Don Blog

04.03.2009., srijeda


ISUS PRED "MEĐUNARODNIM SUDOM PRAVDE"
Prva postaja "blogerskoga Križnog puta"

Isus, pravi Bog i pravi Čovjek (savršen čovjek) izveden je pred sud najciviliziranije i najkulturnije svjetske velesile. To je ustanova slična današnjim tzv. međunarodnim sudovima pravde, kakav je npr. onaj u Haagu... Optužen je za narušavanje društvenih normi, što je zapravo ugrožavanje društvenog poretka. "Buni narod!" je čista politička optužba. Isus je dobio etiketu "narodnog neprijatelja"!

Civilizirani moćnik mu sudi, ali u proceduri mu zapravo ne može pronaći ništa što je taj čovjek zgriješio po postojećim zakonima odnosno čime je zavrijedio osudu koju tužitelj traži. Jer "udruženi zločinački pothvat" zajedno s Dvanaestoricom (uglavnom ribara spremnih "loviti ljude"), kao i "prekomjerno granatiranje" pučanstva (evanđeoskim idejama blaženstava) - nisu ondašnjim pravnim stručnjacima bili poznati kao krimen. Ali svejedno, pod političkim pritiskom gomile i u strahu od Cara, upravo "toga Pravednika" (kako je Isusa nazvala moćnikova žena dok je sjedio na sudačkoj stolici) Pilat osuđuje - na smrt. TO je LJUDSKA ISTINA i PRAVDA!

A kako (moralno) savršen čovjek reagira na takvo suđenje i takvu presudu?! On na iskrena pitanja iskreno odgovara, a na neiskrena - On šuti. Nije naprasit, ciničan, provokativan, ne tuži se, ne psuje, ne žali se, ne prijeti, ne lamentira, ne moralizira, ne zdvaja, ne plače, ne prigovara... ZAŠTO...?! ZATO da nama dadne primjer savršenog predanja u VOLJU OCA NAŠEGA NEBESKOG koji nas neizmjerno ljubi i želi nam uvijek samo najbolje, iako mi to kojiput u teškoćama našeg postojanja ne možemo vidjeti ili pojmiti.

Stvarno "brutalan" primjer totalnog povjerenja u BOGA! Čvrstina volje, snaga ljubavi i vjere ovdje su temeljne kvalitete toga savršenog čovjeka...
Zamislimo sebe na Njegovu mjestu...!
Što bismo mi učinili...?
Što nam sve to danas znači...?



- 19:34 - Komentari (84) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.