subota, 18.11.2017.

Nisam

Ne, ja nisam nikakav psihoterapeut ja sam samo svakodnevno okružena osobama raznih karaktera zbog onoga što radim da bih mogla normalno živjeti iz mjeseca u mjesec s obzirom na to da mi je i stariji sin bolestan (ima sklonosti suicidu) liječi se i u bolnici je, mlađi je godinama u bolnici jer je nepokretan i potrebna mu je medicinska njega 24 sata. Godinama susrećem osobe raznih karakternih osobina, materijalnog statusa, starosne dobi i veselim se kada nekoga sretnem i nakon nekog vremena a ta osoba me pita da li je se sjećam - da naravno da se sjećam jer pamtim lica i iako se osobe godinama mijenjaju uvijek nešto isto ostaje (oči) a da ne zaboravim većini njih sam dala nadimak pa tako postoji "ero s onoga svijeta" jer me je pitao gdje i kako bi mogao nabaviti LP a ja sam spomenula Croatia Records. "grof" jer ima držanje kao da je iz nekog drugog doba, "slikar" jer ima bradu kao što su imali slikari nekoliko stoljeća prije; "filozof" jer je pametan i još bezbroj takvih nadimaka.
Godinama sam razvila osjećaj kome se smijem nasmiješiti kome ne, koga smijem pozdraviti koga ne, a uistinu sam magistrirala životnu školu koju je teško pohađati a ne samo proći.


(20:52) zamiriši Image and video hosting by TinyPic (4) (?)


petak, 17.11.2017.

moje mišljenje

Od uvijek mi je iskrenost bila na prvom mjestu jer tako me je učila baka kada sam bila mala "istina sva vrata otvara i imaš čistu savjest" da to je istina potpuno je u pravu bila moja baka samo mi je zaboravila reći da ću se mnogima svojom iskrenošću zamjeriti jer rijeko tko voli i podnosi iskrene osobe.
Ako otvoriš sebe u potpunosti prema drugima u svom okruženju i ako im kažeš gledajući u oči sve što uistinu misliš tada te dio njih počne izbjegavati jer ne ti nisi javno ni njima a ni onima koji su u njegovoj blizini izreći istinu jer otvorio si "Pandorinu kutiju" te je zbog tvoje izrečene istine nastao kaos i sada se i oni koje si smatrao iskrenima nalaze u začaranom krugu jer nisu bili u potpunosti iskreni ni prema sebi, a ni prema tebi.
Masu puta sam zbog iskrenosti bila izložena napadima pojedinaca ali ne nisam se i neću se promijeniti uvijek ću stajati na strani iskrenosti ma koliko pojedincima iskrenost bila smetnja i povod za napad jer kada si iskren znaš se i obraniti s obzirom na to da iskrenost nanosi pojedincima neopisivu bol i baš zbog te boli izbjegavaju iskrenost u širokom luku nastojeći ubjediti drugu stranu da s njihovog gledišta istina ima drugačiju sliku od one koju im iskren čovjek pokazuje zajedno sa dokazima koji pojedinci nikako ne žele prihvatiti samo zato što su se našli u "začaranom krugu" samo zato što su zatvoreni prema sebi a i prema drugima koje susreću u svom okruženju.

Znam da će mi sada većina reći da griješim u pogledu iskrenosti ali samo iskrena osoba ma koliko ju god zbog iskrenosti ne podnosili može mirne savjesti svakog ogledati u oči i ne skretati pogled u bilo koju stranu samo zato što ne skriva ništa niti od sebe niti od okoline koja je okružuje.


(18:33) zamiriši Image and video hosting by TinyPic (17) (?)


Iskrenost = budala

Moja draga blog sestra tražila je istinu i sada jedan dio blogera iznosi svoje mišljenje ali nitko konkretno ne postavlja pitanje niti zna odgovor na pitanje koje je ona postavila jer većina koliko primjećujem čitajući boji se istine, boji se napisati što uistinu misle. Vjerojatno se boje zamjeriti većini a ni ne razmišljaju da su i oni dio većine koja jednom mora saznati istinu.
Svi smo mi tu radi komunikacije u kojoj ne bi po mom mišljenju trebalo biti zajedljivosti ta komunikacija bi trebala biti iskrena ako ne prema sebi samima onda barem prema osobi čiji tekst pročitamo ali jedan dio nas koji pokušavamo biti iskreni ispadamo po drugima budale (jer tko je normalan u vortali mora biti iskren i kulturan).
Ribafish se bio jedno vrijeme trudio da poboljša nešto kako bi svi bili zadovoljniju s najboljim blog servisom po mišljenju onih koji prate blogove ali nije uspio, jedan bloger Siniša organizirao je i skupio dio blogera te je napravljena prva blogerska knjiga ali bilo je i tu poteškoća.
Svjesna sam da veći dio blogera želi ostati anoniman i to je ok ali zar svi mi nismo samo osobe koji pišemo i tako se družimo jer i elektronska komunikacija je odraz nas samih.
Žalosno je što egoizam svugdje pa i u virtualnom svijetu ima bolji prolaz od iskrenosti.
Iskrena osoba ispada budala i to je užasno, to smeta jer takovo ponašanje i odnos nikuda ne vodi osim u debatu koja nema kraja.

Iskrene osobe svoju iskrenost moraju skrivati jer rijetko tko podnosi istinu, a postoje osobe koje se boje i svoje iskrenosti i bježe od nje kao što bježe od iskrenih osoba u blizini. JER ISTINA BOLI


(12:22) zamiriši Image and video hosting by TinyPic (13) (?)


<< Arhiva >>

Image and video hosting by TinyPic
Design by teuta

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se