sufixov kutak

13.05.2008., utorak

Početak kraja

Bliži se rasplet europskih klupskih nogometnih natjecanja. Sutra Zenit iz St. Pettersburga odmjerava snage sa Rangersom iz Glasgowa. Utakmica od koje se puno pčekuje s obzirom na to što je Zenit pokazao u ovogodišnjem natjecanju. No ono što već danima brine otočke medije je najezda ruskih navijača koji dolaze u Manchester. Naime navijači Zenita su na glasu kao rasistički nastrojeni. U prilog tome ide i kazna koju je klub dobio zbog vrijeđanja tamnoputih igrača u Marseillu kao i izjave uprave kluba da takve igrače nema namjeru dovoditi.

„Meni je apsolutno svejedno, ali navijači ne vole tamnopute igrače. Iskreno, ne razumijem zašto ih toliko brine boja nečije kože. Ako ćemo stvari sagledati realno, jedini igrači koji bi mogli donijeti kvalitetu više su baš tamnoputi igrači, ali to je nemoguće u ovom klubu" izjavio je Dick Advocaat.

Ministar sporta Gerry Sutcliffe, inače gorljiv borac protiv rasizma ide toliko daleko da prijeti zatvorom svima koji butu rasistički nastrojeni.

No nije ni Rangers baš nevin jedan klub. Poznato je da između njih i Celtica vlada,moglo bi se čak nazvat i mržnja, temeljena na netrepeljivosti katoličke i prostestantske strane škotske svakodnevice. Sraz ovih dvaju klubova, u zemlji prema kojoj niti jedni niti drugi ne gaje velike simpatije okarakteriziran je kao susret visokog rizika. No nogomet je znao zaustavljat i ratove. Pa će valjda tako i ovaj put pobjednik bit, njegovo visočanstvo,NOGOMET....

<< Arhiva >>