Don Blog

27.11.2008., četvrtak


VRATIMO OSMIJEH DJECI AFRIKE
Završetak humanitarne akcije »Vratimo osmijeh djeci Afrike«

U prostorijama Biskupskog ordinarijata u Varaždinu, Pavlinska 4, u petak 28. studenoga u 13 sati bit će zaključena humanitarna akcija »Vratimo osmijeh djeci Afrike« koju su pod pokroviteljstvom Varaždinske biskupije i biskupa Josipa Mrzljaka, predsjednika Hrvatskoga Caritasa, organizirali udruga »Nauk« i Družba Marijinih sestara Hrvatske provincije.

U cijeloj akciji prikupljeno je 212.000 kuna koje će ovom zgodom sestrama, uz nazočnost predstavnika donatora, predati biskup Mrzljak, a donacija će biti utrošena za izgradnju misijske kuće Marijinih sestara na sjeveru zapadnoafričke države Benin i za izgradnju dispanzera u kojem će sestre pomagati bolesnicima svih vrsta. Stoga Vas lijepo molim da u svojim medijima popratite ovaj događaj.

Mihael Sokol
Glas Koncila
E-mail: mihael.sokol@zg.t-com.hr
Mob. 091 289 1979


Više o samoj humanitarnoj akciji

Pod pokroviteljstvom Varaždinske biskupije i biskupa Josipa Mrzljaka udruga »Nauk« i Družba Marijinih sestara Hrvatske provincije organizirali su humanitarnu akciju »Vratimo osmijeh djeci Afrike«, u sklopu koje je u utorak 3. lipnja održana donatorska večera na kojoj su prikupljana financijska sredstva za izgradnju misijske kuće sestara koje se brinu za djecu i najugroženije stanovništvo u Beninu pružajući im potrebnu medicinsku pomoć. Večera je održana u restoranu »Zlatni kokot« u Sesvetama. Novčana sredstva, osim onih prikupljenih na donatorskoj večeri, darovali su i Grad Zagreb, Zagrebačka županija, pojedina poduzeća, ali i pojedinci, a u cijeloj akciji prikupljeno je 212.000 kuna.

Na humanitarnoj večeri biskup Mrzljak je podsjetio kako još uvijek u svijetu postoje djeca koja umiru od gladi te je prisutne pozvao da budu osjetljivi upravo na to. Biskup je zajamčio da će svaka donirana lipa biti iskorištena za pomoć sestrama i ljudima u Beninu rekavši kako je tamošnje stanovništvo zaista siromašno. »Zato kao Crkva ne možemo biti neosjetljivi. Unaprijed zahvaljujem za sve darove«, rekao je biskup Mrzljak.

Riječi zahvale za svaku dosadašnju pomoć izrekao je i bogoslov Odilon Singbo, rodom iz Benina, koji je uz pomoć Varaždinske biskupije, zajedno s još jednim kolegom, došao na studij teologije u Zagreb. Zahvalio je na pomoći upravo onima koje prisutni nikada nisu vidjeli.

Cilj humanitarne akcija »Vratimo osmijeh djeci Afrike« bio je prikupiti sredstva za izgradnju misijske kuće Marijinih sestara na sjeveru zapadnoafričke države Benin, kamo ih je pozvao biskup mons. Martin Adjou Moumouni iz biskupije N'Dali. U toj državi sestre Hrvatske provincije žive i djeluju od 1988. godine kada su stigle na poziv biskupa biskupije Porto-Novo.

U misijskoj postaji u Affameyu, koja se nalazi u dolini rijeke Wémé, gdje su počele misijsko djelovanje, organizirale su svoj dispanzer u kojem pomažu bolesnicima svih vrsta. Njihovo djelovanje otvoreno je prema svima koji nemaju baš ništa i bore se za goli život. Sestre misionarke na poseban način posvećuju brigu djeci i majkama.


Dakle, dragi blogeri(ce) - učinite i vi nešto (prema vlastitim mogućnostima) za vraćanje osmijeha djeci Afrike! Hvala svima & pozdrav i blagoslov!




- 11:51 - Komentari (24) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.