OVR

22.03.2017.

Možda griješim ili me pamet više ne služi ali čini mi se da ni jedna zemlja u Europskoj Uniji nema Ovršni Zakon ili OVR jedino mi i Javni bilježnici su Zakonom zaštićeni lihvari a i Fina dobro s naplatom blokade i deblokade puni svoju blagajnu i rješava svoja dugovanja naplaćujući prvo blokadu, a na kraju i deblokadu kako bi vam oslobodili račun za primanje plače, mirovine ili nekih drugih primanja koji naravno idu preko tekućeg računa.
Divno je što su odlučili pomoći blokiranim građanima s visinom jedne plaće ali bilo bi bolje da zabrane zakonsko lihvarenje Javnih bilježnika i Fine pa građani ne bi imali dug veći od glavnice duga. jer na visinu duga od cca 700 kn Javni bilježnik dodaje svojih cca 1700 kn a fina prvo 200 a na kraju još 150 kn ali svjesni smo svi da se preko nas u ovrhama plaćaju davanja u proračun sa strane bilježnika i dok im god Zakon to omogućuje oni će blokirane građane lihvariti koliko im drago, s tim da neće poslati na ogovarajuću adresu dopis o Ovrsi jer znaju da Ovršenik ima pravo žalbe na njihovo Rješenje te je jednostavnije bez znanja ovršiti blokirati račun, naplatiti i dug i svoje lihvarske kamate.

Kod nas je sve dopušteno pa tako i OVR koji nigdje ne postoji nego samo kod nas

piši


Baš je zanimljivo kada ti ni osobe koje su stručne ne znaju objasniti što možeš napraviti sa pravomoćnim rješenjem u tvoju korist, a još je interesantnije da to čitaš i diviš se kako sve lijepo piše na dva lista papira a ti s tim još uvijek ništa ne možeš napraviti nego čekati još nekoliko godina jer uskoro će doći godišnji odmori, Sudovi su prenatrpani predmetima koji godinama sakupljaju prašinu.
Jednostavno samo moraš imati debele živce za čekanje i pisanje podnesaka i požurnica jer u protivnom možeš dočekati i svoj 100-ti rođendan a tvoja pravomoćnost ni onda neće biti realizirana jer od prašine se na papiru neće moći pročitati ni slovo.
Piši samo piši pa će nekome dosaditi.

Sretno svima koji se zovu kao moj sin

19.03.2017.

Sretan imendan svima koji se zovu Josip ili Josipa


<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se