Don Blog

09.06.2008., ponedjeljak


HUMANITARNI TELEFON ZA PATRA LUKU

Budući da je blogerica @leticija dala ideju i pozvala nas da pomognemo p. Luki Rađi koji se nalazi na rehabilitaciji, ja sam kao oblik pomoći spomenuo i humanitarni telefon. Budući da preko vikenda nije bilo moguće doznati pojedinosti, konačno sam se jutros raspitao u HT-u za mogućnost otvaranja humanitarnog telefonskog broja na koji se pozivom donira određeni novčani iznos (obično oko 6 kuna). Za sada je to moguće izvesti samo putem NATJEČAJA – o tome u HT-ovu tekstu koji slijedi.

Budući da sljedeći natječaj HT raspisuje već u ovom mjesecu i bit će objavljen u dnevnom tisku 16. lipnja, očito je da treba požuriti!

Sve informacije mogu se dobiti na portalu www.humanitarni-telefon.hr!

O NATJEČAJU

Inicijativom T-Hrvatskog Telekoma, a uz potporu Vlade Republike Hrvatske, od kolovoza 2004. godine primjenjuje se novi način odabira humanitarnih akcija koje za prikupljanje sredstava koriste telefonske pozive. O dodjeli telefonskih brojeva za provođenje humanitarnih akcija odlučuje neovisno tijelo, Stručno povjerenstvo za provedbu natječaja za dodjelu brojeva humanitarnim akcijama.

Stručno povjerenstvo utemeljeno je 13. srpnja 2004. Čine ga po jedan predstavnik Vlade RH, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Ureda za socijalno partnerstvo, Društva Potrošač, Hrvatskog novinarskog društva, Hrvatske udruge poslodavaca, uglednika iz javnog života s područja humanitarnog rada i sporta te T-Hrvatskog Telekoma.

Prema odluci Stručnog povjerenstva, humanitarne akcije koje za prikupljanje sredstava koriste telefonske pozive biraju se četiri puta godišnje javnim natječajem. Stručno povjerenstvo svaka tri mjeseca raspisuje natječaj i odabire jednu akciju. Telefonski brojevi koje će akcije koristiti uključuju brojevni niz od 060 9000 do 060 9009.

Cijena poziva za sve akcije iznosi 6,1 kuna (s PDV-om).
T-Hrvatski Telekom će objaviti sveukupni prihod po telefonskog broju i uplatiti ga odabranoj akciji.


Ponavljam: sve ostale informacije mogu se naći na portalu www.humanitarni-telefon.hr!

Pozdrav svima, sa željom da akcija uspije!


- 13:57 - Komentari (26) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.