Don Blog

27.11.2008., četvrtak


SRDAČNA ČESTITKA MEĐUGORJU!

Radiopostaja MIR Međugorje proslavila 11. rođendan

Svečanom misom u župnoj crkvi Sv. Jakova u Međugorju u utorak 25. studenoga proslavljena je 11. obljetnica postojanja Radiopostaje Mir Međugorje, te 15. obljetnica Informativnog centra Mir Međugorje.
Euharistijsko slavlje predvodio je fra Karlo Lovrić, voditelj Radiopostaje MIR Međugorje, u koncelebracji još 20 svećenika, među kojima su bili i dr. fra Miljenko Šteko, sadašnji, i fra Miljenko Stojić, bivši ravnatelj Informativnog centra Mir Međugorje.

Uz župljane i hodočasnike na misi su sudjelovali djelatnici, suradnici i podupiratelji Radiopostaje MIR Međugorje i IC koji su nakon mise nastavili druženje na prigodnom domjenku.

Radiopostaja Mir Međugorje službeno je započela s radom 25. studenoga 1997. Slušanost je na početku bila ograničena na područje tek nešto šire od područja međugorske župe. Emitirano je samo nekoliko sati programa dnevno.

Kao i prvih dana i danas je okosnica programa izravan prijenos večernjeg molitvenog programa iz župne crkve Sv. Jakova u Međugorju. No, Radiopostaja Mir Međugorje od 25. ožujka 2004. godine emitira 24 sata tj. cjelodnevni vlastiti program. Slušanost je proširena na najveći dio Bosne i Hercegovine i Hrvatske preko 14 zemaljskih odašiljača, te na Europu, Bliski istok, Afriku, Sjevernu i Južnu Ameriku, Australiju i Novi Zeland preko tri satelita. Programsko usmjerenje zasnovano je na načelu "istinska ljudskost, zdrava religioznost".

Uz molitvene sadržaje tjedni program Radiopostaje Mir Međugorje čini gotovo 50 kratkih ili duljih emisija o vjerskim, ali i svim drugim temama iz života. Realizira ih deset stalno zaposlenih djelatnika i veći broj suradnika, uglavnom volontera. Radiopostaja Mir Međugorje najvećim se dijelom financira donacijama i dragovoljnim prilozima podupiratelja.

Premda nema službenih pokazatelja o slušanosti Radiopostaje Mir Međugorje, na temelju različitih anketa, javljanja slušatelja i drugih izjava riječ je o vrlo slušanom Radiju. Razlog tomu je, prema mnogim tvrdnjama, pozitivno usmjerenje po kojemu se razlikuje od svih svjetovnih medija.


- 17:57 - Komentari (17) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.