Sardele iz pećnice s mahunama

petak , 13.11.2015.

Jedan malo drugačiji način pripreme sardela.
Sastojci: 500g sardela, 1 manja rajčica (pelati), 3 češnja češnjaka, sol i papar, malo nasjeckanog peršina, 3-4 žlice maslinova ulja, 1 – 2 male čili papričice, brašno za uvaljati sardele.


Priprema sardela:
1. Očistiti sardele. Ostraniti im glave i utrobu.
2. Sardele pobrašniti i posložiti u vatrostalnu.
3. Posuti nasjeckanim češnjakom, rajčicom, peršinom, čili papričicom, solju, paprom i maslinovim uljem.
4. Peći oko 20-25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200C.


Sastojci: 300-400g mahuna, 50g maslaca, sol, papar, pola žlice brašna, 100ml juhe.
Priprema mahuna:
1. Skuhati mahune u vreloj vodi – oko 15 min.
2. Otopiti maslac, dodati mahune, posoliti, popapriti.
3. Dodati pola žlice brašna, požutjeti, i naposljetku dodati juhu.


Oznake: riba, mahune

Đir po Ljubljani 2

subota , 07.11.2015.

Nastavak našeg đira po Ljubljani.
Mestni trg s fontanom Robba


Gradska vijećnica

u blizini je katedrala sv. Nikole

centralna tržnica

i Mesarski most s kipom i lokotima za zaljubljene


pogled na Zmajski most

Zmajski most

Nama je jedan od ljepših dijelova grada bio Ljubljanski grad iliti dvorac. Do dvorca se možete uspeti uspinjačom:

Možete i pješice za što će vam trebati 15-ak minuta.

Nekoliko fotografija dvorca u sklopu kojeg se nalaze muzej, kafići, restorani i prostori za vjenčanja.









Pogled na grad:

Prekrasna zelena oaza – park Tivoli.



Oznake: Ljubljana

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se