Love Actually Is All Around Us

10.05.2007., četvrtak

Sexuality... Is It Enough For Love? (1/4)

Zavedite dodirom... Zavođenje govorom tijela

Teško je kontrolirati u koga ćete se zaljubiti, ali se može nešto poduzeti kako bi vam se ti prekrasni osjećaji uzvratili.
Kako je u postizanju gotovo svakog cilja komunikacija i prezentacija od presudne važnosti, tako je i pri zavođenju. Međutim, često zaboravljamo, ili uopće ne znamo, da je 60-70% naše komunikacije posredovano govorom tijela, a ne isključivo jezika. Ukoliko obratite pozornost na neverbalne znakove koje vam upućuju ljudi oko vas, naučite ih te ih kontrolirano upotrebljavate, komunikacija će za vas dobiti posve novi izgled, a društveni i seksualni uspjeh sasvim sigurno neće izostati. Naravno, svaki govor pa tako i govor tijela treba promatrati u kontekstu u kojem je izrečen. A isto tako time ne trebate biti previše opsjednuti. Kako ćete, napokon, biti šarmantni i zavodljivi ako vam je cijela pozornost usmjerena na tumačenje značenja svakog pokreta vaše voljene osobe. Naravno, postoje neki univerzalni, važni znakovi tijela koji će teško biti pogrešno interpretirani.
Dok se ne upustite u istraživanje i saznate koje bi vam to tjelesne poruke pomogle u zavođenju, evo par savjeta...


Gospodari osmjeha

Osmijeh je najjednostavniji, najočitiji i najsnažniji od svog arsenala govora tijela. Osmjeh o vama otkriva prekrasne stvari. Osmjeh je pokazatelj samopouzdanja, pozitivnog stava, dobre volje i ostavlja dojam sa ste netko s kim je, vrlo vjerojatno, vrlo zabavno i koga je teško ignorirati.
Osmjeh također govori potencijalnom partneru da niste opasni, da imate dobre namjere. Žene su često nježnije građe od muškarca i kad se nađu u društvu nekog snagatora često razmišljaju o tome je li nasilan, luđak, psihopat.…Osmijeh otklanja sve ove dvojbe i povećava mogućnost pozitivnog odgovora na vaš poziv.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.