Dani bez interneta

31.07.2018.

Sada sam bila osobno zamijeniti ruter i kada sam vidjela u kakvom skladišnom prostoru rade ništa se ne čudim sto su tehničari iz druge firme. Nadam se da grom ponovno neće lupiti na isto mjesto i da će kada predvečer spojim raditi sve te ću konačno moći uživati cicajući vase tekstove i gledajući svoje serije jer jedino tako zaboravim stravične bolove u nozi i jedino tako mogu noć budna provesti do jutra jer čitanje knjige mi tjera san na oci ali bol me razbudi.
Prije par dana bilo je grmljavinsko nevrijeme, te je lupila munja u odašiljač HT-a tik do moje zgrade i naravno nekolicina nas ostala je bez internetske veze, a neki bez tv prijemnika, srećom nije mi stradao ni jedan uređaj sem rutera i naravno po prestanku nevremena prijavila sam operateru kvar ali trebalo je punih šest dana da se pronađe pametni operater jer još danas ne bih imala internet da je po njihovom jer oni svaka dva dana pišu naloge za promjenu i tako ne probijaju rokove zamjene iako je rok prošao od prve prijave kvara,
Oni koji rade u centru za razgovor s korisnicima razgovaraju po šabloni jer to je njihov posao a na nama korisnicima je da budemo uporni ili strpljivi na njihove odgovore i aljkavost u radu, te me ni malo ne ćudi što nakon tako bahatog ponašanja korisnici ukidaju ugovore i prelaze drugom operateru iako su svijeni da sve te tvrtke ma kako se zvale rade po istom principu.
Nakon mog vjerojatno dvadesetog poziva u roku nekoliko dana javio se pametan tehničar i ja konačno imam ispravan ruter i pristup internetu a to je za mene uživancija i dugo noćna razonoda.

problemi s mrezom

30.07.2018.

Sjedim u kaficu ispod svog ulaza jer vec nekoliko dana cekam tehnicara da mi dostavi novi ruter jer ovaj koji imam ostecen je od grmljavine. Sada sam vec pet dana kao bedasta jer ne mogu nista s obzirom da ni tv ne radi. Operater sa mnom razgovara po sabloni a rok od dva dana nakon prijjave kvara odavna je probijen a oni i dalje sa kljenima razgovaraju po sabloni s obzirom da su zahtjev za popravak prosljedili drugim tehnicarima, a ne svojima.
Jedva cekam da dobijem novi ruter pa da mogu nesmetano citati vase tekstove a i nedostaje mi komunikacija.

zašto se to ne može?

26.07.2018.

Da mogu otišla bih što dalje od same sebe, od svoje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti jer samo je jedan dio mog života bio za poželjeti a ostalo... (ne znam kako da to nazovem zato sam stavila tri točkice). Znam da svi imamo nešto ružno, nešto tužno ali ja toga dugi niz godina imam i viška i zato bih voljela otići što dalje od sebe same.
Pisala bih rado jednoj osobi ali znam da nikada neće moći da mi uzvrati odgovor i zato sve što bih još napisala, svaku da baš svaku riječ čuvam u sebi, u svojim mislima i borim se da svakodnevno napravim nešto novo da dan bude drugačiji od prethodnog ali ne to ne može i zato je najbolje pobjeći od sebe ali kako još uvijek ne znam.

reci te mi

24.07.2018.

Postoji li prirodni lijek za nesanicu jer nemam više snage biti budna po cijele noći.

ubija me dosada

23.07.2018.

Totalno je dosadan i tmuran dan i dan koji tjera na uznemirenost jer s godinama postajem meteoropat, napeta sam i čangrizava kada je ovako tmurno i kada je sivilo sama sebi sam višak i treba mi razgovor a sama sa sobom razgovarati ne mogu jer još nisam naučila kako se to radi. Na ovoj podlozi napisala bih pismo, ali neću jer bi neki to pismo mogli krivo protumačiti te bi nastala polemika a danas sam baš spremna da se svađam i bolje je da se svađam sama sa sobom nego s osobama na blogu.
Nadam se da će konačno doći bolje vrijeme.

Monolog - možda jednom

22.07.2018.

Kako napisati monolog i preko monologa pokušati pokazati glumačke sposobnosti još uvijek razmišljam o tom prijedlogu meni dragog blogera. Treba ga samo početi pisati i kasnije samo krene te tijekom izvedbe istog možeš dodavati sve što ti padne na pamet kako bi monolog bio zanimljiviji onima koji će te gledati i slušati ne znajući da im ti uistinu preko monologa pokazuješ glumačke sposobnosti jer inače si samo statista kojeg rijetko tko primjećuje u svojoj žurbi.
Monologom upoznaješ sebe a postati glumac jednostavno je jer upoznala si razne osobe koje bi se sigurno dobro snašli u toj zanimljivoj profesiji. Monologom bih privukla pažnju prolaznika i sigurno bih nekima od njih uljepšala dan jer barem na tren zaboravili bi da im je teško.

uživanje u slastici

20.07.2018.

Oznake: moj fotografski uradak

I mi znamo glumiti

19.07.2018.

Gledala sam nekoliko Teve novela i moram priznati da sam samo tri ogledala od prve do zadnje epizode ali Teve novele nisu ni njihov sadržaj nisu bit ovog mog današnjeg škrabanja nego nešto jednostavnije jer mi se to mota po mojoj bedastoj glavi.
Zanimljivo mi je kod svih tih koji pišu tekstove za te Teve novele oli ti sapunice nitko od njih nije napisao ništa s osobom koja je invalid i niti jedna sapunica nema invalidnu osobu u ni jednom kadru a kamo li nekoliko scena.
Osobe s invaliditetom ma koji god invaliditet isto znaju glumiti kao i zdrava osoba, koliko znam postoji i kazalište slijepih i slabovidnih, te postoji glumačka grupa u centru dubrava ali isto tako znam da nas nitko nikada od pisaca ni scenarista ni jednom neće uključiti u svoj projekt jer mi nismo po njima bistri ni sposobni zapamtiti zadani tekst niti odraditi scenu onako kako su je oni zamislili, ne zato što ne znamo nego zato što nas oni izbjegavaju.
Ako se možemo baviti sportom te postizati dobre rezultate onda se možemo baviti i glumom i glumiti u Teve noveli samo moramo pronaći osobu koja će u svoj tekst staviti nekoliko scena s osobom koja ima invaliditet i evo nas u sapunici koja bi postala najgledanija sapunica s obzirom na to da bi gledatelje iste interesiralo kako osoba s pravim invaliditetom glumi i odrađuje svoje scene.

Luda sam za slatkim

17.07.2018.

Oznake: moj fotografski uradak

ponosni smo

16.07.2018.


danas smo pokazali koliko smo jedno

Oznake: moj fotografski uradak

Stigli su naši zlatni dečki


Oznake: moj fotografski uradak

Danas i mi navijamo strasno

15.07.2018.

Nekada davno nogomet i gledanje nogometnih utakmica bilo predviđeno samo za muške jer nogomet je muški sport i tako su pokazivali ženama gdje je ženi mjesto dok se utakmica gleda. Žene su morale smiriti djecu kako u kući ne bi bila dječja buka nego samo njihova jer onda nije svako kućanstvo kao danas imalo tv prijavnik nego su se nalazili kod susjeda koji ga je imao. Žene su bile zadužene za pripremu svega što njihovim muževima treba i postavile su sve to pripremljeno prije početka gledanja utakmice jer one su za vrijeme trajanja napetog prijenosa imale vremena za sebe i bavile su se svojim hobijima (pletenjem, heklanjem, pospremanjem, štetnijom s djecom, čitanjem omiljenih romana) ili su se družile međusobno dok su njihovi muževi uživali u mirisu cigareta, pripremljenoj hrani i naravno gledanjem sporedne stvari ina svijetu (nogometom).
Sva sreća da su se vremena promijenila pa i mi možemo gledati ono što se nekada nazivalo "muškom zanimacijom", te zajedno s njima možemo navijati i uživati u dobrim potezima 22 igrača koji igraju kao jedan.

POBJEDA JE NAŠA



izvor slike jutarnji list

Pripreme za sutra

14.07.2018.

Oznake: moj fotografski uradak

bez naslova

13.07.2018.

Za razliku od jučerašnjeg današnji dan je potpuno prazan i dosadan iako imam dobru knjigu koju sam pročitala više od pola nikako ne mogu da pokrenem misli, nikako ne mogu da nešto radim jer sve je totalno glupo. Možda je to zbog sparine u zraku iako sam na to navikla davno prije boraveći sa pokojnom majkom u Manili punu godinu dana, jednostavno mi se priča a sama sa sobom ne mogu imati konverzaciju jer ako je i započnem tada ću na taj način vratiti nešto što polako ponovno spreman na mjesto iz kojeg nadam se neće zadugo izaći osim ako to ja ne zatražim.
Raduje me jedino što su moja prijateljice i njezina kćerkica dobro, što su sretne i uživaju daleko od ne tako davne prošlosti, raduje me što ne susrećem nigdje njezinog bivšeg i nadam se da se skrasio negdje i da je zadovoljan svojim načinom života jer one dvije jesu.
Raduje me što patnja ima svoju svrhu, što nakon nje dolazi svakome sretniji period koji nema kraja.

Susret


Jučer sam se baš lijepo provela u ugodnom društvu nekoliko sati koji su mi brzo prošli konačno sam uživala i nadam se da ćemo se ponovno sresti te da nam vrijeme neće brzo proći. Hvala ti za radost koju si unijela.
Po povratku kući ugledala sam lijepi grafit i to je moj poklon tebi.

Veseli ministar

12.07.2018.


posuđena slika od jutarnjeg lista

U FINALU SMO


Strategija i taktika dovela nas je do kraja i samo još jedna stepenica treba da pokažemo zajedništvo


(SLIKA S NETA)

Životni put

11.07.2018.

Na jednom djelu životnog puta ostaneš potpuno sam po drugi puta samo sada ne nosiš sa sobom još nijedan život i tek sada shvatiš da ti ta samoća odgovara u potpunosti jer ne moraš razmišljati o ničem pa ni o sebi prepustiš se danu i uživaš u sebi bez razmišljanja o prošlosti, o sadašnjosti, o budućnosti. Obožavaš tu samoću tu prazninu i uživaš bez misli svaki novi dan, te shvatiš da ta samoća ima svoju svrhu u tvom životu i da ćeš dobiti snagu krenuti ispravnim putem na kojem te čeka tvoja davno izgubljena sreća.

Hvala im

09.07.2018.

Toliko smo ovih dana zaluđeni dobrom igrom naše reprezentacije kojoj samo korak nedostaje da osvoji medalju i da ih na glavnom trgu dočekamo sa najvećim ovacijama jer su nam svojom igrom omogućili da ne razmišljamo kako sve više stanovništva odlazi, kako farmaceutske tvrtke potražuju novac od bolnica jer su u gubitku zbog neplaćanja pa ćemo ponovno mi pomagati kupovanjem skupih lijekova s obzirom na to da će se ponovno mijenjati lista lijekova i više od jedne trećine će biti maknuti s liste lijekova koja se ne plaćaju na listu plaćanja.
Toliko smo ovih dana zaluđeni crveno bijelim kockicama da nas ništa drugo ne zanima a svjesni smo da nas je svakim danom sve manje.
Hvala im što nas raduju, što nam pokazuju kako samo zajedno možemo doći do cilja koji smo zamislili.

Nojeva jaja

08.07.2018.

Svaka čast našoj reprezentaciji. Neka mi auditori oprosti ali ponovit ću sinoć izrečenu rečenicu od strane Joška Jeličića nakon završetka dramatične utakmice od početka pa do samoga kraja "Vi nemate muda, imate nojeva jaja".
Tako se igra, sve čestitke igračima i izborniku Daliću koji je stvorio u kratkom roku homogenu ekipu.

Idemo po zlato

07.07.2018.

Oznake: moj fotografski uradak

Ja već navijam


Oznake: moj fotografski uradak

Trener svih trenera i moja malenkost, poklon

06.07.2018.

Pripremila sam se za subotu

05.07.2018.

BAŠ LIJEPO PIJEVUŠE




Snimljeno prije dva mjeseca na trgu

Oznake: moj fotografski uradak

blokirana sam

04.07.2018.

Pokušavam sama sebe natjerati već nekoliko dana da izađem van iz stana, da malo odem do grada ali nemam snage iscrpljena sam od spavanja samo po dva sata jer ni spavati ne mogu zadnjih nekoliko mjeseci. Ne, baš o ničemu ne razmišljam, glava mi je totalno prazna jednostavno me svakodnevne stvari ne zanimaju. U glavi mi se napravila čahura i jednostavno ne podnosim ništa vanjsko uživam u čitanju dragih blogera, u gledanju zanimljivih serija na netu, u čitanju knjiga i pisanju sve ostalo mi je višak čak mi se ni jesti ne da u totalno sam blokadi i ta blokada me veseli.

samo za vranju

03.07.2018.

Ni ja ne vidim video na tvom blogu ali sigurna sam da autor istog traži da mu platiš autorska prava pa će pusti da ga javno reproduciraš, nije to prvi puta tako se dešava svugdje gdje autora videa ne pitaš za pravo prijenosa na neku drugu lokaciju interneta
Prije no što kopiraš kod vide pročitaj ispod sitnim slovima piše da autor ne dozvoljava kopiranje koda ni prenašanje istog na drugu lokaciju znači trebaš autora pitati za odobrenje ili platiti pa kopirati

Takva sam


Osoba sam koja voli brbljati, koja voli slušati, koja podnosi kritike i koja se brani i brani druge kada uvidim da je to potrebno jer ne podnosim nasilje bilo koje vrste. Svi smo mi različiti i imamo drugačiji stav gledišta nekih stvari i situacija od drugih, neki su naučeni neke stvari o sebi sakriti , neki ih vole podijeliti s drugima, neki smo bedasti, neki su normalni, a to je sve dio života koji naravno volim živjeti.
Svi mi imamo svojih mana i vrlina, imamo grešaka i puno dobrih stvari, svi mi pokazujemo sebe onako kako znamo, neki od nas dijele s drugima svoju istinu, a neki svoju istinu skrivaju i od samih sebe, ali ljudi smo i znamo kako postupiti u kojoj situaciji.
Ako skrivaš istinu onda je super svima odgovaraš, a kada istinu izneseš ili ju napišeš ili ju izgovoriš tada te pojedinci napadaju jer im tvoja istina smeta, tvoja istina boli jer oni imaju istinu svoju koju ne dijele ni sami sa sobom jer ona mora ostati skrivena od njih a i od drugih.
Kada ti treba pomoć ispadaš kreten što si pomoć tražio javno jer većina misli da je njihova pomoć otišla u krivom smjeru i tada odlučiš iznijeti istinu, pokazati tu istinu ali ponovno ispadaš budala, ponovno te napadaju a ti se branih i ispadaš nekulturan i bahat a uistinu si samo dobro povrijeđen od strane pojedinca koji te napada jer to je njegovo pravo, ali ti, ti se nemaš pravo braniti nego moraš šutke trpjeti iznesene laži o tebi o tvom životu jer moraš shvatiti da je napad najbolja obrana i od samoga sebe.

Blog je nešto što obožavam jer volim citati, volim saznavati nešto što drugačije ne bih saznala volim komunikaciju a toga na blogu ima ma kakva god komunikacija bila ona mi odgovara jer volim ljude i druženje a putem bloga sam dobila dosta prijatelja s kojima je divna komunikacija i onda kada me netko napada zbog moje napisane istine
.

BUDUĆOJ MAMI BLOGERICI

02.07.2018.

Moj komentar na tvoj tekst koji se nalazi na naslovnici bloga

Vidi draga ovako da ti odgovorim jer sada vidim da je tvoj tekst na naslovnici a to znači da administrator bloga ima dobro srce pa ti tako zajedno s nama koji smo pročitali tvoj vapajući tekst želi pomoći da shvatiš da se moraš trgnuti jer moraš pomoći prvenstveno sebi kako bi mogla na ovaj svijet donijeti zdravu bebu kojoj ćeš pružiti ljubav i sve što možeš.

Sretna si što u toj tvojoj muci imaš roditelje i svoj topli dom i da nije lako ne imati bratu za tenisice, ni za litru mlijeka, nije lako biti udata za osobu koja je daleko sada kada ti je najpotrebniji i koji je pristao da te ženi ali sve mi se čini da je to napravio samo zato da dijete nosi njegovo prezime a tebi i tvojima je prepustio ostalo.
Vjeruj mi ja sam prošla gore nego ti. Nisam imala ni krov nad glavom, ni roditelje, a bratu nisam htjela kvariti njegov bračni život te sam sama podnosila trudničke dane i da znalo se dogoditi da samo promatram prolaznike kako jedu jer sam prvu plaču morala dati za podstanarski stan.
Nisam mogla djetetovog oca tražiti bilo što a tebi to zakon omogućava i napravi te korake raspitaj se, poslušaj savjete koje si dobila i kreni jer to nerođeno dijete nije krivo što mu je otac debil ono je tvoje dijete, raste ti pod srcem i bori se da ima sve što mu je potrebno a prvenstveno majku koja mu mora pružiti najnužnije.

lako je kritizirati pokušajmo joj pomoći

01.07.2018.

Da lako je, jer niste vi u toj poziciji nikada bili, niti ćete biti, niti će ne daj dragi Bože biti netko iz vaše uže ili šire obitelji. Ova mlada gospođa iznosi u javnost svoj problem u nadi da ćemo je barem mi koji je ne poznajemo savjetovati i podržati da izdrži sama jer ju vjerojatno u njezinom okruženju kritiziraju svakodnevno pa na ovakav način pišući što joj se događa traži utjehu od nepoznatih osoba koje sigurno neće susresti.
Daj te joj savjete a ne kritike jer njoj su savjeti potrebni s obzirom na situaciju, ja da mogu bih je savjetovala ali ne mogu jer sam svoje prvo dijete podizala sama bez ičije pomoći i sretna sam imam nekoga koga volim svim srcem i borim se jer imam snage, ona vjerojatno snagu gubi i zato nemojmo kritizirati nego joj pomozimo savjetima kako bi na svijet donijela zdravo sretno dijete.

Savjeti će joj pomoći da krene dalje

https://blog.dnevnik.hr/www-somethinglikecarry-com/2018/06/1632148375/ono-kad-nemas-ni-za-mlijeko.html

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>