Love Actually Is All Around Us

20.05.2007., nedjelja

Sexuality... Is It Enough For Love? (4/4)

Zavedite dodirom... Snaga dodira

Dodirivanje, ako se izvodi na prikladan način, izaziva trenutan, gotovo magičan učinak na drugu osobu. Jednako je po snazi možda jedino osmijehu, a možda i kontaktu očima. Naučite li umjetnost dodira, približit ćete se slici sebe kakvi želite biti, barem kad je zavođenje u pitanju.
U našem modernom društvu postali smo hladni, neosobni i držimo se na sigurnoj udaljenosti, osobito u velikim gradovima. Mnoge osobe u našoj kulturi doslovno žude za dodirom. Stoga povremeni, prijateljski dodir može polučiti mnogo uspjeha. Ključna je riječ kod ovoga prikladnost. Neke osobe će vrlo negativno reagirati ako ih prerano ili previše dirate. Kao i prvi pristup ili prvi poljubac, prvi dodir se treba napraviti u prikladno vrijeme i na prikladan način. Ili ćete učiniti više štete nago koristi. Uvijek obratite pozornost na situaciju i raspoloženje. Nikad ne pretjerujte ako situacija ili raspoloženje nisu osobito prikladni. Vi ste osoba koja dodiruje pa vi trebate pročitati i reakciju na to. Ako se on nasmiješi, nagne prema vama, uzvrati vam dodir, znat ćete da ste uspjeli s dodirom. Ako vam se učini da je osoba zbog dodira napeta, saginje se prema natrag, uzmiče, znači da niste uspjeli u nakani ili da vaš dodir nije prikladan.
I to bi bilo nešto od onoga što vi možete učiniti.
A obratite li pozornost na ponašanje drugih osoba u zavodničkoj pozi, vidjet ćete kako se muškarci uspravljaju, uvlače trbuh, napinju mišiće lica, popravljaju kravatu, prolaze rukom kroz kosu, promatraju osobu za koju su zainteresirani, drže ruku na pojasu, na bokovima ili sjede raširenih nogu.
Žene zabacuju glavu, usta su im poluotvorena, oblizuju usnice, prekriže noge u smjeru osobe koja ih zanima, izazovnije se oblače i našminkaju. Naravno, odjeća i šminka ponekad su znak trendova, a ne želje za zavođenjem.
Što prije usavršite tehniku govora tijela, prije ćete osjetiti rezultate. Ne zaboravite važnost komunikacije i prezentacije, a govor tijela čini veliki dio toga.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.