Izgubljeni u prijevodu



Image and video hosting by TinyPic



Evo ovako, što se tiće onoga u ćemu sam pisala u protekla dva posta, s tim je zauvijek gotovo.
Jučer smo duže pričali... on je još u par navrata pokazao kako je sebični gad, i ja rekla "zbogom i sretno ti." i tako je završilo.
I da vam kažem iskreno, osijećam se puno bolje nego sam to očekivala, kao nekakvo olakšanje, i sreću što sam se riješila jednog takvog.

Znate šta sam razmišljala? Da li stvarno muškarci i žene govore različitim jezicima? Treba li im ponekad prevoditelj čak?!?

I tko bi to bio prevoditelj?? Vjerovatno netko neutralan tko objektivno može sagledati situaciju?
Zanimljivo je da mnogi muškarci tvrde kako oni uvijek iskreno kažu što osijećaju i što žele, dobro, sad malo generaliziramo, ali ja se čak mogu složiti da je to istina u većini slučajeva.
Isto tako, kad dođe do svađe između muškarca i žene, muškarci puno manje paze kako će i što reći, ne zamaraju se ukrašavanjem i zaobilaženje golih činjenica, i čak dosta često pokušavaju riješit problem kraćim i bržim putem, što najčešće i nije toliko kratak i brz...

Muškarcim bi vjerovatno ponekad bilo puno lakše kad bi imali neku tehničku igračku, koja bi im titlala ženski govor.
I sad, nemojte me krivo shvatiti, ja sam zakleta feministkinja i ne pokušavam sada idelizirati muškarce, i žaliti ih što trpe nas grozne žene koje su stvorene samo da bi njima pile krv na slamčicu smijeh
Ali priznajem, i znam da će se većina žena složiti samnom, da vrlo često ne govorim točno ono što i mislim, i kroz određeno vrijeme, to mi žene počnemo raditi nesvjesno, možda se čak i potajno nadamo da će muškarci preko noći dobit neku moć da nam čitaju misli?! I da tako znaju što želimo, mislimo i trebamo i bez da im mi kažemo.
To bi bilo baš super, zar ne? smijeh

Sad sam se sjetila jednog teksta u jednom časopisu koji sam čitala nedavno, i tamo je bio jedan dobar primjer ovog o ćemu ja pričam: Dragi pita svoju bolju polovicu kako je, a ona mu na to odgovori "Dobro", međutim, to ne znači da se uistinu osjeća dobro nego: "Imala sam loš dan, na poslu je bilo koma, čekala sam parking pola sata, puknuo mi je nokat kad sam otključavala vrata, popio si mlijeko i ostavio karton u hladnjaku, a zbog tvoje glupe utakmice nisam gledala 'Reži me'. Ti me uopće ne razumiješ i uopće ne primjećuješ da se osjećam loše, niti se želiš potruditi da bi shvatio kako mi je. A ja ti sama to neću reći. Zapravo, kad bolje razmislim, ti si kriv za sve!"

Ajde sada iskreno, koliko ste vi curke moje takvo nešto rekle svojim frajerima kad vas je pitao kako ste, a u biti ste kipjeli iznutra prvo zbog toga što vam nije dobro kao što ste njemu rekli, a bome i zbog toga što gad jedan bezosjećajni nezna vama čitati misli i nemože skužit da vam nije dobro i bez da to vi njemu kažete?? Meni se to dogodilo vrlo često.. i događat će se.. zbog sasvim jednostavnog i lako svatljivog razloga.... jer sam žena smijeh


11.08.2007. u 14:00 | K | 5 | P | # | ^

<< Arhiva >>


< kolovoz, 2007 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Opis bloga


moji zapisi...
moje misli...
moja protestiranja...
moja kukanja...

tu sam ono što jesam... bez glume... just me... and here, I belong to me!

tvrdoglava sam i ne ponosim se time...

hipersenzibilna sam i ponosim se time...

brižna sam i ponosim se time...

inteligentna sam i ponosim se time, iako, ponekad mi dođe da mislim kak je to jedna velika pokora...

želim biti model, al snovi da budem biznis vumen su prejaki da bi jedini moj zadatak u budućem poslu bio da budem lijepa....

želim ze zaljubiti... al vjerujem u onu dobru staru "doći će kad se najmanje nadaš..."

to je to..zasada...

Rujan 2007 (2)
Kolovoz 2007 (7)
Srpanj 2007 (7)
Lipanj 2007 (7)

Rado čitam:


Scream

Kneginjica

Choco

mo'š mislit

Trbuhom za kruhom

materijalistica

Tinchy

Sanjica

Invisible kid

Pjesme












Potpišite peticiju da se mali blizanci Najduček vrate svojim roditeljima.



free web counter

free web counter


online
Online Casino