Love Actually Is All Around Us

06.05.2007., nedjelja

No Seduction, No Love..?

Volimo Zavodljivo... Postoji jedno čitavo umijeće posvećeno uvjeravanju nekoga tko pokazuje malo ili nimalo zanimanja za seks. Umijeće se naziva zavođenje, a prakticira se stoljećima. Najstarije je među ljudskim znanostima. Nema ljepšeg trenutka od onoga kada ste zaveli partnera te on prvi pristupi vama s ponudom...

Kako započeti sa zavođenjem? Najvažnije je odbaciti svaki spomen seksa. Nadalje, moljenje, optuživanje i ucjenjivanje ne budi ni kod koga seksualnu želju. Ništa od toga ne dolazi u obzir, stvar se rješava na potpuno drugačiji način. Zavođenje se mora usredotočiti na partnerove potrebe i želje, naravno, s primisli da će se na kraju i vaše potrebe i želje uzeti u obzir. Nakon svega, ipak se ovdje govori o zavođenju nekoga tko je pokazao određeno zanimanje za vas, dakle, nekoga s kim ćete ostati malo dulje.

Prvi i osnovni korak zavođenja je govor o lijepim i toplim temama vašem partneru. Pohvalite njegov izgled. Recite mu da vrlo lijepo miriše, da mu je koža izvanredna, a oči i usne očaravajući. Takvi komplimenti najbolje sjedaju malo prije izlaska iz kuće, tako da je očito da ne ciljaju na seks, već da su iskreni. A ujedno će osoba kojoj su upućeni imati čitav dan da u njima uživa i zanosi se. Činite to često; neka prijeđe u naviku.

Dalje, bar jednom u tjednu predložite iznenada, potpuno neočekivano i neplanirano, ni zbog kakvog povoda, večeru. Večeru u omiljenom restoranu vašeg partnera. Dakle, ne neki fast food ili nečija kuhinja, već prava, topla i romantična večera. Nakon kratkog vremena učinite još nešto spontano i neočekivano što vaš partner voli. Bez povoda kupite cvijeće. Kupite karte za kazalište. Uključite usisavač i očistite stan. I ne zaboravite u međuvremenu i dalje dijeliti komplimente. Tijekom čitavog tog perioda ne postavljajte seksualne zahtjeve. Najljepše je u svemu tome čekanje da vaš partner dođe k vama.

Obratite pažnju na sve stvari koje su važne vašem partneru. Pa bio to i nedavni govor nekog političara, ili kvar na ulaznima vratima. Sve pažljivo slušajte i uzimajte ozbiljno. Razmislite koliko će vaša ljubav biti zadovoljna vašom podrškom. Popravite vrata i poslušajte političara.

Tijekom čitavog postupka je važno iskazivati ljubav, odanost i divljenje. Ne kritizirajte, molite ili okrivljujte. Držite se vjerno ovog sustava ljubavi jer kod svakoga pali, kod oba spola i svake orijentacije. A kada s takvom vatrom u očima i željom stanete nasuprot vašem partneru, bit će nemoguće da vas odbije.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.