Recepti, putopisi, priče... by Amaterka

30.05.2014., petak

Palačinke s jagodama

Ovo su palačinke koje obožavam raditi ljeti jer je krema s jagodama baš osvježavajuća.

Najprije pripremiti kremu (nadjev) kako bi se ohladila dok se pripremaju palačinke.
Sastojci za nadjev (za 4 palačinke):
x oko 200g jagoda,
x 100g ABC sira,
x šećer u prahu po želji.
Priprema nadjeva:
1. Jagode oprati, nasjeckati na komadiće i pomiješati sa sirom.
2. Dodati šećer u prahu po želji. Količina šećera ovisi koliko su vam slatke jagode.

Tijesto za palačinke inače radim odoka, ali sam ovaj put zapisala sastojke (nadam se točno).
Sastojci za smjesu (oko 20-ak palačinki):
x 2 jaja,
x jedna žlica šećera,
x prstohvat soli,
x 360 g brašno,
x oko 700ml mlijeka,
x 1 čep arome vanilije.

Priprema:
1. Jaja pomiješati s s jednom žlicom šećera i prstohvatom soli.
2. Dodavati naizmjence mlijeko i brašno. Dodati aromu vanilije.
3. Pri kraju dodati još malo vode.
4. Ispeći palačinke i ostaviti da se malo ohlade. Puniti ih nadjevom od jagoda i sira.

Oznake: jagode


- 13:22 - Komentari (15) - Isprintaj - #

27.05.2013., ponedjeljak

Tortice i košarice sa sirom i jagodama

Zadnjih nekoliko mjeseci uopće nemam vremena posvetiti se ni kuhanju ni bloganju pa se tako postovi pojave svakih mjesec do dva mjeseca. Nadam se da će se dolaskom ljeta to promijeniti. Do tada ''ostavljam'' vam ovaj recept za male tortice i košarice sa sirom koje možete obogatiti svježim jagodama. Od količine tijesta i nadjeva dobila sam 12 košarica i 12 tortica. Moram unaprijed napomenuti da je puno lakše napraviti tortice, nego košarice jer dosta vremena ide na oblikovanje košarica. S druge strane, meni su košarice puno ljepše i efektnije.

Sastojci za tijesto:
x 300g brašna,
x 1 žličica praška za pecivo,
x 100g šećera,
x 1 vanilin šećer,
x 140g maslaca,
x 1 jaje.
Sastojci za nadjev:
x 100g šećera,
x 1 vanilin šećer,
x 500g svježeg sira,
x 3 jaja.

Priprema:
1. Jaje istući sa šećerom pomiješanim s vanilin šećerom. Dodati maslac i brašno pomiješano s praškom za pecivom. Od tijesta oblikovati kuglu, umotati u prozirnu foliju i staviti u hladnjak da se stisne na pola sata.
2. U međuvremenu pripremiti nadjev: svježi sir pomiješati sa šećerom , vanilin šećerom i jajima.
3. U kalup za muffine staviti papirnate košarice.
a) Priprema tortica: na dno svake košarice staviti krug od tijesta debljine otprilike od 5mm. Na svaku torticu uliti jednu veliku punu žlicu nadjeva.


b) Priprema košarica: isto kao za tortice + još oblikovati rukama od tijesta košarice. U svaku košaricu uliti jednu veliku žlicu nadjeva.

4. Košarice i tortice peći na 180°C u unaprijed zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.
5. Pri posluživanju košarice i tortice ukrasiti svježim jagodama.

Copyright © Amaterka. Sva prava pridržana.

Oznake: prhko tijesto, jagode, svježi sir


- 15:05 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< prosinac, 2017  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Prosinac 2017 (7)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (3)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (1)
Lipanj 2017 (1)
Srpanj 2016 (3)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (2)
Listopad 2015 (6)
Rujan 2015 (5)
Kolovoz 2015 (6)
Srpanj 2015 (2)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Prosinac 2014 (3)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (5)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (1)
Siječanj 2014 (5)
Prosinac 2013 (4)
Studeni 2013 (7)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (6)
Svibanj 2013 (1)
Travanj 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (2)
Kolovoz 2012 (2)
Srpanj 2012 (7)
Lipanj 2012 (8)
Svibanj 2012 (11)
Travanj 2012 (7)
Ožujak 2012 (9)
Veljača 2012 (9)
Siječanj 2012 (13)
Prosinac 2011 (11)
Studeni 2011 (7)
Listopad 2011 (10)
Rujan 2011 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

PUTOPISI

PRIČE I OSTALI TEKSTOVI

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se