Crumble od jabuka i krušaka

četvrtak , 23.11.2017.

Crumble (drobljenac) je jednostavan desert za one dane kada nemate previše vremena za pripremu kolača, a jede vam se nešto slatko. Crumble od jabuka i krušaka je baš pravi jesenski desert za hladne dane.

Sastojci za 2 osobe: 700g jabuka i krušaka, 125g omekšanog maslaca, 150g brašna, 100g šećera, 2 žlice zobenih pahuljica, cimet.

Priprema:
1. Pećnicu zagrijati na 180° stupnjeva. Voće očistiti i nasjeckati na kockice i posuti cimetom.
2. Za posip pomiješati maslac, brašno, šećer i zobene pahuljice.
3. U vatrostalnu zdjelu posložiti voće pa po voću posuti posip.
4. Peći u pećnici oko 35 minuta.

Ps. Umjesto krušaka i jabuka može i drugo voće te više zobenih pahuljica. Kombinacija je bezbroj.



Oznake: slatko, jabuke, kruške

Bakin cimet kolač

subota , 06.12.2014.

Već se neko vrijeme pripremam povratku pisanja bloga, ali nikako da nađem vremena. Što sam starija, imam manje vremena pa shodno tome danas donosim jedan brzi i jednostavan bakin recept.



Sastojci:
x 2 jogurta mljevenih oraha,
x 2 jogurta naribanih jabuka,
x 3 jaja,
x 2 jogurta brašna,
x 1 i pol jogurta šećera,
x 1 prašak za pecivo,
x 2 žličice cimeta.

Priprema:
1. Jaja pomiješati sa šećerom. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Dodati naribane jabuke pa mljevene orahe. Na kraju dodati 2 žličice cimeta.
2. Rasporediti po limu za pečenje te peći u pećnici unaprijed zagrijanoj na 180C oko 20 minuta.
3. Nakon pečenja ohladiti i posipati šećerom u prahu.


Oznake: jabuke, cimet, orasi

Čokoladni kolač s jabukama

petak , 29.11.2013.

Bio je ovo naporan tjedan pa nikako da objavim ovaj klasičan i jednostavan recept za kolač s jabukama. U kuhinji već neko vrijeme promatram jabuke i sestru zezam kako ću napraviti kolač s jabukama na što je ona negodovala s obzirom da ne voli kolače s jabukama. Nisam htjela odustati od kolača s jabukama pa sam se odlučila ''sakriti'' jabuke u kolaču, a zbog sestre napravila sam još i tiramisu ukoliko ovaj s jabukama ''ne prođe''. Sestra je ne znajući pojela kolač i svidio joj se zbog sočnosti i čokolade. Na kraju je ovaj kolač nestao prije nego tiramisu. Kao ishodišni recept uzela sam bakin recept za kolač s jabukama, a dodala sam čokoladu.


Sastojci za biskvit:
x 2 jaja,
x 1 jogurt šećera,
x pola jogurta ulja,
x 2 jogurta brašna,
x pola jogurta mlijeka,
x 1 vanilin šećer,
x 1 prašak za pecivo
x 100g čokolade,
x 200g naribane jabuke (2 manje jabuke),
x malo cimeta po želji, ja sam stavila dvije žličice.

Sastojci za glazuru:
x 3 žlice šećera,
x 100g čokolade,
x 3 žlice vode,
x 80g maslaca.
Priprema:
1. Rastopiti čokoladu na pari i ostaviti da se ohladi.
2. Jaja pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Miješati pa dodati mlijeko i ulje. Na kraju dodati rastopljenu čokoladu i naribane jabuke. Dodati cimet po želji.
3. Smjesu uliti u kalup te peći u unaprijed zagrijanoj pećnici na 180C 20 minuta.
4. Vodu, šećer i čokoladu rastopiti na laganoj vatri. Dodati maslac na listiće i rastopiti ga. Preliti preko kolača.
5. Ostaviti da se ohladi.

Oznake: jabuke, čokolada

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se