Sramotno pravosuđe

15.10.2017.

Zakoni za kazneno ili prekršajno djelo postoje i dobro su formulirani ali sudska praksa je drugačija a zašto sada ću u kratkim crtama iznijeti samo jednu relevantnu činjenicu koju ću potkrijepiti a vi ako ne vjerujete raspitajte se.
1. Gospodina Horvatinčića je sutkinjina oslobodila optužbe zbog nalaza sudskog vještaka kojeg naravno postavlja sam sud na kojem se vodi postupak jer tog sudskog vještaka plača pravosuđe a cijena vještačenja je u različitim rasponima s obzirom na kvalifikaciju djela koje taj sudski vještak vještači (od 3.500 na više) i svaki sudac presudu donosi na osnovu nalaza sudskog vještaka.
2, Dijete koje je optuženo zbog nošenja cvijeća isto je vještačio sudski vještak i nije ni pogledalo datu joj medicinsku dokumentaciju na uvid jer je to hrpa papira koju treba prućiti te je donijela odluku navrat na nos u dvije minute vještačenja.

Rezime svaki sudac gdje se u postupku traži mišljenje vještaka donosi odluku ne po zakonu nego po vještačkom nalazu jer on je relevantan i točka je na i kod donošenja presude ma koje god težine kazneno ili prekršajno djelo bilo. Sudski vještaci su Suci.

<< Arhiva >>