Love Actually Is All Around Us

10.04.2007., utorak

Vrijedi Li Umrijeti Zbog Ljubavi? (2/7)

Zbog ljubavi pomislimo da smo nezaustavljivi... Početak Ludila...

Nakon mnogo vremena, ponovno je osjetila njegov dodir i namirisala ga. No, jedna ju je stvar zabrinjavala. Tko su bile dvije djevojčice s njim? Vrag joj nije davao mira. Morala je saznati.
Tako ga je jednoga jutra, dok ga je zatekla u prolazu pri izlazu iz tržnice, odlučila pratiti. Sjeo je na konja i laganim se kasom, kao na oblaku, uputio prema sjeveru. Slijedila ga je što je tiše i diskretnije mogla. Nije im trebalo dugo dok su se zaustavili pred ogromnom kućom. Nije baš bila dvorac, ali je imala bar kakvih 50 do 60 soba. Ušao je u prostrano dvorište, a kako je ušao, ulazna su se vrata za njim zatvorila.
Sjela je ispred i čekala. Gledala i proučavala svaki od prozora, i čekala ne bi li se na jednom pojavio.
Odlazila je tamo svake večeri i promatrala. Kad ono, pojavio se on. Na prozoru. U bijeloj baršunastoj košulji i crnim hlačama sa zlatnim pojasom. Izgledao je božanstveno. Čekanje se napokon isplatilo. No, pogled joj je zaokupila nepoznata ženska osoba. Obgrlila ga je oko vrata i šaputala na uho. Zatim ga je nježno zagrlila te ju je on počeo ljubiti. Po usnama, licu, vratu...
Nije to mogla gledati. Zatvorila je oči i uvjeravala sama sebe da je to umislila te da će, kad otvori oči, sve opet biti u redu. Polako je počela podizati kapke. Poželjela je da ju oči varaju. I dalje su se strasno ljubili. Počela je trčati. Trčala je kroz šumu, preko potoka i ravnice. Trčala je koliko su je bose i ranjavane noge mogle nositi. Htjela je zaboraviti što je vidjela. Nije željela osjećati.
Odjednom se u njoj stvorio neobičan osjećaj. Nešto između ljubavi i mržnje, velikodušnosti i posesivnost. U njoj se rodila neograničena snaga. Stala je. Znala je da nešto mora učiniti. Znala je da ju ništa neće spriječiti. Morao je biti njen. Na bilokoji način, samo da bude njen. Bila je spremna na sve.
Donijela je odluku. Ako neće biti njen, neće biti ničiji...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.