Aneta - Riječ putovanje. Život je putovanje. Zato mi ne putujemo da bismo pobjegli od života, već da on ne pobjegne od nas. Putujemo zajedno. - Aneta Auroral - Prečica do sna - Blog.hr

četvrtak, 11.05.2017.

Auroral

Osvit na sjeveru i zore juga

Tvoje Sunce gori milionima stepeni celzijusa i u njemu se sukobljavaju molekuli gasa čestim eksplozijama, a elektroni i protoni iz rotacije Sunca bježe kroz rupe u magnetnom polju. Dio po dio tvoje korone se lagano otpuhuje u Svemir, a ti gubiš masu u obliku sunčevog vjetra.

Moja Zemlja je mirna, hladna na polovima, sa dugim periodima tame. Jasne noći dobra su prilika za svjetlosnu igru u lokalnoj ponoći. Vjetar tvoje mase zadirkuje moju Zemlju, sukobljavaju se tvoji odbjegli, naelektrisani elementi sa mojom atmosferom.

Aurora Borealis, kažeš:

sam stojim u noći.
Tama se obrušava na mene.
Vrijeme kao da je stalo, vlada nijema tišina.
Moje obraze studeni vjetar severa grize.
Urličem kao ranjeni lav,
ali krike niko ne čuje.


Aurora Borealis - osvit na sjeveru, jutarnja aktivnost u misterioznoj igri svjetla i zvuka razbija tamu. Tiše, vrijeme kao da je stalo dok i moje obraze studeni vjetar grize. Obilje blagoslova u vrtu zemaljskog Raja kojeg vide zaljubljene oči.
Aurora Australis - zore juga rađaju pjesmu nad pjesmama u ciklusu 11, koja se rijetko viđa.


- 09:19 - komentari (21) - print - Auroral -

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se