Don Blog

13.04.2007., petak


BIJELA KUGA & CRNA EU-RUPA
U jednom sam komentaru već bio spomenuo da se u Njemačkoj događa nešto nevjerojatno i neočekivano. Neki komentatori govore da je započela nova revolucija koja je uzburkala javnost i pokrenula velike medijske diskusije i polemike. Fenomen je nazvan - "konzervativna feministička revolucija". Njezina bit je u tome da pomiruje ulogu žene majke i zaposlene žene odnosno kod žene usklađuje obitelj i karijeru.

Potpuno tihi početak svega, kao razvoj zrna posijanog u zemlji, bio je izbor Ursule von der Leyen za ministricu obitelji. A žena ima – SEDMERO DJECE! Smatraju je heroinom (junakinjom, a ne drogom!) te "velike revolucije u Njemačkoj", kako se izrazila poznata feministica Alice Schwarzer. Ministrica se zalaže da obitelji, posebno one s dobrim primanjima (koje su uvijek bile "škrte" s djecom) imaju više djece. Uspjela je izboriti se za državnu potporu obiteljima "u ključnom vremenu kada čine nešto i za državu, tj. počinju odgajati djecu". Tako u ovoj godini svaka majka ili otac dobivaju rođenjem djeteta još 67 posto svoje mjesečne plaće, do 1800 eura. A ako se oboje moraju brinuti o djetetu, imaju i tzv. dva bonus mjeseca.

Naime, obiteljska politika je top tema u Njemačkoj, jer demografska slika je potpuno crna – Njemačka je na samom dnu svjetske ljestvice. Zemlju pustoši bijela kuga, abortus-klinikama cvate biznis, industrija kontraceptiva već desetljećima ostvaruje golem profit... a narod – izumire! Rezultat i prognoza do 2050. godine:
- nestat će 23 milijuna Nijemaca (od današnjih oko 82 milijuna)
- trećina njemačkih stanovnika imat će više od 60 godina
- bit će 5 milijuna djece manje nego 2000. godine
- ako se ništa ne promijeni Nijemaca će 2100. godine biti oko 38 milijuna.

Zato su svi polako u panici. Sluti se katastrofa. Svi su složni da se nešto mora poduzeti. Mjere koje je izborila nova ministrica obitelji, koja pripada Kršćansko-demokratskoj uniji (CDU), podržava i kancelarka Angela Merkel.
Međutim, javnost je uzburkala tek nova i šokantna knjiga – EVA PRINZIP, poznate televizijske zvijezde Eve Herman (43). Nju su pak, za razliku od ministrice, napale feministice. Ona u svojoj knjizi, koja je brzo postala pravi bestseller, žali zbog zabluda feminizma "koje su ženama donijele toliko zla" i zagovara povratak žene obitelji, jer emancipacija je zabluda koja uništava ženstvenost i natalitet.

Nisam žalio 18 eura za tu knjigu, kad sam pred Uskrs bio u Stuttgartu, i sada istinski uživam u tom provokativnom ali i duboko dramatičnom štivu, u kojem se svaki redak može primijeniti na cijelu Europu, dakle i na Hrvatsku. Ne znam kada će ta knjiga biti prevedena na hrvatski, ali sam siguran da će Evine teze prihvatiti većina žena. Jer to osobno izvješće "Miss Tagesschau" (kako Evu Herman zovu), koja je također supruga i majka, zapravo je – kako je istaknuo izdavač knjige - "angažirani i provokativni pledoaje za povratak ženstvenosti i istinskim moćima žene", koje je feminizam kroz lažno samoostvarenje bio tabuizirao.

Tko želi o tome još nešto doznati može posjetiti forum www.eva-prinzip.com, gdje će među ostalim naći forum za diskusije, aktualne informacije i mjesečnik Eva-Magazin s mnogim prilozima i analizama. Svima koji "kuže dojč" želim ugodno čitanje i dobru zabavu!
- 23:56 - Komentari (68) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.