nedjelja, 17.01.2010.

Pire, pire, pire...

Pirirano povrće svi jedu, mali, veliki, djeca i odrasli. Ukusno je a i ponekad će vas natjerati da pojedete ono povrće koje inače ne jedete, npr. brokula, cvjetača, mrkva, tikvica itd. itd.
Napisati ću par kombinacija koje sam i sama isprobala a vi onda odaberite i poslužite kao prilog bilo kojem mesu. fino

grašak+krumpir+menta - treba vam smrznuti grašak (količina isto ovisi o broju osoba), krumpir i listići metvice. Stavite kuhati krumpir te nakon nekog vremena ubacite grašak. Nekih 10-ak minuta prije nego što je povrće kuhano ubacite listiće metvice. Ocijedite i vratite natrag u lonac. začinite solju, paprom i ubacite komadić maslaca.Po potrebi možete dodati i mlijeka. Ispirirate štapnim mikserom, kušajte i gotovo!
krumpir+ mrkva - ovo možete kombinirati i sa običnim pireom od krumpira ako želite tanjur ukrasiti sa više boja. Postupak je isti! ;)
zelena brokula+krumpir - kod ove varijante skuhajte krumpir i brokulu posebno u zasoljenoj vodi i finalizirajte po uobičajenom postupku.
batat - batat nazivamo još i slatki krumpir zbog njegovog slatkastog okusa. Nisu svi ljubitelji, ali ako još niste probali svakako to učinite. Meni se sviđa a i osim soli i papra, volim ubaciti malo mog omiljenog začina kurkume, a mislim da bi i šafran ovdje dao jedan lijepi ton. Igrajte se! ;)

Za sada toliko! Biti će još kombinacija, smo da ih isprobam...ako vi štogod isprobate, podijelite to sa mnom! Hvala! :))

- 12:13 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  siječanj, 2010  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Siječanj 2010 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Za sve one kojima je menza dosadila i povremeno zele skuhati nesto ukusno da li samo za sebe ili i za drustvo! :)

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

www.jamieoliver.com
www.gastro.hr
teacia.blog.hr