Kokos rolada

subota , 10.01.2015.

Vrijeme blagdana je već prošlo, ali ja nisam nikako stigla objaviti ovaj recept, a nekako mi je ovaj kolač baš blagdanski. Ovo je jedan mamin recept, ali pomalo izmijenjen s obzirom da se u originalu koriste svježa jaja. Svježa su jaja zamijenjena klasičnom smjesom ''za lijepljenje'' od šećera, vode i maslaca.


Sastojci:
- 250g mljevenih petit keksa,
- 100g šećera u prahu,
- 8 žlica kakaa u prahu
- 100g kokosa
- 200g šećera,
- 8 žlica vode,
- 200g maslaca/margarina.

Priprema:
1. Rastopiti 200g šećera u 8 žlica vode. Maknuti s vatre i dodati maslac te ga rastopiti.
2. Pomiješati mljevene kekse, šećer u prahu i kakao. Postepeno dodavati smjesu rastopljenog maslaca i šećera. Dodavati dok smjesa ne bude dovoljno mekana za miješenje i valjanje.
3. U ostatak smjese rastopljenog maslaca dodati kokos.
4. Na papir za pečenje izvaljati smjesu keksi, kakaa i maslaca. Kako bi spriječili da se smjesa lijepi za valjak, iznad smjese rasporediti prozirnu foliju pa valjati preko folije.
5. Na izvaljani dio rasporediti smjesu kokosa i maslaca te valjati na isti način.
6. Pažljivo zarolajate roladu i ostavite da se ohladi u hladnjaku.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se