Aneta - Riječ putovanje. Život je putovanje. Zato mi ne putujemo da bismo pobjegli od života, već da on ne pobjegne od nas. Putujemo zajedno. - Aneta Nervatura grada - Prečica do sna - Blog.hr

ponedjeljak, 05.06.2017.

Nervatura gradaSliku grada noću stvaraju blještava svjetla duž glavnih ulica i bulevara kao i ona mala, slaba svjetla, skrajnuta kao nervatura liske, razgranata iz tih glavnih žila i puno malih sjena što se od pamtivijeka uzastopno vuku velikim gradovima kao ostaci razbijenih života. Život se u trajanju svoje prolaznosti neprestano izliva ulicama, kako danju, tako i noću.

Tako blještava i jasna, a tako tajnovita, duboka i nepoznata je slika onih mjesta sa kojima nemamo ranija iskustva, nepoznate zemlje, grada kuće ili osobe; treperi u očima kao opsjen ili priviđenja u kojima se noću čudnovato ukrštaju svjetla lampi i blještavila farova, pa gledajući ne vidimo a slušajući ne čujemo ništa osim šumova koje prave iskrivljene slike, a mi podrhtavamo kao kada prolazimo kroz groblja u praskozorje: i rijeka života što se izlila tim nepoznatim ulicama, noću ili jutrom, najzlokobnija je od svih groblja, iako njih tu nema.

U hladnoći svjetlosnih daljina osjećam toplinu tvoje ruke na svom stomaku.
Osjećaš li ti nešto? - pitam.
Šutiš.
Kolotrazi na duši, tako duboke su nevidljive neravnine nastale u trajanju prolaznosti, ne osjećaš ih a na njima se trucka um pri svakom prizivanju sjećanja.
Tajnovita, duboka i nepoznata je slika ljudske duše, razgranata tragovima života, kao nervatura liske.
Ti si moja liska - progovataš, konačno. Ja sam tvoja slika, pomislih.


- 16:58 - komentari (10) - print - Nervatura grada -

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se