Don Blog

27.02.2009., petak


OGULIN U NEDJELJU - TENISKA METROPOLA HRVATSKE

Dođite na humanitarni teniski susret Ančića i Čilića - 1. ožujka u 12 sati!

U ponedjeljak 23. veljače je u gradskoj vijećnici u Ogulinu održana konferencija za tisak povodom dobrotvornog teniskog meča dvojice proslavljenih svjetskih igrača Marina Čilića i Marija Ančića koji će se održati u nedjelju 1. ožujka u teniskoj dvorani u Ogulinu za Crkvu hrvatskih mučenika na Udbini. Na konferenciji su govorili uz biskupa Milu Bogovića i gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić, otac Marija Ančića Stipe Ančić, don Anđelko Kaćunko i Mario Pavić uime Športske zajednice grada Ogulina i teniskog kluba Ogulin.

Biskup Bogović je prezentirao nazočnim novinarima sve relevantne činjenice vezane za Crkvu hrvatskih mučenika po novinarskim uzusima, što, tko, gdje, zašto, kako , kada i čime. Na koncizan način pojasnio je i svjetovnim medijima ono što je opće poznato, a odgovorio je i na pitanje o visini troškova i vremenu završetka Crkve na Udbini.

Od 35 milijuna kuna koliko će CHM koštati preostaje nam još 8 milijuna kuna. Prema potpisanom ugovoru s izvođačem, Crkva će do Dana hrvatskih mučenika rujna ove godine biti pod krovom a završetak treba biti do veljače naredne godine. Obrazlažući novi projekt koji je po mišljenju Hrvata iz čitavog svijeta općeprihvaćen, njime se ponajbolje realizira ideja crkve a i financijski je prihvatljivija.

Stipe Ančić je uime obojice hrvatskih mladih i proslavljenih tenisača istaknuo njihovu spremnost da dadnu svoj skromni doprinos oživotvorenju velike ideje. O nastanku ideje govorio je don Anđelko Kaćunko, a Mario Pavić iz Športske zajednice Grada Ogulina o tehničkim i organizacijskim pojedinostima, dok je gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić podsjetio na radnje koje je Ogulin i ovaj put poduzeo da pomogne dovršetak gradnje CHM. (ika&ak)

Ulaznica za teniski meč, koji počinje u 12 sati, stoji 100 kuna, a može se nabaviti u teniskoj dvorani u Ogulinu ili naručiti na telefon 091.1522584.

Dođite, nazočite vrhunskom sportskom susretu i svojim prilogom pomognite dovršetak svehrvatskog projekta kojim se želi izraziti zahvalnost svima koji su podnijeli žrtvu na nas i naše dobro!



- 14:42 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.