Morski rižoto

subota , 26.08.2017.

Sastojci za dvije osobe:
500g dagnji, 8 većih kozica, 1 velika šalica riže (ovisi o vrsti koliko će se povećati), pola manjeg luka, 2 režnja češnjaka, 2 pelata, list peršina, maslinovo ulje, sol i papar.


Priprema:
1. Očistiti kozice i dagnje. Dagnje staviti kuhati. Kada se dagnje otvore, izvaditi vilicom mesni dio.
2. Nasjeckati luk, češnjak, peršin i pelate i na kockice.
3. Na maslinovom ulju popržiti luk te dodati češnjak, peršin i pelate. Kada se malo pelati prokuhaju i puste sok, dodati rižu. Začiniti sa solju i paprom. Po potrebi dolijevati vodu i miješati do željene tvrdoće riže.

Oznake: rižoto

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se