m /9 mm
• Zajednička medicina + Gamow vreća
• Boca s kisikom, maska i regulator za medicinske svrhe • Visinski šatori (4), visinska hrana, brennera 7, potrebno posuđe i pribor, Husch bombica 20 kom
• Satelitski telefon (Thuraya): radi na T-Mobile i VipNet pretplatničke kartice; minuta cca 14,00 kn za ulazne i izlazne pozive, SMS cca 2 kn



naslovna

- 14:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Dawa Tenzing Sherpa (22)





Mount Everest (8850 m ) 2 x
Cho Oyu (8201 m) 3 x



naslovna

- 09:57 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Krenuli prema Baznom logoru

Nakon od Ferre prekjucer već opisanih 190 km vožnje koja je trajala nepunih 13 sati uz nešto uobičajne nepalske dramatike na odronima, blokadama i prelasku nabujalih rijeka bez mostova, ekspedicija je jučer krenula na sedmodnevno (ako će nosači htjeti ubrzati), osmodnevno ili duže (ako će nosači putem štrajkati i zabušavati) pješačenje do Baznog logora. Nakon prvog uspješnog napada pijavice na jednog člana iz Ogulina niti deset metara od autobusa, koji je krvav, a još više ljut zbog bijelih čarapa koje su postale crvene) otišao na spavanje i srećom kratkog noćnog boravka u sobama-kokošinjcima u najstrašnijem selu na svijetu (Khudi), nije bilo novih uzbuđenja. Osamdeset nosača ujutro je natovarilo naših tri tone opreme, uključujući i 720 jaja (na jednoj od slikica Sasa pazi da ih nosac odmah ne razbije) te krenulo na prvu etapu do sela Sangye, gdje se prespavalo uz pripadajuću tonsku kulisu grmljavne i monsuskog pljuska koji je trajao cijelu noć. Danas slijedi etapa do mjesta Tall, a kako izgleda bit ce besplatnog tusiranja s neba. Uz ovaj te

- 09:57 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Lakhpa Nuru Sherpa (36)





Mount Everest (8850 m ) 9 x,
Cho Oyu (8201 m) 6 x,
Lhotse (8516 m),
Makalu (8462 m) ,
Annapurna I (8091 m),
Dhaulagiri (8167 m),
Ama Dablam (6812 m) 2 x




naslovna

- 09:57 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Nawang Jangbu Sherpa (32)





Dhaulagiri (8167 m),
Cho Oyu (8201 m),
Shishapangma (8027 m)




naslovna

- 09:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Passang Tshering Sherpa (33)





Mount Everest (8850 m ) 3 x
Cho Oyu (8201 m) 5 x
Ama Dablam (6812 m)


naslovna

- 09:57 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

0


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ogulinska ekspedicija "Annapurna II 2008"


kontakt e-mail za web
kontakt e-mail za sponzorstva i medije