ponedjeljak, 03.01.2011.

GUMUŠ

Gumuš (hrv. Srebro, turski: Gümüş), turska je serija koja se od 21. studenoga 2010. prikazuje na Novoj TV u Hrvatskoj. Radnja serije smještena je u Istanbulu u Turskoj. Glavne uloge imali su Songül Öden, K1vanç Tatl1tu i Ekrem Bora.

Sažetak radnje [uredi]
Život prostodušne, neiskvarene djevojke Gümüş mijenja se kada joj imućna obitelj Šadoglu dogovori brak s muškim nasljednikom Mehmetom koji je, nakon što mu je voljena djevojka poginula u prometnoj nesreći, zapao u tešku krizu. Uvažena obitelj Šadoglu odabrala je Gümüş za ženu svog sina Mehmeta i nakon što je to saznala Gümüş je presretna, na pragu ostvarenja svoga vječnog sna.

Gümüş napokon dobiva priliku približiti se Mehmetu u kojeg je zaljubljena od djetinjstva i povrh svega, postati mu ženom. U nevjerici zbog brzog i lakog odvijanja stvari, Gümüş kreće na put u Istanbul koji će vidjeti prvi put. Mehmet je godinu dana ranije izgubio voljenu Nihan, s kojom je bio u šestogodišnjoj vezi i s kojom se njegova obitelj nije slagala. Nihan pogiba u strašnoj prometnoj nesreći za što Mehmet ne prestaje kriviti sebe.

Mehmet, čvrsto zatvorivši vrata ikakvoj mogućnosti za ljubav i sreću, počinje voditi razuzdan život. Iz toga bijednog života izvlači ga djed Mehmet Fikri. Mehmet jedne večeri upada u nevolju i tučnjavu, zbog čega djed požuruje planove koje ima za unuka. Zbog nastalih okolnosti Mehmet pristaje na život kakav mu je djed zamislio. U njegovim je planovima i vjenčanje s Gümüş. Iako u srcu nosi drugu ženu, Mehmet mora oženiti ženu koju ne voli. Mehmet je nesretan i prisiljen živjeti sa ženom koju nije sam odabrao i, bez obzira što je Gümüş lijepa, nježna i pažljiva, njegovo srce ostaje zatvoreno.

Naizgled Mehmet pristaje na taj brak, ali ne može Gumus ni primiti za ruku. Povrh svega, u jednom trenutku pokušava pobjeći i odustati od braka čime izaziva veliki skandal zbog kojeg mu otac doživljava srčani udar. Vrlo brzo Gümüş uviđa da njen novi život uopće neće biti bajka o kakvoj je maštala. Gümüş se unatoč nesuglasicama s Mehmetom blago odnosi prema njegovom ponašanju. Osim rezerviranog i odbojnog supruga, nesposobnog da je prihvati kao pravu ženu, svakodnevicu će joj zagorčavati svekrva Šeref i šogorica Pinar. Bez drugog izlaza Gumus će prihvatiti ulogu koja joj je dana, ali će se okrenuti vlastitom usavršavanju i obrazovanju u nadi da će tako lakše jednog dana odlediti Mehmetovo srce.

Format romantika, drama
Autor Eylem Canpolat
Sema Ergenekon
Redatelj Kemal Uzun
Glumci Songül Öden
K1vanç Tatl1tu
Ekrem Bora
Država podrijetla Turska
Jezik turski / engleski / francuski
Broj epizoda 100
Broj sezona 3
Produkcija
Producent Irfan Sahin
Lokacija Turska
Emitiranje
U Hrvatskoj Nova TV

Uloge [uredi]
Glumac Lik
Songül Öden Gümüş
K1vanç Tatl1tu Mehmet
Ekrem Bora Mehmet Fikri
Güngör Bayrak Šeref
Funda 0lhan Esra
Ayça Varl1er P1nar
Laçin Ceylan Gülsün
Sevinç Gürsen Aky1ld1z Bahar
Tar1k Ünlüolu Tar1k
Bar1ş Bac1 Emir
Cüneyt Çal1şkur Ahmet
Serdar Orçin Onur
Kamil Güler Gökhan
Emre Karayel Engin
Tayfun Eraslan Levent
Hikmet Karagöz Osman
Cans1n Özyosun Didem
Füsun Erbulak Dilruba
Murat Akda Köylü
Çidem Batur Dilek





- 17:22 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  siječanj, 2011 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Ožujak 2011 (46)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (205)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

svaštalica.razne stvari.životinje ples....

Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis

Igre.hr
Najbolje igre i igrice

Forum.hr
Monitor.hr