Love Actually Is All Around Us

30.04.2007., ponedjeljak

The Greathest Thing You'll Ever Learn Is Just To Love And Be Loved In Return

Kada ruže počnu cvjetati... Znam da moji postovi ljude mogu baciti u depresiju, zato sam napokon odlučila napisati nešto o lijepoj strani ljubavi, strani koju svi više volimo. Nakon one katastrofalne priče, ovo bi moglo biti pravo osvježenje...

Kao što znamo, uz riječ ljubav često vežemo pojmove poput boli, patnje, suza i slično. No, isto tako znamo i da nije uvijek sve tako crno. Tako sam odlučila napisati nešto pozitivnije i prikazati ljepšu stranu ljubavi.

Ljubav može biti uzvraćena i neuzvraćena. Ona prva je naravno uvijek ljepša, a pogotovo ako ju ne očekujemo. Ispunjava nas iznutra i na usne stavlja onaj blaženi osmijeh koji je nakon toga nemoguće skinuti. Daje nam osjećaj zadovoljstva i sreće, kao da smo na vrhu svijeta. Ponekad u životu trebamo mali poticaj kako bi hrabrim koracima krenuli u nove pobjede, a najbolji način da to ostvarimo je da se zbližimo sa osobom do koje nam je stalo i koja nam to može pružiti. Ljubav ne bira ni vrijeme ni mjesto kada će nas pogoditi. Tada ju trebamo podijeliti s osobom koja će nam ju znati uzvratiti u istoj mjeri i na bezuvjetan način.
Dakako, u ljubavi je važno postaviti nekakve normalizirane granice i kompromise koji će ju učiniti trajnijom i kvalitetnijom. Ona ovisi o snazi koju je osoba spremna pružiti kako bi ju održala na prihvatljivoj razini. Voljeti može svatko, to je nešto sa čime se rodimo. Voljeti ne možemo naučiti, to jednostavno znamo.
Mnogi se pitaju kako će znati da su zaljubljeni i da vole. To je vrlo jednostavno. Osjećamo se drugačije nego inače. Uobičajeni simptomi su nervoza, „leptirići“ u trbuhu, bezrazložno smiješkanje i izjave ljubavi svakoj osobi koja nam se približi na udaljenost manju od 2 metra. Osobu koju volimo ili u koju smo zaljubljeni sanjamo češće, jedva čekamo vidjeti slijedeći dan, zbog nje nam je sve lako učiniti i svaka se sekunda bez njezine prisutnosti pretvara u vječnost...

Pitate se kako je došlo do ovakve nagle promjene u mome pisanju. Konkretan odgovor naravno nećete dobiti. Osobe koje me poznaju dovoljno znati će u čemu je stvar, ali ipak recimo to ovako. Svako ima svoje dobre i loše trenutke, no moji su ovih dana savršeni... Napokon su i meni počele cvjetati ruže na tom području...

26.04.2007., četvrtak

Vrijedi Li Umrijeti Zbog Ljubavi? (7/7)

Jedino je smrt jača od ljubavi i mržnje... Kako Umire Ljubav...

Vidio ju je. Vidio je kako mu ubija kćeri. Poludio je od bijesa. Oči su mu bile crvenije od krvi. Izgledao je gore od samog Đavla. No, njoj je svejedno bio najljepši na svijetu. Nije mogla skinuti pogled s njega. Počela je trčati prema njemu. Izvadio je nož i usmjerio ga prema njoj. Stala je i pogledala ga s čuđenjem. Nije mogla vjerovati da bi joj naudio. Krenuo je prema njoj. Znala je da se mora braniti. Izvadila je svoju kuku i bitka je započela. Bitka između ljubavi i mržnje. Borila se s čovjekom kojeg je voljela. No, on je nju mrzio.
Silom joj je htio probosti srce, ali kako je vidio da je suviše jaka odustao je i počeo ju gurati prema ogradi mosta s namjerom da ju baci na oštro kamenje i stijenje na obali. U tom mu je trenutku zabila kuku u lijevo bedro i on je pao. Borba se nastavila na zemlji.
Srce joj se slamalo jer ju je čovjek kojeg voli želio ubiti. I to iz mržnje. Tek je sada počela shvaćati što je sve učinila uzalud. Njene su namjere bile od samog početka pogrešne. Nije mogla nekoga natjerati da ju zavoli. Teška se srca odlučila boriti za vlastiti život. Makar ga morala ubiti. Jedina je razlika bila što je on nju želio ubiti iz mržnje,a ona njega samo zbog ljubavi. Kao i ljubav, mržnja umire samo smrću.
U trenutku njegove nepažnje, izbila mu je nož iz ruke. Nogama ga je odgurnula od sebe i što je brže mogla zgrabila nož te izgovorila potiho: „Ako nećeš disati sa mnom, nećeš disati uopće!“ Nasrnuo je na nju i vrisnuo... Probola mu je desno plućno krilo. Nastavio je ranjen ležati na njoj. Maknula ga je sa sebe, izvukla nož i ponovno ga zabila u njegove grudi. Samo mu je ovoga puta probola srce. Nakon par sekundi, ispustio je svoj posljednji dah. Bilo je završeno. Sada ga je definitivno izgubila...
Spustila je svoju glavu na njega. Kosu joj je močila krv koja je tekla iz njegovih rana. Niz obraze su joj tekle hladne suze. Postala je čudovište. Znala je da ovdje ne može više ostati. Na ovom svijetu nema mjesta za ljude poput nje. Bez njega nije htjela više živjeti.
Uzela je njegov nož čija je oštrica bila puna njegove krvi. Zatvorila je oči i zabila si ga u grudi. Dok je umirala molila je za oprost. Molila je njegovu suprugu, djecu, onu prodavačicu i dvojicu čuvara. Sa zadnjim uzdahom izgovorila je riječi: „Istina je da ljubav prestaje jedino smrću...“, i izdahnula po posljednji put...

Ovdje vidimo koliko je tanka granica između ljubavi i ludosti. Katkad ljudi i nisu svjesni onoga što čine jer ih ljubav zasljepljuje. Ljubav ne može ništa zaustaviti, ona traje koliko hoće i nastupa kada ju najmanje očekujemo. Zbog nje postajemo drugačiji. Mijenja nas iznutra i izvlači iz nas ono najbolje, odnosno najgore... Tjera nas da činimo stvari na koje pri zdravoj pameti ne bi ni pomislili. Ponekad postanemo sebični, bjesni, posesivni i spremni na sve kako bismo dobili ono što želimo i smatramo da zaslužujemo...
Ljubavi se treba čuvati, ali joj je nemoguće pobjeći jer će nas uvijek nekako dostići, a onda će trajati sve dok ne nastupi nešto jače i od ljubavi i od mržnje. A to je smrt. Jer smrću završava sve... Apsolutno sve...

23.04.2007., ponedjeljak

Vrijedi Li Umrijeti Zbog Ljubavi? (6/7)

Ljubav ubija i nevine... Ljubav Ne Štedi Ni Nevine...

Djevojčice su joj predstavljale najveću smetnju dosada. No, nije ih mogla ubiti. Bile su tako male i bespomoćne. Nisu bile krive za njene probleme. Ali nije vidjela drugi izlaz. Htjela ga je samo za sebe čak i pod cijenu dva mala nevina života.
Nije znala kako bi ih se riješila. Nijedan joj se plan nije činio dovoljno dobar. Trebala je biti opreznija nego ikada. Dodatni je problem bio to što je gradom kružila glasina o serijskom ubojici, a pošto je barunova supruga već nastradala, njegova je vila bila pod posebnim nadzorom.
Napokon se odlučila nekako ušuljati u vilu i oteti djevojčice. Nadala se da ih neće trebati ubiti jer to je bilo nešto što nikako nije željela. No, ako neće imati izbora, to joj neće predstavljati problem.
Te je večeri došla pred njegovu vilu. Bila je okružena čuvarima. Dok se pokušavala provući ispod ograde, nešto ju je zgrabilo za nogu. Bio je to jedan od čuvara. Nije mogla dopustiti da ju netko vidi, to bi sve upropastilo. Kroz otvor ograde je provukla ruku i zabila kuku između očiju. Jednim mu je jakim udarcem probola mozak, a on se na mjestu srušio mrtav.
Ponovno se po trijemu popela do sobe djevojčica. Svaka je spokojno spavala u svom krevetu. Znala je da je dovoljan jedan lagani udarac po zatiljku kako bi izgubile svijest. Manju je udarila prvu. Djevojčica se nije ni trgnula. Starija je čula udarac i počela dozivati oca. Na vrijeme je i nju udarila kako ne bi sve upropastila. Natovarila ih je na leđa i odnijela van. Prošle su pored mrtvog čuvara, kada su se začuli trčeći koraci. Počela je trčati s djevojčicama na leđima. Nakon nekog vremena trčanja umorila se i stigla do mosta. Nije znala što će učiniti s djevojčicama. Nije ih željela ubiti. No, morala je. Stavila ih je u poveću vreću u koju je istovremeno natovarila jedno 20 kilograma kamenja. Vreću je bacila u rijeku što je tekla ispod mosta.
Najednom je začula duboki muški glas... To je bio on...

19.04.2007., četvrtak

Vrijedi Li Umrijeti Zbog Ljubavi? (5/7)

Ljubav ništa ne može zaustaviti... Kada Nema Savjesti...

Poznavala je tu ženu. Njihove majke su ljeti zajedno brale trešnje, no one se dvije nisu nikada podnosile. Zato ovo ne bi ni trebalo biti toliko teško. Napokon će se riješiti žene koja joj je uvijek zadavala probleme i išla na živce.
Kada ga je vidjela kako razgovara s njom, sva njena ljubomora i mržnja su se ujedinile i odlučila je da mora nešto poduzeti. Jer je znala da ljubav prestaje samo smrću...

Predvečer, kada su svi čistili svoje štandove i odlazili kući, pratila je što radi. Prala je rublje kad i ona, sklanjala robu, pa čak i nuždila, samo da uhvati trenutak nasamo s njom. Taj je trenutak i došao. Polako joj je prišla s leđa, no ova se na vrijeme okrenula i spazila metalnu kuku kako ide prema njoj. Zgrabila joj je ruku i borba je započela. Valjale su se među utrobama riba s tržnice, ostacima trulog voća i životinjskog izmeta. Napokon joj je ta žena izbila kuku iz ruke i iščupala poprilično velik pramen kose. Naljutila se i dosekla kuku. Ta joj je kuka inače služila za deranje kože sa mrtvih zečeva koje je uzgajala. Krv je počela šiktati... Jednim joj je potezom prerezala grkljan... Zatim vene na rukama... Nogama... I na kraju odrezala svu kosu....
Nije ju nigdje sklanjala. Ostavila ju je da leži tamo među smećem. No, obuzelo ju je zadovoljstvo. Sada se napokon riješila i posljednje smetnje. Sada napokon može biti s njim.

Sutradan ga je ponovno vidjela na tržnici. Odlučila mu je prići i progovoriti. Na udaljenosti od par koraka, pogledao ju je. Ona mu se nasmiješila i spremala obratiti, ali prije nego li je uspijela išta reći, začula je nekakve ubrzane korake iza sebe. Tog se trenutka sagnuo, a pored nje su potrčale njegove dvije djevojčice. Bacile su mu se u naručje, a on ih je zagrlio. Vidjelo se da je to bio zagrljaj pun ljubavi. Ljubavi oca prema kćerima. Okrenula se i zaputila na svoje mjesto. Znala je da ga nikada neće imati samo za sebe. Bar ne dok su uz njega te dvije djevojčice...

17.04.2007., utorak

Vrijedi Li Umrijeti Zbog Ljubavi? (4/7)

Ljubav završava jedino smrću... Nevidljivi Spas...

Pukim je slučajem slijedeći dan saznala kako je njena ljubav završila u zatvoru. Nije mogla vjerovati. Umjesto da ga oslobodi, ona ga je zatočila. Na pameti joj je bilo samo kako bi ga izbavila, no znala je da ona tu ne može ništa učiniti. Osim ako ne preuzme stvari u svoje ruke...
Slijedeće se noći iskrala i provalila u zatvor. Našla ga je zatočenog u najhladnijoj i najmračnijoj tamnici u podrumu. Ispred je spavao čuvar s ključevima oko vrata. No, njoj to nije prestavljalo nikakav problem. Planirala ga je izvući i pod cijenu života...
Tiho se sleđa prišuljala čuvaru i dok je još bio onako mamuran, stegnula omču od ključeva oko njegova vrata. Mahao je rukama i nogama, pokušavao dozivati upomoć, no nju nije bilo briga. Stezala je što je jače mogla sve dok se ovaj nije smirio. Bio je mrtav.
No, sada je slijedio problem. Kako otvoriti vrata tamnice a da ju njena ljubav ne vidi. Nije mogla riskirati da ju odbaci ako sazna da je ubojica. Otključala je vrata što je diskretnije mogla i nastavila bježati koliko su je noge nosile. Napokon je uspijela. Sada im više nitko neće smetati. Biti će samo njen... Zauvijek...

Slijedećeg je jutra saznala da je tužba protiv baruna odbačena te da se sumnja kako je pravi ubojica još uvijek negdje na slobodi. Znala je da je riječ o njoj, no ona sebe nije smatrala ubojicom, nego spasiteljicom. Spasila ga je od braka, a zatim i rešetaka, samo da bi mu put prema njoj bio slobodan. Morala ga je imati...
Tog ga je jutra vidjela. Ali ne za njenim štandom. Bio je kod susjedne prodavačice...
Oblio ju je hladan znoj. Obuzela ju je mržnja. Nije to mogla gledati. Morala je se riješiti...

13.04.2007., petak

Vrijedi Li Umrijeti Zbog Ljubavi? (3/7)

Ljubav ubija... Ubiti Iz Ljubomore...

U njoj se nalazio osjećaj koji joj je davao snagu. Iznutra kao da je bila prazna. Nije ju bilo briga za ništa drugo osim da njega osjeti u svome naručju. Željela ga je ljubiti, grliti, imati... Imati samo za sebe. Ali to nije mogla sve dok je on bio u naručju druge žene. Drugu je ljubio, grlio, s njom djelio postelju, smijao se i plakao, zajedno su odgajali djecu... Znala je da je se mora riješiti. I da je u njenom naumu ništa ne može zaustaviti...
Tako se jedne noći odlučila kradom ušuljati u njihovu spavaću sobu. Popela se po gruboj fasadi do balkona. U krevetu su ležali oboje. Soba je zaudarala po znoju. Bilo je očito kakav je događaj prethodio. Sada je samo trebala naći način kako će ga zaokupiti tako da ostavi suprugu samu u sobi. Dosjetila se i gurnula jednu od tegli preko ograde. Zvuk slamanja keramičke tegle odzvanjao je cijelom vilom. Trgnuli su se iz kreveta, a on je otišao provjeriti što se dogodilo. Ona je bila u polusnu. Sve je išlo po planu.
Ušuljala se do kreveta. Bio je okružen ružičastim tilom,a prekriven tamno plavom plahtom od satena. Ona je bila prekrasna. Pune usne i besprijekoran ten. Koža joj je bila kao baršun, a mirisala je na lavandu i ružmarin. No znala je da je se mora riješiti. Uzela je bat koji je uzela od kuće, a koji joj služi za ubijanje zečeva koje nakon toga njena majka prodaje na tržnici. Djevojka ju je pogledala i prije nego li je uspijela vrisnuti, vrat joj je bio slomljen.
U njoj je nastupilo zadovoljstvo. Sada napokon može biti s njim i ništa ju neće spriječiti u njenom naumu. Ljubav koja se pretvorila u opsesiju joj je totalno pomutila pamet i prikrila savjest. Nije ni shvaćala što je učinila. U glavi joj je bila samo misao kako se riješila smetnje...

Slijedećeg je dana tržnicom kružila vijest o tome kako je barun ubio svoju suprugu u snu tako što joj je slomio vrat. Što li je to učinila..?

10.04.2007., utorak

Vrijedi Li Umrijeti Zbog Ljubavi? (2/7)

Zbog ljubavi pomislimo da smo nezaustavljivi... Početak Ludila...

Nakon mnogo vremena, ponovno je osjetila njegov dodir i namirisala ga. No, jedna ju je stvar zabrinjavala. Tko su bile dvije djevojčice s njim? Vrag joj nije davao mira. Morala je saznati.
Tako ga je jednoga jutra, dok ga je zatekla u prolazu pri izlazu iz tržnice, odlučila pratiti. Sjeo je na konja i laganim se kasom, kao na oblaku, uputio prema sjeveru. Slijedila ga je što je tiše i diskretnije mogla. Nije im trebalo dugo dok su se zaustavili pred ogromnom kućom. Nije baš bila dvorac, ali je imala bar kakvih 50 do 60 soba. Ušao je u prostrano dvorište, a kako je ušao, ulazna su se vrata za njim zatvorila.
Sjela je ispred i čekala. Gledala i proučavala svaki od prozora, i čekala ne bi li se na jednom pojavio.
Odlazila je tamo svake večeri i promatrala. Kad ono, pojavio se on. Na prozoru. U bijeloj baršunastoj košulji i crnim hlačama sa zlatnim pojasom. Izgledao je božanstveno. Čekanje se napokon isplatilo. No, pogled joj je zaokupila nepoznata ženska osoba. Obgrlila ga je oko vrata i šaputala na uho. Zatim ga je nježno zagrlila te ju je on počeo ljubiti. Po usnama, licu, vratu...
Nije to mogla gledati. Zatvorila je oči i uvjeravala sama sebe da je to umislila te da će, kad otvori oči, sve opet biti u redu. Polako je počela podizati kapke. Poželjela je da ju oči varaju. I dalje su se strasno ljubili. Počela je trčati. Trčala je kroz šumu, preko potoka i ravnice. Trčala je koliko su je bose i ranjavane noge mogle nositi. Htjela je zaboraviti što je vidjela. Nije željela osjećati.
Odjednom se u njoj stvorio neobičan osjećaj. Nešto između ljubavi i mržnje, velikodušnosti i posesivnost. U njoj se rodila neograničena snaga. Stala je. Znala je da nešto mora učiniti. Znala je da ju ništa neće spriječiti. Morao je biti njen. Na bilokoji način, samo da bude njen. Bila je spremna na sve.
Donijela je odluku. Ako neće biti njen, neće biti ničiji...

08.04.2007., nedjelja

Vrijedi Li Umrijeti Zbog Ljubavi? (1/7)

Ako nije vrijedna smrti, čega je onda vrijedna... Kada Ljubav Nastupi...

Zbog ljubavi ne vrijedi plakati... Zbog ljubavi ne vrijedi tugovati... Zbog ljubavi ne vrijedi umrijeti... Pa čega je onda dovraga ljubav vrijedna?
Doživljavamo li ju kao opsesiju? Snagu? Strah? Ili možda smrt? To ovisi samo o tome što smo spremni zbog nje učiniti.
Ona je, doslovno, učinila sve što je mogla...

Dogodilo se to jednog svježeg svibanjskog popodneva u malenom gradiću u francuskoj Provansi, 1792. godine. Kao i svakoga jutra, dan je započela razmišljajući o njemu. Čistila je i kuhala, i mislila na njega. Otišla je na tržnicu s nadom kako bi od nje kupio par zrelih šljiva kao što je to i inače običavao raditi. Dolazio bi, uputio joj onaj zavodnički smješak, spustio u dlan par franaka i gracioznim korakom nestao. Voljela je mirisati njegove stvari. Jednom joj je poklonio maramu jer se naočigled smrzavala. Skinuo ju je sa svoje glave te stavio njoj oko vrata. Od toga je dana čuva pod jastukom i ne pere kako bi ga mogla mirisati i zamišljati pored sebe kad god to poželi.
Uvijek je dolazio početkom svakog drugog tjedna. No, ovoga se nije pojavio. Čekala ga je i čekala, ali ništa. Nije mu bilo traga ni slijedećeg dana... Pa ni onoga poslije... Pa ni slijedećeg tjedna...
Čekala ga je godinama... Nije se pojavio... Padala je u očaj...

Nakon mnogo godina, rekla bih otprilike šest ili sedam, ugledala je poznato lice kako se približava njezinom štandu. Za ruke je vodio dvije djevojčice. Manja je imala plavu kosu i lice pravog anđela, a veća je bila tamnija i podsjećala na vilu. Došli su do nje i kupili njene uvijek prefine i prelijepe šljive. U ruku joj je položio zlatnike. Dodir ju je podsjetio na davno izgubljenu ljubav. Nije mogla vjerovati da je to on. Nije uopće izgledao kao prije. Njegova kosa, izraz lica, način hoda, govor... Sve se promijenilo. Primaknula je zlatnike licu, i pomirisala ih. Da, ništa više nije bilo isto...osim njegova mirisa...

05.04.2007., četvrtak

Reflection...

When will people see who truly I am... Look at me
You may think you see
Who I really am
But you'll never know me
Every day
It's as if I play a part
Now I see
If I wear a mask
I can fool the world
But I cannot fool my heart

I am now
In a world where I
Have to hide my heart
And what I believe in
But somehow
I will show the world
What's inside my heart
And be loved for who I am

Who is that girl I see
Staring straight back at me?
Why is my reflection
Someone I don't know?
Must I pretend that I'm
Someone else?
For all time
When will my reflection show
Who I am inside?

There's a heart that must be free to fly
That burns with a need to know the reason why

Why must we all conceal
What we think?
How we feel?
Must there be a secret me?
I'm forced to hide
I won't pretend that I'm
Someone else
For all time
When will my reflection show
Who I am inside?

03.04.2007., utorak

Boli Li Ljubav?

Najviše te povrijede oni do kojih ti je najviše stalo... Da ljubav boli, teoretski je nemoguće. Nešto apstraktno i nevidljivo ne može nikako boljeti kao na primjer udarac ili nešto slično. Ljubav nije bol nego samo nezadovoljstvo izazvano nečim neželjenim i neočekivanim. Ono izaziva takvu tjeskobu, tugu i samoću da je takvo stanje najlakše usporediti sa stanjem boli, ne fizičke, već duhovne.
Upravo je o tome riječ u slijedećoj priči. Naime, zašto definirati i objašnjavati da ljubav ne može boljeti kada neki od nas takav osjećaj imaju svakoga dana.

Bili su prijatelji. Ne doduše najbolji prijatelji, ali voljeli su se družiti. No, jednoga dana dogodilo se nešto što je njihov svijet totalno preokrenulo. Nisu se više zajedno smijali, zajedno izlazili, pa čak ni razgovarali s istim ljudima. Dogodilo se nešto što im je promijenilo živote zauvijek.
Od prvoga dana između njih se osjećala neka osobita kemija. Vidio ju je i zaljubio se. Ona je vidjela njega i zaljubila se također. Nakon zajedničkog boravka u jednom bistrou na plaži na putovanju u inozemstvo, njihovi su se pogledi počeli češće susretati. Izmjenjivali su ih dublje i duže, dok nisu došli do trenutka kada ih nisu mogli skinuti jedno s drugoga. Oboje su znali što će se dogoditi. Oboje su mislili na istu stvar. Nakon ne tako mnogo vremena koje su proveli razmišljajući, odlučili su se napokon na ono što su oboje dugo čekali...
Nakon predivne tople ljetne noći provedene u njegovom zagrljaju, probudila se i shvatila da ga nema. Jastuk je još mirisao na njega, dok je na postelji ostao otisak njegova tijela. U početku je bila zbunjena te je sama sebe uvjeravala da je otišao po doručak ili nešto slično i da će se vratiti svaku sekundu. Osluškivala je kao da će svaki tren okrenuti ključ i ući na vrata apartmana te joj uputiti riječi kojima će joj dati do znanja kako mu je protekla noć bila najljepša u životu. No, to se nije dogodilo...
Čekala ga je i čekala, no on se nije pojavio. Umjesto toga, na podu pored kreveta pronašla je pismo. Na prvi se pogled vidjelo da je papir na brzinu istrgnut iz nekakve bilježnice, a neuredan rukopis i gramatičke pogreške tu su brzinu i potvrdile. Bio je neuredno presavinut. Otvorila ga je i počela pomalo, a onda svakom sekundom sve jače i jače, nastavila drhtati...

"Nadam se da si pronašla ovo pismo, jer morao sam rano ustati kako bih stigao na avion. Vjerojatno misliš kao i ja, da je ono noćas bila pogreška i da se tako nešto nije trebalo dogoditi. Najbolje bi bilo da sve to zaboravimo i ponašamo se kao da ničega nije ni bilo..."

U tom je trenutku željela umrijeti. U grudima ju je nešto stezalo, nije mogla disati, bila je u šoku... Nije ni sanjala da bi ju itko mogao tako povrijediti. Vjerovala mu je, no njemu to očito nije ništa značilo. Ubio je i ono malo ljubavi što je imala prema njemu. Ubio je svaki osjećaj u njoj. Svaki osim mržnje. Slomio ju je iznutra i poigrao se njome. Sve što su imali bilo je uništeno. Nisu bili niti prijatelji, niti ljubavnici. Sve je propalo. Sve je bilo tmurno i monotono. Blistala je samo jedna suza koja joj se žurila niz obraz. Nije plakala. Samo nije mogla zaustaviti suze. Podsjećale su je na njega.
Od toga dana nije ista. Svaka nova veza joj ulijeva strah. Ne može nikome vjerovati jer joj konstantno naviru sjećanja o onoj noći. Uništio ju je.
Očito je na teži način morala saznati da te najviše povrijede ljudi do kojih ti je najviše stalo. Na teži je način otkrila kako uistinu ljubav može boljeti, a pogotovo ona neuzvraćena...

Ljubav Je...Seks

Za seks nikada ne može biti prekasno, samo prerano... Kao što su iskrenost, povjerenje i romantika pojmovi kojima pojedinci opisuju ljubav, neki drugi to čine seksom. Većina se ne usudi govoriti o seksu, no ušli smo u doba kada je on postao dio svakodnevice i jedna od najzastupljenijih tema današnjice.
Seks je aktivnost koju prakticiraju oni više, ali i oni malo manje ili ne uopće zaljubljeni različito-spolni, odnosno isto-spolni parovi. U fizionomiju sada ne bih htjela ulaziti jer je prvotno i osnovno obilježje odluke upuštanja u seks kakva takva ljubav. Ako nema ljubavi ili barem nekakve duhovne ili fizičke privlačnosti, seks neće biti dobar i neće imati smisla. Tada to postaje samo čin kojim zadovoljavamo svoje fizičke potrebe.
Seks je namijenjen dokazivanju ljubav između partnera i njihovim sjedinjavanjem u jedno biće. Ako do njega dolazi samo iz požude, on nakon nekog vremena postane dosadan i u njemu više ne uživamo kako bismo trebali.
Većina seks smatra prljavim i perverznim, no to je potpuno netočno. On je nešto najljepše što žena može pružiti muškarcu i obratno kako bi jedno drugome dokazali svoju ljubav. Baš naprotiv, seks je velikodušan i nije nikako sramotan. Naravno, to isto ovisi o namjeri i cilju zbog kojeg se u njega upuštamo.
Svi ga kadtad moramo isprobati jer da on ne postoji, na zemlji ne bi bilo moguće stvoriti život. No, u njega se nikako ne valja upuštati ako vas i partnera ne povezuje nekakav poseban odnos. Ne mora to biti obavezno ljubav, no svaki se partner pamti do kraja života jer je on ipak osoba s kojom ste podijelili nešto najvrednije što imate, svoju intimu, te je stoga potrebno dobro pripaziti kod njegovog odabira.
U seksu nema žurbe jer za njega nikada ne može biti prekasno, samo prerano...

01.04.2007., nedjelja

Ljubav Je...Romantika

Romantika obilježava vezu i jedan je od njezinih glavnih elemenata... Ljubav mozemo opisati kao kombinaciju mnogih lijepih stvari, ali i onih ne tako lijepih, odnosno bolnih. Između sveg ostalog tu je i romantika...
Romantika je po mome mišljenju jedan od bitnih elemenata svake ozbiljnije veze. Jer, ako nema romantike nema ni onog unutarnjeg duhovnog zadovoljstva koje je svakom čovjeku potrebno. Naravno, nekima više, a nekima manje. Smatram da svaki čovjek, čak i ako nije zakoniti romantičar, u sebi posjeduje barem trunku romantike kojom može osvojiti srce ili barem privući pozornost drage mu osobe.
No, prvo se zapitajmo, što je uopće romantika? Je li to večera uz svijeće i laganu glazbu u pozadini? Je li to zalazak sunca ljeti ili možda tiha zimska večer uz vatru kamina i šalicu vručeg kakaa? Da, to je sve romantika. No, postoje ljudi koji romantiku doživljavaju na drugačiji način, svoj način.
Nekima kamin nije romantičan te bi ga radije zamijenili logorskom vatrom, večeru s klasičnom glazbom u pozadini s diskotekom u kojoj se sluša techno ili house... Neki više preferiraju poljubac pod svjetlima reflektora nego onaj pod mjesečinom, grubost nego nježnost, buku nego tišinu... Ali, sve je to u redu dok je naravno u granicama normale.
Romantika se razvijala u skladu s vremenom. Počnimo od recimo kamenog doba kada se romantikom smatralo povlačenje žene za kosu ili udaranje po glavi. U srednjem vijeku možemo za primjer uzeti one vječne kavalire koji su pripadnicama ljepšeg spola udvarali ljubeći im ruke i podižući bačene marame. U nekim djelovima svijeta je najromantičniji čin pjevanje serenade pod djevojčinim prozorom. No, ni danas romantika nije potpuno zamrla. Još uvijek možemo naići na muškarca koji svoju partnericu vodi na večeru i ples u nekom elegantnom restoranu u blizini plaže te joj uz šum valova dok ih obasjava mjesečina postavlja jedno od sudbonosnih pitanja. S druge strane, takve su stvari većini sladunjave i prastare pa to preferiraju zamijeniti kakvim tulumom koji završava orgijama te na kraju višestrukim ispumpavanjem želuca. Ali, i to je za ljude. Kao što ja kažem, tko voli neka izvoli, ja hvala neću.
Tako i mi ljudi svoju romantičnu stranu prilagođavamo svom mentalitetu i starosti. Kao djeca smo se znali tući i vući za kosu, kao adolescenti pišemo pjesme ili skačemo bungee jumping, u zreloj dobi odlazimo sa partnerom odnosno partnericom na putovanja i neobične izlete, a u takozvanim „zlatnim godinama“ izbor prepuštamo svojim fizičkim sposobnostima.
No, meni će u svakom slučaju najromantičniji čin uvijek ostati darivanje ruže i iskrena izjava ljubavi...

Test: Što Očekujete U Ljubavnoj Vezi?

Jedino u ljubavi moramo uvijek očekivati maksimum... Vaša očekivanja i potrebe glede ljubavi ovise o dobi, karakteru, odgoju, prijašnjim iskustvima, pa i socijalnom statusu, okolini, kulturološkim navikama, itd. Test koji je pred vama vrlo je pouzdan, ali važno je znati da se ljubavne potrebe i očekivanja kod svake osobe mijenjaju. Tako će i rezultat ovog testa govoriti o vašim trenutačnim ljubavnim prioritetima, što znači da biste, rješavajući ovaj test u neko drugo vrijeme, mogli ostvariti iznenađujuće drukčiji rezultat.

Test je jednostavan, ali je drukčiji od testova na kakve smo navikli. Pred vama je 20 pojmova. Pažljivo ih čitajte jednu minutu. Odmah nakon toga ispišite na komad papira sve pojmove koje ste uspjeli zapamtiti. Pojmove mi napišite u komentaru, a ja ću vam probati u što kraćem mogućem roku poslati rezultate.

1. svijeće
2. mercedes
3. Angelina Jolie
4. sirove strasti
5. podrška
6. Venecija
7. nogometaš
8. djeca
9. dijamantna ogrlica
10. kavalir
11. vjernost
12. jagode sa šlagom
13. cvijeće
14. halteri
15. dom
16. motorna jahta
17. film Titanic
18. privrženost
19. Sheraton
20. Lolita

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.