Don Blog

19.04.2007., četvrtak


SLJEDBENICI JUDEVITA GAYA I NOVI LIRSKI POKRET?
Poštovani i dragi prijatelji!
Znam da se čudite čudnom naslovu ovoga posta. Najprije moram reći da sam bio planirao pisati nešto "sasvim stoto" i tisuću puta prirodnije od ovoga što slijedi. Ali jutros sam dobio mejlom komentar s gay-portala u kojem se izvornim stilom čistoga (točnije, najprljavijega) govora mržnje spominje i moja malenkost pa se unaprijed ispričavam što ćete biti "žrtve" mojega komentara, ali ne na način kao što sam ja njihova (šalim se, naravno).
Eh da, moram se također ispričati što vas nisam odmah obavijestio da tjednik Arena preuzima dijelove mojih postova ili komentara s Bloga. Ovo napominjem zato što ste na neki način i vi sukreatori tih tekstova (ali ne i sukrivci za ono što nailazi na osude onih koji nas ne razumiju).

Dakle, 3w-gay-portal baražnom je vatrom obradio Arenu kao "publicističko smeće", jer "se oduvijek izdvajala svojom mješavinom kriptokatoličkog izdrxavanja, malograđanskog morala, obiteljskih vrijednosti i žurnalističke jadosti". Zato iz navedenog cvjetnoga gaya dopire cvrkut da je "izbjegavati Arenu kao štivo ustvari pitanje mentalne higijene" jer "taj časopis nesmetano, kontinuirano i, naravno, vrlo tiražno njeguje svoje makabrično natražnjaštvo".

Na udaru je posebno zadnji broj Arene od 19. travnja, u kojem se ističe gaf Tarika Filipovića, koji je lezbijsku aktivisticu Mimu Simić "pustio" da u "Milijunašu" osvoji 125.000 kuna (i usput naciji objavi svoje spolno opredjeljenje) – na Uskrs!
Gay aktivisti se čude zašto bi kršćanima to bio problem pa zamjeraju Areni koja tvrdi da Tariku "'dio javnosti zamjera što je u blagdanskom 'Milijunašu' ugostio lezbijku koja ismijava katoličke vrijednosti'. Koji dio javnosti? Teško je reći... iako se može špekulirati da uskršnje pojavljivanje lezbijke na HTV-u vjerojatno može smetati don Anđelku Kaćunku, inače bivšem kolumnisti istih novina, čije se gadljive psihokatoličke baljezgarije promoviraju i u ovom broju."
A "koje su to uopće katoličke vrijednosti? Ako je vjerovati Areni, onda su to prvenstveno Kaćunko i Thompson", tvrde gayovci.

Oni dalje ističu da je, prema Areni, Mimin grijeh "karikiranje lika i djela Djevice Marije", jer pjeva u bendu koji se zove "Drvena Marija", te kažu: "Naravno, lik i djelo dotične sastoji se prvoshodno" (što je to?, srpski - prevashodno, a hrvatski možda - prvenstveno?) "u tome što je bezgrešno začeta i rodila Isusa, a kako stvari stoje, Mima Simić još uvijek ne planira postati Majka Božja". A za razliku od njihove aktivistice, koja nikad nije bila na omotu, "prošlotjednu naslovnicu Arene krasila je žena srednjih godina i blago tupavog izraza lica, koja je u rukama držala gipsani kip iste te Djevice Marije. Radi se o jednoj od tzv. 'vidilica' iz Međugorja, koje su na direktnoj telefonskoj i ADSL vezi s Gospom."

Očito, za ptičice iz sličnih gayeva takve tvrdnje nisu ni sporne ni uvredljive, "jer je vizualni kič opće mjesto Katoličke crkve, pa tako pape hodaju u odorama koje su kasnije najvjerojatnije inspirirale modnokreatorski opus Giannija Versacea". (Ovo mi baš i nije jasno, jer je on kao globalna gay ikona stradao na Floridi upucan vatrenim oružjem od svojega ljubavnika)!
No, tvrde dalje aktivisti, "bilo kako bilo, vrhunac amorfne kombinacije latentne i otvorene homofobije koja se da detektirati u ovom Areninom članku nalazi se u sljedećoj rečenici: 'Tarik to ipak nije morao znati, ali bi se o tako nečemu, pogotovo na Uskrs, na Hrvatskoj televiziji moralo povesti računa.' Nije se ni trebalo, niti se možda moglo, nego se, u ime Kaćunka, Thompsona i Duha Svetoga, MORALO povesti računa o lezbijki na TV-u, 'pogotovo na Uskrs'. Implicira se da se 'moralo povesti računa' i na bilo koji drugi od 365 dana u godini, ali Mima Simić+HTV+Uskrs, e to je paklena kombinacija!"

Potom gay-aktivisti podsjećaju da je Arena 16. ožujka 2006. objavila članak s naslovom Gay demoni protjerali Angela, "u kojem je uredništvo Arene lamentiralo nad činjenicom da je sama Katolička crkva odlučila zabraniti javno istupanje svog grotesknog predstavnika Kaćunka", (što je potpuno lažno, jer sam bez ičije zabrane prekinuo suradnju s medijima; ali to nije toliko strašno koliko sugestija da su "demoni" u Katoličkoj crkvi, a ne možda u Kontra-Iskorakovu pravnom timu i njihovu okruženju).
A razlog je za to, smatraju, jer "Kaćunko se proslavio nizom nebuloznih tvrdnji, od kojih se izdvaja teorija zavjere po kojoj je Franjo Tuđman žrtva crne magije prakticirane za vrijeme Samoborskog fašnika". Potom tvrde da su moji kontinuirani homofobni ispadi (ali toga se kontinuiteta, osim dva-tri teksta, ne mogu sjetiti!) izazvali reakciju njihova Pravnog tima.

A sada slijedi pravi niz bisera: "Kaćunkova patološka homofobija dosegnula je svoj orgijastički vrhunac u kolumni 'Bolesna braća zagadila zdravo društvo', koja se bavila vjenčanjem Eltona Johna i Davida Furnisha, a u kojoj je don Kretenko imao, izdvojimo nekoliko najreprezentativnijih, sljedeće bisere:
1. Malo je onih koji se usude javno reći da je ostvarivanje 'ljudskih prava' homoseksualaca samo paravan za sustavno stvaranje moralno izopačenoga društva.
2. Postupnom legalizacijom svih oblika perverznog ponašanja stvara se moralno relativističko ozračje u kojem se briše granica između prirodnog i nastranog, moralnog i nemoralnog te općenito između dobra i zla. Gubi se razlika između duhovno zdravog čovjeka i 'bolesne braće'.
3. ...to će biti ako se iznenada poveća broj svingera, pedofila, nekrofila i drugih drukčije spolno orijentiranih skupina? Hoće li se i oni moć zakonski izboriti za svoja građanska prava i za javno prihvaćanje izbora pojedinca?
4. Tko onda može jamčiti da uskoro, uz jaku reklamnu kampanju, 'netolerantni' heteroseksualci neće postati manjina te doći pod rigorozan udar (novih) zakona?"


Nakon tih (točnih) navoda gay-aktivisti isti isti isti (oprostite, zablokirala mi je na trenutak tipkovnica) ističu da je Arena jadikovala (oni su izabrali prostački izraz) nad "gubitkom svojeg ridikuloznog opinion-prosera", te se sablažnjavaju sljedećom "blasfemičnom poredbom" s Ivanom Krstiteljom, koji je deglaviran a ja sam "dobro prošao jer sam samo ušutkan".

Međutim, koja mi korist – naglašavaju homo-aktivisti – kad je "ta glava prazna kada je u pitanju osnovna inteligencija, a puna kada je u pitanju dogma i iz nje proizlazeća glupost". Arenu to nije brigalo (dalje se na portalu rigalo) jer su i "oni sami isti tip primitivaca kao i njihov izgubljeni kolumnist don Kretenko". Uz to navode da sam "drugi čovjek" (što je sasvim pogrešno) u našoj crkvenoj ustanovi te "monstruozne građevine (i samo malo manje monstruozne institucije) u koju je HDZ-ovska vlast devedesetih ulupala milijune kuna državnog novca".

Dalje isti aktivisti ističu da Arena ne može bez don Anđelka Kaćunka pa objavljuje "izvatke iz Kretenkova bloga", među kojima im je poseban trn u oku komentar kojim sam branio Marka Perkovića Thompsona. Točno su prenijeli moje riječi, ali su se nabacili vrlo podlom insinuacijom da don Kretenko ima "puno ljubavi za bližnjeg ustašu" i da mu smeta osuđivanje takvog ponašanja.

Umjesto zaključka - a propos svih dosadašnjih navoda istih aktivistih koji tvrde da su "homofobija i klerofašizam uobičajeni 'modus operandi' ovog odvratnog časopisa" jer "gadosti i gluposti Arena sustavno širi hrvatskim medijskim prostorom", pa je "upitno čita li to smeće ijedan normalan peder/lezba/bipsić/trandža" - bez namjere da branim Arenu, prenijet ću tek nekoliko pitanja.

1. Postoji li ijedan normalan čitatelj Arene koji se ne bi uvrijedio te čak i sudom zaprijetio ako mu se rekne da je "normalan peder/lezba/bipsić/tranđža"?!
2. Bi li ljudi proglasili ludim tipa koji bi tvrdio da je danas, slično kao u vrijeme ilirskog preporoda u 19. st., potrebno da "potomci" nekog ludastog "Judevita Gaya" pokrenu neki novi "(i)lirsko-hrvatski homo-preporod" pod tajnim kodom – hromorod?!
3. Smije li sada navedeni don Kretenko (ako takav uopće postoji) angažirati neki pravni tim i pokrenuti tužbu zbog tolikih uvreda? Hoće li mu uvreditelji biti zahvalni ako ih ne bude htio maltretirati, svjestan da im je dosta što su opterećeni vlastitim frustracijama i kompleksima?!
4. Nakon sve jačega globalnog gay-aktivizma, postoji li kretenko koji bi se mogao upitati nismo li na pragu novoga kulturnog i političkog totalitarizma, koji je već utemeljila jedna, premda utjecajna na javnost i politiku, ipak nepolitička mala "monstruozna institucija" - (na)stranka opasnih namjera?!


A što se mene osobno tiče, uopće me ne zanimaju ni ta pitanja ni odgovori na njih. Svim gay-aktivistima opraštam sve uvrede, za sve jednako molim da im Gospodin udijeli milost da ne izgube dušu, i nastavljam se boriti da i dalje smiju javno i slobodno iznositi svoje stavove (ali bez vrijeđanja!), čak i ako se s njima ne slažem!

PS: Eh da, zaboravio sam – također hvala na besplatnoj reklami Bloga!!!

- 23:59 - Komentari (93) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.