Don Blog

19.01.2007., petak


Slijepo - s krznom i bez njega!
Pošto su svi (ama baš svi bez iznimke!) dnevni listovi, a vjerojatno i drugi mediji, objavili vijest da su tzv. prijatelji životinja najavili početak dugotrajne kampanje (što miriše na borbu do istrebljenja) pod nazivom "Za Hrvatsku bez krzna", nehotice sam u kafiću iza svojih leđa prisluškivao razgovor o tome. Muško-ženskom društvu mlađih ljudi 25-30 godina središnja tema bila je "istina", točnije – "gola istina", tj. još točnije: gola manekenka Fani u društvu psića na golemom jumbo plakatu! Naravno, razgovor nije tekao akademski ujednačeno, nego je to bila mješavina zafrkancije, ozbiljnih primjedbi, lascivnih šala, zanimljivih misli itd. Što je sasvim normalno za opušteno druženje uz kavu i pivu, u nažalost smrdljivu i zagušljivu pušačkom smogu.
Svi su se muškarci složili s novinskim naslovima da je gola manekenka "lijepa bez krzna", dok su žene imale primjedbe na neke detalje. Polemička su se koplja počela lomiti oko novinarkine tvrdnje da žena, ili muškarac, da bi bili lijepi, privlačni ili elegantni, ne trebaju se kititi odjećom načinjenom od oderana krzna MRTVIH životinja. Dakle nisu se mogli složiti je li bolje derati mrtve ili ŽIVE životinje, jer tzv. prijatelji životinja zahtijevaju zakonsku zaštitu upravo živih životinja, koje živoderanjem trpe nepodnošljive muke samo radi nečije bolesne želje za krznom (na goloj koži). A to uopće nije humano, kažu. Zatim, uglavnom muški, nikako nisu mogli riješiti zagonetku kako i čime je fotograf Duško uspio smiriti ili opčiniti Fanina psića da miruje na "strateškom mjestu" dok on napravi nekoliko stotina fotografija tijekom foto-sessiona koji traje više od nekoliko sati. A možda je bio svezan uzicom koja je provučena otraga da se ne vidi? Ili je čak možda bio zalijepljen? Ili je ipak to jedina uspjela mirna fotografija nemirnog psića Sauria, a ostale će se "neuspjele" fotke (s "pomaknutim" psićem) jednom pojaviti na internetu ako Fanina karijera dođe u krizu...? Itd, itd. - veselom društvu iza mojih leđa nije nedostajalo mašte i smijeha...
Sjetio sam se da ni "borci za prava životinja" nisu jedinstveni, jer neki traže da se zakonski zabrani svako ubijanje svih životinja, pa i uzgoj životinja za ishranu a ne samo za potrebe izrade odjeće i obuće. Svi se ne mogu još složiti treba li i životinjama zabraniti međusobno klanje. Svakako, evolucija njihove "misli" grabi velikim koracima "naprijed" pa će najradikalniji vjerojatno uskoro tražiti da se i fetusima životinja (dakle u prenatalnoj fazi) omogući pravna zaštita i da ih se zakonski izjednači s ljudskim fetusima. U tom smislu tražit će se i obveza liječenja životinja matičnim stanicama, koje će se po potrebi uzimati i od "humanog reproduktivnog materijala". Zato će se po "zakonu o dobrobiti životinja" osposobiti specijalna postrojenja za uzgoj ljudskih fetusa koji će svojim stanicama hraniti ugrožene krznaše i ostalu animalnu populaciju budućega Huxleyjeva "vrlog novog svijeta", koji uopće nije daleko. Kao što se nedavno jedna "jako pobožna" vjernica šokirala i pobunila protiv župnikove zabrane da sa svojom pudlicom uđe u crkvu. Kako je krenulo, uskoro će takvi "kršćani" za svoje kućne ljubimce od Crkve tražiti i "sakramente"!
Eh, a sada idemo malo samostalno i suvereno razmišljati na čistu zraku. Piše jedna novinarka da nam gola Fani poručuje da prava istinska ljepota (a pamet?) leži U nama samima. Aha, zato je Fani "obukla Evin kostim"! A novinarka se nije skinula jer nema u sebi prave istinske ljepote? Dakle, da bi sve bogatstvo čovjekove duše i sva njegova pamet, inteligencija, dobrota itd... došli potpuno do izražaja, potrebno je da čovjek (muškarac i žena) odbaci neprozirnu odjeću i skine se do gole kože? Pritom valjda nije nimalo nevažno koji je položaj čovjek zauzeo pred očima gledatelja željnih njegove bogate nutrine!? Eto zato će rezultat te slijepe kampanje u demografski umirućoj Hrvatskoj konačno biti: Za krzno bez čovjeka!

- 00:16 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.