Pljukanci s pancetom i rikulom
Pljukance sam već predstavila na blogu kao tradicionalno istarsko jelo. Za pripremu domaćih pljukanci potrebno je oko sat vremena. Jedan od meni omiljenih umaka koji ide s pljukancima jest umak od pancete i rikule.
Sastojci za dvije osobe: 300g pljukanci, 60g pancete, 40g maslaca,1 žlica brašna, 40ml juhe, par listova rikule, vode u kojoj se kuhala tjestenina po potrebi, sol, papar. Priprema: 1. U slanu kipuću vodu ubaciti pljukance. Kuhati ih oko 10 – 15 minuta. 2. U međuvremenu na maslacu popržiti pancetu. Dodati žlicu brašna i popržiti brašno do žute boje. Dodati juhu i po potrebi vodu u kojoj se kuhaju pljukanci. 3. Kad se umak zgusne, dodati rikulu i pljukance. Oznake: panceta, rikula, pljukanci |
< | prosinac, 2017 | |||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv