Recepti, putopisi, priče... by Amaterka

27.10.2015., utorak

Pljukanci s pancetom i rikulom

Pljukance sam već predstavila na blogu kao tradicionalno istarsko jelo. Za pripremu domaćih pljukanci potrebno je oko sat vremena. Jedan od meni omiljenih umaka koji ide s pljukancima jest umak od pancete i rikule.

Sastojci za dvije osobe: 300g pljukanci, 60g pancete, 40g maslaca,1 žlica brašna, 40ml juhe, par listova rikule, vode u kojoj se kuhala tjestenina po potrebi, sol, papar.

Priprema:
1. U slanu kipuću vodu ubaciti pljukance. Kuhati ih oko 10 – 15 minuta.
2. U međuvremenu na maslacu popržiti pancetu. Dodati žlicu brašna i popržiti brašno do žute boje. Dodati juhu i po potrebi vodu u kojoj se kuhaju pljukanci.
3. Kad se umak zgusne, dodati rikulu i pljukance.


Oznake: panceta, rikula, pljukanci


- 14:24 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2017  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prosinac 2017 (7)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (3)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (1)
Lipanj 2017 (1)
Srpanj 2016 (3)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (2)
Listopad 2015 (6)
Rujan 2015 (5)
Kolovoz 2015 (6)
Srpanj 2015 (2)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Prosinac 2014 (3)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (5)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (1)
Siječanj 2014 (5)
Prosinac 2013 (4)
Studeni 2013 (7)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (6)
Svibanj 2013 (1)
Travanj 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (2)
Kolovoz 2012 (2)
Srpanj 2012 (7)
Lipanj 2012 (8)
Svibanj 2012 (11)
Travanj 2012 (7)
Ožujak 2012 (9)
Veljača 2012 (9)
Siječanj 2012 (13)
Prosinac 2011 (11)
Studeni 2011 (7)
Listopad 2011 (10)
Rujan 2011 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

PUTOPISI

PRIČE I OSTALI TEKSTOVI

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se