Mora se vratiti majci

19.06.2018.

Ovo što se danas dogodilo u Splitu totalno je dokaz našeg pravosudnog sustava. Koliko je meni poznato a prošla sam nekoliko sudskih instanci zbog svojih sinova dijete od osam godina starosti ima pravo odlučiti kod kojeg i s kojim roditeljem želi živjeti, kao drugo trebalo bi se uvažiti mišljenje psihijatrijske struke jer ti psihijatri nisu donijeli svoj nalaz na osnovu priče ni jednog ni drugog roditelja nego su napravili niz testova i razgovora s djetetom i nakon konzultacije su donijeli nalaz i mišljenje po osnovi svih testova i razgovora s traumatiziranim djetetom. psihijatri i psiholozi nisu laici, oni su kompetitivni i trebalo se postupiti po njihovom nalazu i mišljenju.
Ovo ništa nema smisla jer dijete ima svoja prava, dijete ima svoju osobnost, dijete razmišlja svojom glavom i po zakonu koliko znam trebala ga je socijalna radnica pozvati na razgovor uz prisustvo bake i djeda te postupiti po nalazu i mišljenju psihijatrijske i psihološke struke a ne dopustiti nasilno odvajanje od majke i njegovog doma koji poznaje.
Sud je mogao ukinuti Ovrhu nad djetetom i zahtijevati da mu baka i djed budu staratelji te mu tako omogućiti sretan život s majkom i ostatkom obitelji.
Ovo što se danas dogodilo u Splitu jednoj obitelji nije smjelo imati ovakav epilog kakav se dogodio.
Nadam se da će se dijete uskoro vratiti u sredinu koju poznaje.

<< Arhiva >>