Amputt

petak, 14.03.2008.

Veljača

Čitavu Veljaču nisam napisao ništa novo za blog čisto iz razloga što sam ga htio redizajnirati i nisam htio objaviti ništa novo prije nego apliciram neki novi, originalan dizajn. I tako sam odugovlačio čitav mjesec zbog nekog HTML koda ili CSS klase koju još nisam sastavio, skicirajući neke tablice i sranja.

Prije nekoliko dana, pukao mi je film i odlučio sam jednostavno nastaviti s pisanjem. Također sam odlučio ne kriviti sebe, loš horoskop, mjesečeve mjene ili okolinu za to, nego ću isključivo okriviti mjesec Veljaču.
Veljača, to je taj najgovnastiji dio godine. Mjesec koji je svake četvrte godine duži, a opet prekratak, uglavnom ne donese ništa novo, dinamično ili pamtljivo. Okay, tu je Valentinovo, ali ako ste sami za Valentinovo, taj ultra-komercijalni blagdan još je gori. Ali Valentinovo taman paše u Veljaču, koja osim tog blagdana, nema ništa. Siječanj je mjesec kada se izvršavaju odluke koje ste donjeli za Novu godinu, tada počinju dijete, teretane, tu su odlasci na skijanje ili odvikavanje od cigareta. Veljača ne donosi ništa, osim možda još većih dugova koji su nakon blagdana nastali u Siječnju.

Photobucket

Valentinovo služi tome da se prodaju oni pokloni koji nisu dobro išli za Božić, a drukčiji su od božićnih poklona po tome što se na njih naljepljuje simpatično redizajniran organ, odnosno, ljudsko srce. Valentinovo nije čak ni slabiji polubrat Božića, jer to je Nova godina. Valentinovo je onaj sin obiteljskih prijatelja s kojim su vas roditelji tjerali da se igrate kad bi išli u goste, nije loš, ima super igračke, ali lagano smrducka i jede vlastite slince.
Dok svi znaju za Isusa, rijetko tko zna za Svetog Valentina i njegove avanture. A Isusovi pothvati sa vinom, gubavcima i zombijima odavno su ušli u legendu. Valentinovo možda, ali to je veliko možda, ima onaj Masakr na Valentinovo, ali ni to nije nešto znakovito u usporedbi s rođenjem Isusa, ili mijenjanjem godine.
I tako mi je Veljača prošla u odugovlačenju, planiranju i odgađanju, s nekom napetosti kao da je nedjelja navečer a sutra je pretežak radni dan.

Čitao sam danas u Studiju da Jelena Veljača odustaje od glume. Što to znači, kad netko tko stalno glumi kaže da odustaje od glume? Sada će postati iskrena osoba?

14.03.2008. u 16:21 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Rujan 2008 (1)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (2)
Siječanj 2008 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Whut?

Amputt je cinični blog o pop kulturi, a prati svakodnevnicu, televiziju, film, glazbu, medijske trendove, umjetnost i dizajn, svašta i onda još nešto, a sve to uz zdravu dozu crnog humora i kritike. Amputt označava odsječenost od civiliziranog svijeta.