Recepti, putopisi, priče... by Amaterka

21.12.2014., nedjelja

Potkovice

Obožavam ovo predbožićno vrijeme pečenja kolača, posebno me veseli pečenje suhih kolača jer je to nekako rezervirano baš za ovo vrijeme. Danas donosim jedan klasični recept, a to su potkovice od oraha.

Sastojci:
v 140g šećera,
v 250g maslaca/margarina,
v 420g brašna,
v 2 jaja,
v 2 vanilin šećera,
v 200g mljevenih oraha.



Priprema:
1. U posudu staviti brašno, šećer pomiješan s vanilin šećerom, mljevene orahe, maslac podijeljen na komadiće te jaja i umijesiti tijesto.
2. Od tijesta oblikovati tanke prutiće i rezati potkovice.
3. Peći na 180C otprilike 15 minuta. Nakon pečenja posuti šećerom u prahu.


Oznake: orasi


- 09:42 - Komentari (8) - Isprintaj - #

14.12.2014., nedjelja

Prhki kolač s kremastom čokoladom

Ovaj je kolač varijacija na temu kolača s čokoladom i posipom, ali kremastija verzija. Kolač nije baš fotogeničan, ali je ova čokoladna krema odlična osobito ako ne volite preslatke čokoladne kreme jer u ovu kremu ne ide šećer.


Sastojci za prhko tijesto:
x 300g brašna,
x 1 jaje
x 100g maslaca/margarina,
x 100g šećera,
x 1 vanilin šećer,
x 1 žličica praška za pecivo.

Sastojci za nadjev:
x 200g gorke čokolade,
x 200ml slatkog vrhnja,
x 1 jaje,
x 125 g svježeg krem sira,
x 1 žličica gustina.

Priprema:
1. Gorku čokoladu rastopiti na pari i ostaviti da se ohladi.
2. Pomiješati brašno s praškom za pecivo te dodati šećer pomiješan s vanilin šećerom, jaje i maslac. Umijesiti glatko tijesto i ostaviti ga u hladnjaku oko pola sata.
3. U međuvremenu pripremiti nadjev. Jaje pomiješati s krem sirom te dodati slatko vrhnje, otopljenu čokoladu i gustin.
4. Tijesto ravnomjerno rasporediti po limu te preliti nadjevom. Peći na 180C oko 40 minuta.

Oznake: čokolada, prhko tijesto


- 12:59 - Komentari (9) - Isprintaj - #

06.12.2014., subota

Bakin cimet kolač

Već se neko vrijeme pripremam povratku pisanja bloga, ali nikako da nađem vremena. Što sam starija, imam manje vremena pa shodno tome danas donosim jedan brzi i jednostavan bakin recept.



Sastojci:
x 2 jogurta mljevenih oraha,
x 2 jogurta naribanih jabuka,
x 3 jaja,
x 2 jogurta brašna,
x 1 i pol jogurta šećera,
x 1 prašak za pecivo,
x 2 žličice cimeta.

Priprema:
1. Jaja pomiješati sa šećerom. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Dodati naribane jabuke pa mljevene orahe. Na kraju dodati 2 žličice cimeta.
2. Rasporediti po limu za pečenje te peći u pećnici unaprijed zagrijanoj na 180C oko 20 minuta.
3. Nakon pečenja ohladiti i posipati šećerom u prahu.


Oznake: jabuke, cimet, orasi


- 09:32 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< prosinac, 2014 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Prosinac 2017 (7)
Studeni 2017 (8)
Listopad 2017 (3)
Rujan 2017 (6)
Kolovoz 2017 (1)
Lipanj 2017 (1)
Srpanj 2016 (3)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (2)
Listopad 2015 (6)
Rujan 2015 (5)
Kolovoz 2015 (6)
Srpanj 2015 (2)
Veljača 2015 (1)
Siječanj 2015 (1)
Prosinac 2014 (3)
Srpanj 2014 (2)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (5)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (2)
Veljača 2014 (1)
Siječanj 2014 (5)
Prosinac 2013 (4)
Studeni 2013 (7)
Listopad 2013 (1)
Rujan 2013 (1)
Kolovoz 2013 (3)
Srpanj 2013 (6)
Svibanj 2013 (1)
Travanj 2013 (1)
Veljača 2013 (1)
Siječanj 2013 (3)
Prosinac 2012 (2)
Kolovoz 2012 (2)
Srpanj 2012 (7)
Lipanj 2012 (8)
Svibanj 2012 (11)
Travanj 2012 (7)
Ožujak 2012 (9)
Veljača 2012 (9)
Siječanj 2012 (13)
Prosinac 2011 (11)
Studeni 2011 (7)
Listopad 2011 (10)
Rujan 2011 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

PUTOPISI

PRIČE I OSTALI TEKSTOVI

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se