ponedjeljak, 11.01.2010.

Rižoto sa šampinjonima i rukolom

Za jednu osobu:
100 g riže za rižoto
4 veća šampinjona
mladi luk
2 ćesnja češnjaka
malo vina
soli
1 peperoncino
maslinovo ili obicno ulje
temeljca za polijevanje (može se koristiti i kocka za juhu, ali u tom slučaju paziti sa solju)
rukola
parmezan

Nasjeckamo češnjak i mladi luk i ubacimo u prije zagrijanu tavu da se pirja polako na ulju. Prije nego što češnjak požuti ubacimo sirovu rižu i peperoncino te polijemo bijelim vinom.
Na polaganoj vatri pirjamo rižu te kada malo omekša dodamo šampinjone i nastavimo pirjati dok riža ne bude gotova, a to provjerimo tako što probamo. (Vodite računa što piše na pakiranju da se riža ipak ne prekuha). U slučaju da fali začina naknadno začinite po ukusu.
Prebacimo gotovo jelo na tanjur, natrgamo listove rukole i posipamo parmezanom.

Ovo jelo je mrvicu pikantno i ako niste ljubitelji onda izostavite peperoncino. Slobodno se možete igrati sa začinima, dodacima itd. sve dok je to na kraju još uvijek ukusno! ;)
Uživajte! ;)

- 19:12 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  siječanj, 2010  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Siječanj 2010 (7)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Za sve one kojima je menza dosadila i povremeno zele skuhati nesto ukusno da li samo za sebe ili i za drustvo! :)

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Forum.hr
Monitor.hr

www.jamieoliver.com
www.gastro.hr
teacia.blog.hr