Amputt

nedjelja, 13.01.2008.

First

Dobordošli na Amputt. Ovaj blog je zapravo beta verzija online časopisa kojeg ću jednog lijepog dana postaviti kad budem zadovoljan cijelim konceptom i dizajnom. Ali da sada ne pilam o tome, bolje je da napišem koja je panta svega ovoga. Ideja Amputta jest da kometira sve što nas okružuje u pop kulturi, a to uključuje televiziju, filmove, glazbu, online trendove, sve stvari koje zanimaju normalnog građanina i kozmopolita. Amputt se bavi stvarima koje svi obožavamo a nisu česta pojava u domaćim medijima, kao i svim onim stvarima koja nas nerviraju. Pa krenimo, pogledajmo što je danas aktualno, na trinaesti dan 2008. godine.

Facebook party koji je jučer bio najavljen na Trgu bana Jelačića je izgleda neslavno propao. Na večernjem okupljanju trebalo je doći 2000 ljudi, ako došlo ih je stotinjak. Znak raspoznavanja su bile cvike za sunce, a čak ni to većina okupljenih nije ispoštovala. Šupci. Iako me nije briga, jer nemam Facebook. Izgleda da je poanta toga ipak samo igranje preko monitora i klikanje na avatare prijatelja.

Glavašu su dali da se brani sa slobode. O tome ne znam šta bih rekao, jer nisam upoznat sa slučajem i nije me briga. Kvragu, ne moram znati baš sve o svakome skandalu ili sudskom procesu, mislim da je dobro koji put uštediti malo nerviranja. Jedno je sigurno, a to je da ako si političar možeš vrlo lako izbjeći zatvor u nas. Ako ne upali imunitet, prestaneš jesti. To je super, ta formula uvijek pali.

Dok sam još na politici, neka spomenem i taj novi saziv Sabora. Najvažnija stvar oko toga je količina dosade i davljenja kojem su podvrgnuti gledatelji HTV-a, svi plaćamo tu jebenu pretplatu, ja stvarno ne znam zašto. A da, tako je. Da možemo gledati Sabor i nekvalificirane debile kako se trude progutati što manji broj samoglasnika u rečenici. Šeks je najavio novog predsjednika Sabora tako što je rekao, da parafraziram 'pozvao bi novog predcjednika Sabora Luka Bebića'. To bi bilo super da se Bebić zove Luk (čitaj 'Look' i 'Luc', kao u 'Jean-Luc Piccard'), ali on se zove Luka. Svejedno, nema bolje najave za ovog gutača slova od gramatičke greške.

Najvažniji događaj tjedna je dakako ubojstvo Kristine Šušnjare iz Trilja. Luka Pezelj je priznao ubojstvo i pokušao ga prikazati na najgluplji mogući način, kao neki nesretni slučaj. Pala je o podnicu auta. O podnicu. Eto, momak je nakon mješanja maltera cijeli dan znao pogledati Dnevnik, pa je fino čuo 'podnica' i odlučio to iskoristiti. Ali šipak, jer kad netko udari glavom o pod auta ne ostanu iste ozlijede kao i mlaćenje francuskim ključem do smrti. I svi su šokirani ovim slučajem, pa bio je to tih momak, ne pije i ne puši... Hm, nitko od svih tih novinara koji prežvakavaju ovu temu se nije sjetio spomenuti da je ubojica očito ispod-prosječne inteligencije, možda čak i malo retardiran: Dovoljno da bude na razini napaljenog dječaka koji ne može razlikovati dobro od zla. A i njegova velebna izjava da joj je staio ruku na koljeno, jer da nije probao ništa ne bi bio muško govori dovoljno o njemu, o njegovoj okolini, a i činjenici kako se općenito gleda na žene u Hrvatskoj, a to je uhvati i poprči. Dobra je i ona Pezeljeva izjava da joj je skinuo donji dio odjeće jer je to htio prikazati kao silovanje. Čak i nakon toga i dalje nitko ne spominje da je riječ o kinički glupom čovjeku.
Čitao sam jučer u novinama koliki je prosjek ubojstava po stanovniku u Zagori, i ispada da su iznad hrvatskog prosjeka. Sad se svi odjednom čude, kao da nikad nisu čuli za babu sa šilom (to je old school seoska klinika za abortuse), popove koji imaju osmero djece od osam žena, bunare pune fetusa, kamenovanje silovanih djevojaka, etc.

Kao šlag na torti Glavaša, Sabora i Pezelja valja dodati da uskoro kreće obnovljena emisija Lijepom Našom, što znači da se onaj vampir Branko Uvodić vraća na televiziju. A zašto se baš sada to sranje vraća? Zato što je ovo HDZ-ov drugi mandat, tako da su idealni uvjeti za nastavljanje direktnog pranja mozga. Hura, Ćiro Gašparac i narodne nošnje, hura.

Da sad ovaj prvi članak ne ispadne gorak, spomenuo bih i to da je redatelj one mega govnene serije Ponos Ratkajevih, Branko Ivanda, pretukao Božidara Alića. Alić kaže da ga je ovaj u graderobi prebio, bile su tu i slike šljiva na očima, dok Ivanda kaše da ga je samo lagano ošamario, i to zato jer ga Alić izluđuje. Meni je to smiješno, jer je Alić nenormalno teatralan i naporan, pa me ne čudi ako ga je ovaj malo mlatnuo. Ostatak glumaca tvrdi da ne znaju ništa. Hm.

Za kraj jedna važna vijest, važnija od svog ovog sranja. Slobodna Dalmacija je počela izdavati DVD komplete Života na sjeveru, jedne od najboljih serija ikad, stoga, moj savjet je da uzmete tih 50 kuna (zapravo manje) za prvi DVD i počnete skupljati, jer je to kolekcija koju se isplati imati. Takve serije su važne za duševno zdravlje.

Peace out, saga počinje.

13.01.2008. u 18:50 • 7 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



  siječanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Rujan 2008 (1)
Lipanj 2008 (2)
Svibanj 2008 (2)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (2)
Siječanj 2008 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Whut?

Amputt je cinični blog o pop kulturi, a prati svakodnevnicu, televiziju, film, glazbu, medijske trendove, umjetnost i dizajn, svašta i onda još nešto, a sve to uz zdravu dozu crnog humora i kritike. Amputt označava odsječenost od civiliziranog svijeta.