Crumble od jabuka i krušaka

četvrtak , 23.11.2017.

Crumble (drobljenac) je jednostavan desert za one dane kada nemate previše vremena za pripremu kolača, a jede vam se nešto slatko. Crumble od jabuka i krušaka je baš pravi jesenski desert za hladne dane.

Sastojci za 2 osobe: 700g jabuka i krušaka, 125g omekšanog maslaca, 150g brašna, 100g šećera, 2 žlice zobenih pahuljica, cimet.

Priprema:
1. Pećnicu zagrijati na 180° stupnjeva. Voće očistiti i nasjeckati na kockice i posuti cimetom.
2. Za posip pomiješati maslac, brašno, šećer i zobene pahuljice.
3. U vatrostalnu zdjelu posložiti voće pa po voću posuti posip.
4. Peći u pećnici oko 35 minuta.

Ps. Umjesto krušaka i jabuka može i drugo voće te više zobenih pahuljica. Kombinacija je bezbroj.



Oznake: slatko, jabuke, kruške

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se