Don Blog

20.08.2007., ponedjeljak


ANTIFAŠISTIČKA EKLEZIOFOBIJA?!
Ah, što im se povampire lica
Kada čuju Jurja Jezerinca!
Napadaju ta sluganska pera
Sve biskupe, posebno Valtera!


Upravo bi se takvom parafrazom Thompsonovih stihova najbolje moglo opisati čisti (destilirani) govor mržnje prema Crkvi, kojega je lavina krenula odmah nakon Velike Gospe. Svi dežurni komentatori hrvatskih medija potrudili su se da ne budu jedini bez osvrta na propovijedi naših biskupa na taj blagdan 15. kolovoza. S iznimkom nadbiskupa Devčića (kojega su uglavnom pohvalili, valjda zato što je, po njihovu, "pjevao izvan kora" odnosno - kako se ne usude napisati - "ostao izvan stada")!

No dvojica koji su "pokupili" najviše kritika, bili su vojni ordinarij Juraj Jezerinac i krčki biskup Valter Župan. Biskupa Jezerinca svi su kritičari popljuvali zbog točnih "crnih" izjava o medijima, a biskupa Župana zbog iznošenja povijesno dokazanih istinitih podataka o broju mrtvih odnosno ubijenih po "zapovjednoj odgovornosti" njima dragog druga i maršala Tita.
Tako su sami medijski komentatori silnom količinom mržnje koju su po medijima ponovno prolili, potvrdili tezu biskupa Jezerinca kojega su zdušno i divljački napali: da su u medijima očiti tragovi apokaliptičkog Zmaja.
Dakle, simpatičan i paradoksalan apsurd! Prvi medijski!

Poslije novinara javili su se sa sličnim kritikama stari partizani i razni subnorovski paraziti tzv. NOB-a, tj. potomci pokojnih partizana koji i na početku 21. st. "ubiru kintu" na račun nečijih estradnih nastupa "po šumama i gorama". Njihov je argument bio da jedan osvjedočeni antifašist ne može počiniti takve zločine. Dobro, lako je razumjeti senilnost, ali da se svježiji mozgovi ne sjete "sjajnih antifašističkih uspjeha" npr. jednoga Staljina, teško je shvatiti. Na koncu je ispalo da nije jasno je li oko 1.200.000 Titovih žrtava previše ili premalo, jer kao da današnji antifašisti osjećaju određeni kompleks zato što je "Stari" (Broz) po broju žrtava na top-listi tek deveti ili deseti (tu se svi "matematičari" ne slažu oko nekih "igrača" u sredini tablice).

Neki su čak posumnjali u izvore iz kojih se uzimaju ti podatci. To su oni koji ništa ne čitaju, ali stalno ponavljaju da je bilo "pojedinačnih incidenata u ratu i poslije rata". Da "incidenata"! Kao u vicu u kojem je optuženi za ubojstvo tvrdio da mu je žrtva sama sedam puta naletjela na nož! A o tome svjedoče i najnovija iskapanja u rovovima pokraj Teznoga u Sloveniji (koje su antifašisti skrivali od javnosti gotovo 50 godina)! A u izvješćivanju o tome ni naši mediji ne "ubijaju" se previše. Čime pokazuju koliko im je do istine.
I tako opet (nehotice) potvrđuju Jezerinčeve teze. I nikako da iziđu iz začaranog (paklenog) kruga mržnje!


- 17:07 - Komentari (21) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.