body COOK BooK body

utorak, 14.02.2006.

BaNgLaDeŠ

Potpuno je nevjerojatno proučavati potpuno drugu civilizaciju čiji su standardi drukčiji od naših i pokušati se poistovjetiti s njima. Ja sam pokušala...
Image Hosted by ImageShack.us
Najbolje razumijemo kad vidimo slike. Ove slike su imale najviše utiska na mene.
Image Hosted by ImageShack.us
Stanovništvo: 129,194,224. Dok ih u glavnom gradu – Daka ima 9,600,000. Vjerska pripadnost : muslimani 83%, hindusi 16%, budisti, kršćani, ostali... Prosjek pismenosti: (1991) 36%
Image Hosted by ImageShack.us
Bangladeš oštro protiv pušača - u Bangladešu je već ranije bilo zabranjeno pušenje u bolnicama, školama, društvenim i kulturnim domovima te drugim javnim ustanovama.Bangladeš je zatražio od telefonskih kompanija da ukinu usluge besplatnih noćnih razgovora preko mobitela tvrdeći da takva usluga kvari mladež. Ha, ha...mi ne bi imali kaj ni ukinut kad kod nas toga ni nema. :(
Image Hosted by ImageShack.us
''novo-asfaltirana cesta''
Image Hosted by ImageShack.us
Teritorija danas poznata kao Bangladeš, je dio nekadašnje regije Bengal, sjevernoistočnog dijela indijskog podkontinenta. Najstariji podaci koji datiraju 1000 godina prije nove ere spominju kraljevstvo pod imenom Vanga (Banga).
The Mymensingh Rajbari--literally "government house"
Image Hosted by ImageShack.us
''zelena polja''
Image Hosted by ImageShack.us
--------
Image Hosted by ImageShack.us
most
Image Hosted by ImageShack.us
...zadnja ''riječ''
Image Hosted by ImageShack.us





21:10 - Komentiraj ( 6 ) Print - #

petak, 03.02.2006.

Dobra forma

Savršenstvo u šorcu

Ajde, ruku na srce, rijetke od nas nisu pomislile na dijetu, a najviše sreće (tako se bar čini) imaju one kojima je to genetički predodređeno da i ne trebaju. Negdje sam pročitala (i zapamtila!) 6 ključnih osobina za uspjeh: samokontrola, umjerena samohvala, prevladavanje kriznih situacija, delegiranje odgovornosti, dovršavanje započetog i spremnost na rizik. Nemojte misliti da ću sad ulaziti u neke filozofske rasprave, ali ako ovih šest osobina prilagodimo i našem izgledu, čini mi se da bi smo bili na odličnom putu.
Image Hosted by ImageShack.us
Ako dijete ne valjaju, što onda? Hoćemo li biti frustrirani, pa zatim posegnuti za svim onim za koje smo se tjednima uvjeravali da ne smijemo. Onaj frape od banane ili onu ''hiptnotiziranu'' torticu s tv-a? I što se onda dogodi? Vratimo se opet na staru stazu bogatih i slavnih, tj. žrtvama suvremenog društva. Znači, fali nam samokontrole.

Slatke bobice

Stavimo dijetu i izležavanje pred televizorom sa telefonom u ruci u težnji da naruči pizzu iz najbliže pizzerije na stranu i otiđimo u teretanu.
Svi se slažu s time da je najteže napraviti prvi korak i ući u tu zgradu koja nam se toliko vremena činila kao neprijatelj broj 1. Te bi dobili upalu mišića, te bi se još više izgladnjeli i sljedeći put opet ostali doma i stali na vagu razočarani neuspjehom. Ali, dovršavanje započetog i umjerena samohvala nam mogu otvoriti ponovo vrata vježbi i uživanja. Jer nije Božić svaki dan, ništa se ne događa preko noći, pa tako ne opadaju kalorije same od sebe sjedenjem i gladovanjem.

Image Hosted by ImageShack.us

„Take sport add music“
Osobno mi je najbolja tjelovježba koja se temelji na plesu i borilačkim vještinama. Kad plešem osjećam se puna energije, to je način na koji se mogu izraziti. A vjerujem da se i mnogi od vas tako osjećaju. To je onaj zabavni (i učinkoviti) način za rastapanje kilograma.
Ako vas ne privlači aerobik, preskakanje užeta i besmisleno trčanje na pomičnoj traci onda zašto ne bi otišli u šetnju s psom za koju biste u 10 minuta potrošili 45 kalorija. Čak sam pronašla podatak da sat vremena ljubakanja odnosi 65 kalorija. Nadam se da će vam to dati barem malo više entuzijazma.
Image Hosted by ImageShack.us

Sve za akciju
I kad nakon svega stavimo papir ispred sebe i uzmemo olovku u ruke i napišemo sve svoje promašaje i uspjehe uvidjet ćemo što nam je išlo najbolje i posegnuti ćemo za tim. Da li će to biti plesni podij ili izgladnjivanje ovisi u potpunosti o vama.
Zapamtite: fizička zapuštenost donosi nezadovoljstvo, loše utječe na naše zdravlje i psihu, a pravu cijenu tome plaćamo u zrelijim godinama. Pronađite način rekreacije koji vam odgovara i - vježbajte, nećete požaliti!
Image Hosted by ImageShack.us
Što poznate svjetske sportašice misle o plesu:
„Ples mi daje osjećaj slobode. Prepustim se i na taj način se izražavam.“ M. Sharapova
„Ne bih mogla živjeti bez plesa. Pomaže mi da ostanem u formi, fizički i psihički.“ Sofia Boutella
„Glazba me drži. Daje mi ritam“ Vassiliki Tsekoura
„Sigurna sam da sam od plesa bolja i maštovitija u trčanju.“ Rikke Ronholt

23:10 - Komentiraj ( 13 ) Print - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< veljača, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv





CREDITS

base code: sugarmeemee