Ana Šesto- photography

petak, 17.04.2009.

Samostalna izložba "Pogledi"

Photobucket

Pozivam vas na svoju treću samostanu izložbu čije će otvorenje biti 27.4 u 19 sati u Galeriji Vladimir Filakovac koja se nalazi u sklopu Narodnog sveučilišta Dubrava( Dubrava 51 a ).
Na izložbi ću se predstaviti sa 40 fotografija koje su nastale u protekle tri godine, a koje su to fotografije, vidjet ćete na izložbi :)
Nadam se da ćete doći u što većem broju, a tko ne stigne na otvorenje izložbu može pogledati do 6.5.

vidimo se :)


stranice kataloga


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Photobucket

Photobucket
- 12:01 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 01.04.2009.

Photoshock 4 - Autoportret



Nakon raspisanog javnog natječaja za izlaganje fotografija na četvrtom po redu
Photoshocku, organizatorice ovih izložbi, Martina Škroboti Marina Paulenka
odabrale su 27 najboljih fotografija čiji će autori ovoga puta predstaviti sami sebe
na otvorenju izložbe u subotu, 4. travnja u 20 sati u caffe baru Coloss, Hrgovići 73, Zagreb.


Photobucket



Autoportret kao tema nadolazeće izložbe odabran je u cilju upoznavanja autora, ne samo po njihovim autobiografijama, nego i na način na koji su doživjeli i prikazali sami sebe postavljajući se ovaj puta ispred leća objektiva.


O autorima izložbe:

Krešimir Zadravec
Rođen 1974. godine u Zagrebu, gdje i danas živi. Surađuje sa Zagrebačkom bankom, Saatchi & Saatchi, Spektar produkcijom, EXE produkcijom. 2006. osvojio je prvo mjesto na Unicredit Group fotografskom natječaju The Power of Difference, 2007. kao dio tandema Gojević/Zadravec stvara internetski foto časopis BULB magazine, a 2009. sa serijalom The Strangers putuje na Format Festival u Derby, UK.

Photobucket

Goran Kovačević
Informatičar u jednoj internacionalnoj kompaniji, počeo je fotografirati digitalnim kompaktima čisto iz zanimanja za načnom na koji elektronika koja se krije u aparatima radi, dok se za pravu fotografiju počeo zanimati ozbiljnije ove godine, kada je i kupio svoj prvi SLR fotoaparat.

Photobucket

Ivan Pekarik
Radoholični znanstveno-popularni uređivački ekscentrink s natruhama fotografskog talenta, mnogo volje, premalo vremena koji u stvarnom životu uređuje stručni informatički časpis, a u imaginarnom konstruira samoodrživa tehnološki orijentirana socijalna društva budućnosti i uzgaja maline. Između ta dva svemira kao kvantni most stoji crvotočina fotografskog objektiva koja tu i tamo, eto, nešto i zabilježi, ali većinom se samo - trudi. I to je, valjda, nešto.

Photobucket

Martina Škrobot
Apsolventica modnog dizajna te idejna začetnica i organizatorica projekta Photoshock, velika je zaljubljenica u fotografiju i sve njene aspekte. Radovi su joj nagrađivani na raznim natječajima, od kojih je zadnji pobjeda na Adobeovom natječaju za digitalno manipuliranu fotografiju i prvo mjesto u kategoriji Model i odjevni predmet u sklopu Modnog Ormara 2008. Uz fotografiju bavi se dizajnom i slikarstvom. Iza sebe ima nekoliko izložbi, samostalnih i grupnih, domaćih i međunarodnih.

Photobucket

Marko Marinković
Dvadesettrogodišnji novopečeni zaljubljenik u fotografiju svih stilova i smjerova, no posebice u komercijalnu i apstraktnu. Iza sebe ima nekoliko nagrada s domaćih i međunarodnih natječaja te fotografije objavljivane u tiskovnim medijima. Voli eksperimentiranje i trudi se svježe pristupati fotografiji kojom se želi baviti i profesionalno. Trenutno se educira za fotografa.

Photobucket

Dejan Barić
Fotograf i grafički dizajner s višegodišnjim stažom specijaliziran za profesionalnu modnu, komercijalnu i koncertnu fotografiju. Osim posla, fotografija mu je ljubav i ovisnost koju hrani neprestanim dozama eksperimentiranja i gledanja na stvari iz drugih kutova i za svoju dušu. Iskustva iz fotografije dizajna u zadnje vrijeme uspješno kombinira u Photoshop tuorialima za Informatički časopis VIDI.

Photobucket

Jelena Balić Studentica grafičkog dizajna čiji su radovi nagrađivani na raznim natječajima, a 2008. je bila u finalu najvećeg svjetskog studentskog tehnološkog natjecanja Imagine Cup (Microsoft) u kategoriji fotografija, te osvojila prvo mjesto u kategoriji Fotografija odjevnog predmeta u sklopu Modnog Ormara 2008. Imala je jednu samostalnu i nekoliko grupnih izložba.

Photobucket

Ana Šesto
Studentica novinarstva iza koje su dvije samostalne i 12 grupnih izložaba. Napravila je 15-ak naslovnica za hrvatske književnike te su joj radovi objavljivani u raznim časopisima. Osvojila 1. nagradu Educentrinog natječaja Znanje u slici, 1. nagradu Foto kluba zagreb za Živjela fotografija te 2. nagradu na Fotomaratonu. Izborila se i za finale Vichyevog natječaja za najbolji vodeni portret, te najbolju fotografiju mjeseca u Digital Foto Magazinu. Po novom je službeni fotograf kazališta Mala Scena.

Photobucket


Marina Paulenka
Apsolventica je grafičkog dizajna na Grafičkom fakultetu. Fotografija joj je velika ljubav i smjernica za daljnje školovanje i područje rada. Uz fotografiju bavi se grafičkim i web dizajnom te slikarstvom. Do sada je sudjelovala na puno skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu i osvojila nekoliko nagrada od kojih su neke: Modni ormar (pobjednica u kategoriji Model i odjevni predmet 2007. i cjelokupna pobjednica 2008), fotomaraton Badrovi i od fotokluba Zagreb. Zajedno s kolegicom Martinom Škrobot organizira projekt Photoshock.

Photobucket


Mario Ećimović Amaterski fotografira tri godine. Iza sebe ima jednu grupnu izložbu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, čiji je trenutno apsolvent. Uz fotografiju se bavi zborskim, a donedavno i klapskim pjevanjem. Uz fotografiju, hobiji su mu sviranje gitare, te sportovi kao što su odbojka, plivanje i treking. Kako u životnom putu, tako i u fotografiji nastoji pronaći unutarnju ljepotu čovjeka kao bića ispunjenog u božjoj prisutnosti.

Photobucket

Maja Kurjaković
Studirala je ekonomiju, marketing, a danas je suvlasnik foto-produkcijske agencije u Zagrebu. Osim što oduvijek fotografira, bavi se slikanjem, crtanjem, web i grafičkim dizajnom te je i majka trogodišnje djevojčice.

Photobucket


Kristijan Antolović U virtualnom svijetu poznat pod nadimkom Incalius, dvadesetdvogodišnji medicinski tehničar iz Osijeka veliki je zaljubljenik u fotografiju. Jedan je od organizatora grupne izložbe Strah u objektivu na kojoj je i izlagao. Fotografije su mu bile na naslovnicama različitih portala, objavljivane u Bulb Magazinu te je jedna proglašena fotografijom mjeseca u Digital Foto Magazinu. 2008. bila je njegova prva samostalna izložba Mošus koju je kasnije izlagao na portalu Dnevno.hr. 2009. sudjelovao je na međunarodnoj izložbi u Šapcu. Osim fotografije zanima ga i književnost, te je 2006. objavljuje prvu zbirku pjesama Druga strana.

Photobucket


Maja Milić Apsolventica Grafičkog fakulteta koja je sveukupna pobjednica na natječaju za modnu fotografiju u sklopu Modnog Ormara 2007. Inače se bavi street artom, slikarstvom, fotografijom, grafičkim dizajnom, a zanimaju ju instalacije i mobili. U Slavonskom Brodu u Galeriji Balen 2008. imala je samostalnu izložbu takvih radova. Osim toga, bavi se turntablismom i DJingom.

Photobucket


Kornelio Mamić
U virtulanom svijetu poznatiji kao memex, fotografijom se bavi od svoje 15 godine. Završio je tečaj c/b fotografije u Fotoklubu Zagreb te u sklopu toga je imao i zajedničku izložbu polaznika istoga. Najviše se našao u portretnoj i macro fotografiji. 1998-2005.g.sudjeluje u Artista de strada venecijanskog karnevala, fotografira za Hyundai auto Zagreb d.o.o., Pernod Ricard (Ballantines,Chivas) Hrvatska, plesno ritmičku skupinu iz Rovinja i odnedavno je club resident fotograf u klubu Sirup u Zagrebu.

Photobucket


Anamarija Frlan
Studentica novinarstva koja je završila tečaj Fotosofia 2 Damira Hoyke bavi se fotografijom duže vrijeme. Sudjelovala je na filmu Večera koji je pobjedio u Karlovcu na reviji mladeži za najbolji igrani film, a vrtio se u Motovunu i Zagreb Film Festivalu.

Photobucket


Ivana Milić
Od najranijih dana bavila se manekenstvom, dizajnom i slikanjem. Vodila je dječji dizajn studio, bila koreograf na izboru ljepote Najlice baranje te predsjednik žirija. Fotografijom se ozbiljnije bavi dvije godine te iza sebe ima nekoliko zajedničkih, županijskih i međunarodnih izložbi. Dobitnica je nekoliko nagrada i pohvala, a trenutno priprema svoju drugu samostalnu izložbu.

Photobucket



Petar Vučetić Rođen je 1982.g. u Bjelovaru i fotografijom se bavi od 1997. g. Bio je polaznik fotografskog seminara Fotosofia 1. Najviše je orijentiran prema konceptualnoj fotografiji. Trenutno je na magisteriju za poslovne komunikacije na veleučilištu VERN. U slobodno vrijeme uživa u dobroj glazbi i sviranju gitare.

Photobucket


Vlado Vince
Iako mu je 17 godina i trenutno je učenik klasične gimnazije, fotografijom i bloganjem se bavi već par godina, a u zadnje vrijeme piše za jednu tiskanu publikaciju. Bavi se digitalnom i analagonom fotografijom, a najviše ga zanima dokumentarna, ulična i glazbena fotografija.

Photobucket

Vlatka Ratković Petnaestogodišnjakinja iz Osijeka fotografijom se bavi dvije godine. Fotografija trenutačno popunjava njeno slobodno vrijeme, ali nastoji što više naučiti i što više napredovati. Članica je Foto kluba Osijek. Osim fotografije bavi se i pjevanjem, učenjem stranih jezika te volontiranjem.

Photobucket


Mirjana Antonić
Apsolventica psihologije koja se fotografijom bavi oko tri godine. Za nju je fotografija poput vođenja dnevnika. Obično njome voli oslikavati svoja unutrašnja stanja. Voli spontanost i nerežirane fotografije. U zadnje vrijeme najviše je orijentirana na dokumentiranje svijeta oko sebe na film.

Photobucket

Krešimir Tubikanec
Fotografijom se bavi dvadesetak godina, a profesionalno posljednjih pet godina. Voli fotografiju s pričom, a najviše fotografijra ljude, interijere i panorame.

Photobucket

Marin Mešter
Dvadesetjednogodišnji Riječanin, student Grafičkih i interaktivnih komunikacija u Ljubljani. Ozbiljnije se počinje baviti fotografijom od 2006. kada kupuje svoj prvi digitalni SLR fotoaprat. Fotografija njegova velika strast i voli eksperimentirati u svim pravcima i otkrivati novo. Iza njega je par skupnih izložbi, izložba u sklopu Adriatic Print and Photo Forum 08, par objavljivanja u stranim i domaćim foto časopisima. Kao najveći uspjeh može izdvojiti 2. i 3. mjesto na Rovinj Photodays 08 u kategoriji Izdavaštvo (fotografije za knjigu mlade slovenske spisateljice). Uz fotografiju se bavim i grafičkim oblikovanjem.

Photobucket


Daniel Goleš
Puljanin koji se amaterski bavi fotografijom skoro cijeli život, pravi početak može pripisati pojavi digitalnih fotoaparata, kada je gitaru zamjenio za tiši hobi. Po nekakvoj orijentaciji svrstava se u portretiste, makar se trudi biti što kreativniji i zalaziti u konceptualne vode. Oženjen, sretan otac dvoje djece, djetinstvo proveo u Poreču, trenutno situiran u Bujama.

Photobucket


Maja Strahija
Studentica Grafičke i medijske tehnike u Ljubljani, inače iz Lovrana. Obožava fotografiju te sve njezine aspekte. Uz fotografiju bavi se i grafičkim oblikovanjem. Iza sebe ima par skupnih izložba, objavljivanje fotografija u stranim časopisima te sudjelovanje na fotoseminaru Damira Hoyke.

Photobucket

Martina Bošković
Prije dvije godine otkrila je čari fotografije i otada postala prava zaljubljenica u nju. Danas ju ta umjetnost ispunjava kao hobi pa svaki trenutak svog slobodnog vremena provodi tražeći inspiraciju u ljudima i događajima koji ju okružuju. Do sada je imala jednu izložbu u sklopu Fotokluba Zagreb.

Photobucket


Zoran Matić
Studirao na ADU (filmska fotografija), a trenutno je glavni kamerman na HRT-u. Imao je nekoliko samostalnih izložbi, a najdraža mu je ona u Amsterdamu 1993. Upravo mu traje izložba u Palainovci koja će biti otvorena do lipnja. Osamdesetih godina je isključivo živio od fotografije. Objavljivao je u časopisima Polet, Studentski list, Oko, Svijet itd. Izalagao je i na pregršt grupnih izložbi, a najdraža mu je ona koja je bila na Zagreb salonu.

Photobucket

Miroslav Dilberović Rođeni Zagrepčanin koji živi u Puli gdje je i završio tehničku školu, smjer strojarski tehničar. Krajem 2006. počeo se baviti fotografijom kada je nabavio svoj prvi fotoaparat kompakt Panasonic DMC-TZ1. Od tada ljubav prema fotografiji raste i sve se više zanima za nju. Trenutno fotografira sa SLR Pentax K10D. Želja mu je da se u budućnosti što više afirmira u fotografiji.

Photobucket
- 14:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.