Love Actually Is All Around Us

12.03.2007., ponedjeljak

Kada Ne Može Jače Boljeti

Make this pain go away...only you can do that... Nije ni sanjala da može postati tako teško. Gledala je kroz prozor i razmišljala o tome što joj se dogodilo. ''Na neki sam si način sama kriva'', pomislila je. No, svejedno je smatrala da nitko ne zaslužiuje tako nešto. Osjećala se prevareno, prljavo i prije svega bezvrijedno i beskorisno.
Već je duže vrijeme bila zaljubljena u njega. Mislila je da se i ona njemu sviđa, no on se ili bojao to priznati ili je sve bila jedna velika laž. Ona je osjećala kemiju između njih dvoje. Svaki put kad bi mu se približila koljena bi joj klecala a dah zastao. Ostajala bi bez riječi. Jedino što je on mogao dobiti od nje bio je jedan mali smiješak. Možda je bio malen, no govorio je sve. Nažalost, on ništa od toga nije mogao shvatiti. Nije nikako protumačio nijedan od signala koje mu je ona davala. Je li to bilo zato što nije gledao? Ili možda nije želio vidjeti? Vidjeti da mu je prava stvar zapravo pred nosom. Možda nije siguran je li ona prava, no mnoge stvari u životu ne možemo saznati ako ih ne probamo. Nema garancije da će nam sve ići od ruke i da ćemo uspijeti u svim svojim nastojanjima, ali to je normalna stvar koju zovemo rizik. On naime nije bio spreman riskirati i povući potez, nego se radije povukao. I to nakon noći koja će im oboje ostati u sjećanju. Njoj u lijepom, a njemu... E, to nitko ne zna. Možda zato jer je njega teže dešifrirati nego hijeroglife. Ona je to cijelo vrijeme pokušava, a kad bi joj se činilo da je na dobrom putu, on se povuće i razočara ju. Tu noć ona pamti i dan danas te ju i dalje smatra najljepšom u životu. Ali na njenu žalost, on se slijedeći dan izvlačio na pijanstvo, što je usput rečeno tako netipično za muški rod. Boji li se on nje? Vjerojatno. A što je najgore, ona osjeća da je i njemu ta noć značila nešto, čak i više nego što je pokazivao, a osjećajima se ne proturiječi.
Tom ju je izjavom razočarao i slomio joj srce, a sama ga ne može izliječiti. Još se uvijek nada da će shvatiti što može izgubiti, trgnuti se i pomoći joj preboliti svu bol koju joj je prouzročio. Uvijek je ljepše imati nekoga tko ti je spreman pomoći nositi taj teret. Teret zvan ljubav.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.