Don Blog

09.12.2008., utorak


ANTIHRVATSKI SOTONSKI "STIHOVI"
Sustavno i smišljeno ispiranje mozga hrvatskim građanima *

Uoči 9. obljetnice preminuća blage uspomene prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, čini mi se prikladnim u ovom času umjesto uobičajene komemoracije posvijestiti medijsku sliku Hrvatske, kao naličje "medalje" odgovora na pitanje "što je ostalo, Predsjedniče...?" "Kist i boje" kojima ću se poslužiti pripadaju dr. Zdravku Tomcu. Riječ je o "Deset sotonskih ultimatuma" (ili pravila) koje je Nepoznat netko, gotovo kao svojevrstan tajni "dekalog", nametnuo svima koji žele doći u jake hrvatske medije.

U širem kontekstu, riječ je o napadima na nacionalnu državu (pri čemu je najčešća meta Domovinski rat i operacija "Oluja") i religiju "jer su one najjača snaga koja se opire ateističko-liberalnom svjetonazoru i vladavini profita", a u "provođenju protuhrvatske strategije glavnu ulogu igraju mediji, političke stranke i nevladine udruge, obavještajne službe i znanstvene institucije". Ta tvrdnja gotovo potpuno korespondira s jasnom definicijom "izvora" antievangelizacije, koje je papa IPD nazvao areopazima: danas su to "svijet znanosti, kulture, sredstava komunikacije; to su ambijenti u kojim se stvaraju intelektualne elite, pisci, umjetnici" (Ivan Pavao II, "Prijeći prag nade", Mozaik knjiga, Zagreb 1994, str. 131).

Dakle, kako jasno objašnjava Tomac, informacijskim ratom protiv "Oluje" želi se krivotvorinama dokazati da je Hrvatska utemeljena na navodnom zločinu ter da zbog toga ne može opstati kao demokratska država. A zapravo, žele se srušiti sami temelji Tuđmanove Hrvatske i umjesto nje izgraditi "Mesićevu Hrvatsku".

A radikalna detuđmanizacija, odnosno mesićizacije Hrvatske ima cilj svim sredstvima destruirati Hrvatsku kao nacionalnu državu hrvatskoga naroda, onemogućiti njezino postojanje i oslabiti, ako se već ne može potpuno prebrisati, nacionalni i vjerski identitet hrvatskog naroda.

A sve se to provodi jakom medijskom indoktrinacijom i sustavnim djelovanjem moćne mreže antihrvatskih institucija. Time "mesićisti" uspijevaju uvjeriti sve veći broj ljudi u Hrvatskoj da ćemo postati sretni i slobodni kada se odreknemo svojega identiteta, nacionalnog ponosa i posebnosti. Sustavno žele narod onesposobiti da misli svojom glavom, da živi i djeluje u slobodi, da uvažava svoju tradiciju ter promiče i razvija svoj hrvatski sustav vrijednosti odnosno da brani svoje nacionalne interese.

Međutim, naglašava dr. Tomac, nije tu riječ o nekoj posebnoj uroti protiv Hrvatske i hrvatskoga naroda, već je to dio šire strategije koje se provodi u cijelom "globalnom selu", jer je globalna politika utemeljena na ateističko-liberalnom svjetonazoru. A budući da se radikalni individualizam i ateističko-liberalni kapitalizam ne obaziru na moralne, religijske, nacionalne i druge vrijednosti pojedinih zajednica, religija, kultura i naroda, nije slučajan pritisak na one koji se opiru nastojanju da profit zauzme ulogu Boga.

Činjenica je da se u hrvatskim medijima sustavno nameće nužnost pokorničke politike. Podržavaju se samo oni političari koji bezpogovorno brane interese velikih sila i nadnacionalnih korporacija. Dr. Tomac ističe da je širok spektar onih koji dobivaju najviše prostora u hrvatskim medijima, ali osnovna im je "odlika" da su ipak svi prešutno prihvatili deset "sotonskih pravila". A on ih je formulirao kako slijedi:

1. Nitko ne može biti prihvaćen u hrvatskim medijima, nikome se ne može otvoriti prostor tko nije spreman neobjektivno govoriti o dr. Franji Tuđmanu, tko nije spreman vrijeđati, optuživati i klevetati prvoga hrvatskog predsjednika, a braniti i veličati aktualnog hrvatskog predsjednika Stipu Mesića. Dakle, u hrvatskim medijima vladaju mesićisti, a progone se tuđmanisti.

2. Svi oni koji žele imati dovoljno prostora u hrvatskim medijima moraju biti apologeti Haškoga suda, moraju tvrditi da je to sud pravde koji nam otvara oči, koji nam otkriva istinu, koji nas spašava od naših zabluda. Svi moraju veličati Carlu del Ponte. Svi moraju zahvaljivati, pisati i govoriti hvalospjeve o tom sudu.

3. Svi moraju kriminalizirati braniteljsku populaciju, prikazivati ih kao srebroljupce koji žele dobro živjeti bez rada za par dana ratovanja, prikazivati ih kao razbojnike i psihijatrijske slučajeve ter na sve moguće načine rušiti ugled branitelja.

4. Svi moraju dokazivati da je Domovinski rat bio, navodno, zločinački projekt, da je državno i vojno vodstvo Hrvatske zločinačka družina, da je Hrvatska planirala i provela etničko čišćenje Srba, da je izvršila agresiju na BiH.

5. Svi moraju biti ateisti, svi moraju prikazivati vjeru kao primitivizam i napadati Katoličku crkvu kao navodno profitnu organizaciju, kao "bastion ustaštva" i nacionalizma.

6. Svi moraju biti titoisti, veličati Tita kao najvećeg sina hrvatskog naroda, svi moraju poticati lijepe uspomene na Jugoslaviju i bratstvo i jedinstvo i zalagati se za novo zajedništvo na Balkanu.

7. Svi moraju negirati i braniti komunističke zločine, čak ih i opravdavati, a uveličavati ne samo ustaške zločine nego i izmišljati opasnost da su i danas Crkva i hrvatski narod zaraženi ustaštvom.

8. Svi moraju propagirati krivotvorine da bi se amnestirala Srbija, a optužila Hrvatska, da bi se velikosrpska agresija i agresija JNA pretvorila u sukob s podijeljenom krivnjom, čak i s povijesnim obratom po kojem se krivnja prebacuje na Hrvate i na državno i vojno vodstvo Hrvatske.

9. Svi moraju biti ljevičari, protivnici HDZ-a i HSP-a, protivnici nacionalnog i domoljubnog, svi moraju domoljublje prikazivati kao nešto zastarjelo, primitivno.

10. Svi moraju biti internacionalisti, građani svijeta, i svi moraju propagirati globalizam kao spas. Moraju propagirati nužnost pokornosti Hrvatske i sve zahtjeve međunarodne zajednice prikazivati, čak i one koji su egoistični i protiv naših nacionalnih interesa, kao veliku pomoć hrvatskom narodu, na kojoj moramo biti zahvalni.


Dakle, može se reći, zaključuje dr. Tomac, da živimo u svijetu u kojem postaje upitna izreka: "Vincit omnia veritas" (Istina sve pobjeđuje). Politika postaje sve više umijeće obmanjivanja i pretvaranja laži u istinu, a istine u laž. Nekada se javno mišljenje gradilo na temelju istine i čvrstih moralnih kriterija. Danas se stvara medijskom manipulacijom i miješanjem poluistina, laži i dezinformacija, pokojom istinom, pristranim izborom tema i sudionika. Onaj tko u Hrvatskoj ne prihvaća deset "sotonskih pravila" vrlo brzo gubi mogućnost da sudjeluje u javnom životu, gubi mogućnost da govori i piše u hrvatskim medijima (ponekad s "optužnicom", kao u najnovijem slučaju, zbog - jednostrane obrade teme; m.op.).

Dakle, doista je na mjestu pitanje: Predsjedniče, što je ostalo od hrvatskih medija?!


* prema izlaganju dr. Tomca na Okruglom stolu: "Informacijski rat protiv oslobodilačke operacije Oluja", koje je održano 9. svibnja 2008. u povodu obilježavanja 86. obljetnice rođenja dr. Franje Tuđmana (objavljeno u Fokusu, 16. 5. 2008.)


- 23:14 - Komentari (80) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.