Don Blog

14.07.2008., ponedjeljak


FAMILY SUMMER FEST
OBITELJSKA LJETNA ŠKOLA
Zagreb, od 27. do 31. kolovoza 2008.


Okvirna tema ovog petodnevnog seminara za roditelje, mlade i djelatnike u obiteljskom pastoralu je OBITELJ – ŠKOLA ODGOVORNOSTI

Obiteljski centar Filozofsko-teološkog instituta, kako javlja IKA na svojemu portalu, i ove godine organizira Obiteljsku ljetnu školu u Zagrebu od 27. do 31. kolovoza 2008. Okvirna tema ovog petodnevnog seminara za roditelje, mlade i djelatnike u obiteljskom pastoralu je "Obitelj – škola odgovornosti".

Škola će se održati kao i prošle godine u prostorijama Filozofskog fakulteta Družbe Isusove na Jordanovcu 110. Za sudionike izvan Zagreba smještaj za vrijeme Škole bit će na nekoliko mjesta u gradu budući da na mjestu održavanja Škole nema raspoloživih soba. Kao i prijašnjih godina organizirano je čuvanje i animacija djece i rad s mladima. Ipak zbog poteškoća oko smještaja mole se roditelji da povedu sobom samo onu djecu koju ne mogu nikome ostaviti kod kuće.

Troškovi punog pansiona za jedan dan i jednu odraslu osobu (uključno sa smještajem u gradu) iznosi 50 kn. Smještaj za djecu predškolske dobi je besplatan a za osnovce se plaća pola cijene. I ove godine je predviđen i veći popust onima kojima je potrebniji. Sudionici koji imaju svoj vlastiti smještaj u gradu nemaju nikakvih obaveza plaćanja a mogu dobiti ručak po povoljnoj cijeni. Za djecu su predviđeni mali obroci prije i poslije ručka.

Predbilježbe, pobliže obavijesti kao i detaljni program mogu se dobiti kod o. Jure Bosančića, 10001 Zagreb, pp 699, Palmotićeva 31. Zainteresirani iz Zagreba programe mogu dobiti od početka kolovoza na porti u Palmotićevoj 31 i u svim knjižarama na Kaptolu.
Kontakt telefon: 01/4803-000, fax: 01/4923-636, e-mail bosancic@ftidi.hr
Prilikom prijave je potrebno osim adrese i navesti broj i dob djece koju će roditelji povesti sobom.

Kroz predavanja i "radionice" sudionici će slušati, diskutirati i aktivno učiti kako pomoći djeci i mladima da u svome odrastanju sazrijevaju u odgovornosti. Predavanja su zamišljena interdisciplinarno a drže ih naši stručnjaci iz područja filozofije, teologije, biblijskih znanosti, obiteljske medicine, pedagogije, ekonomije, psihologije i duhovne teologije. Svaki dan je predviđena zajednička euharistija u podne i meditacija nakon večernjih predavanja. Teme radionica kroz tri dana su slijedeće: umijeće upravljanja novcem, odgovorno roditeljstvo i vjera kao šansa u burnim godinama.

Petodnevni seminar započinje u srijedu 27. kolovoza u 17.30 sati a otvorit će ga o. Jure Bosančić, DI. Prvo predavanje, i jedino toga dana, održat će prof. dr. sc. Ivan Koprek koji će izlagati o temi Etički vidici čovjekove odgovornosti. Skup se nastavlja u četvrtak 28. kolovoza. Prijepodnevno predavanje Razumni odnos prema materijalnim dobrima održat će mr. sc. Zrinka Gregov, profesor marketinga. U popodnevnom dijelu na programu su dva predavanja: Odgovornost u svjetlu Objave dr. sc. Nike Bilića, profesora biblijskih znanosti te Bračni život – put k svetosti doc. dr. sc. Ivana Antunovića, profesora teologije.

Trećeg dana skupa u petak 29. kolovoza radni dio započinje predavanjem dr. Danijele De Micheli Vitturi, dr. med., specijalista obiteljske medicine Odgovornost za život između razboritosti i velikodušnosti. Popodne će predavanja održati dr. sc. Vesna Bilić, profesor pedagogije koja će govoriti o Odgovornosti roditelja za uspjeh te mr. sc. Nada Prlić, profesor pedagogije čije izlaganje ima za temu Adolescenti i njihovi roditelji.

U subotu 30. kolovoza prije podne će predavanje održati mr. sc. Josip Sremić, prof. pedagogije koji će obrađivati temu Mladi pred izazovima života. U popodnevnim satima na programu su predavanja Psihološki profil odgovorne i neodgovorne osobe prof. dr. sc. Mije Nikića, profesora psihologije i dogmatske teologije te Obitelj i mentalno zdravlje prof. dr. sc. Dubravke Kocijan Hercigonja.

Posljednjeg dana Obiteljske ljetne škole u nedjelju 31. kolovoza s početkom u 9 sati održat će se okrugli stol o temi Odgojni putovi za odgovornost.


- 00:07 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.