Domaće tortilje s tunjevinom

petak , 18.07.2014.

Razgledavajući fotografije hrane na Pinterestu ugledala sam savršene domaće tortilje. Recept sam pronašla na sljedećoj stranici. Svi su sastojci isti, jedino sam mjere izmijenila, kao mjernu jedinicu koristila sam plastičnu čašu jogurta.
Sastojci za 10 tortilja:
x4 jogurta brašna,
x1 žlica ulja,
x1 žličica soli,
x1 i pol jogurt mlake vode.


Priprema:
1. U posudu prosijati brašno te dodati sol, ulje i mlaku vodu.
2. Umijesiti tijesto i podijeliti na 10 kuglica.
3. Svaku kuglicu tijesta tanko razvaljati.
4. U vrućoj tavi za palačinke (bez ulja) ispeći tortilje.
5. Slagati ih jednu na drugu i pokriti kuhinjskom krpom.
Priprema ovih tortilja nije komplicirana, sastojci su oni koje svatko ima kod kuće, mnogo su jeftinije i zdravije od kupovnih, a i okus je gotovo isti kao kod kupovnih.

Odlučila sam se za jedan brz i jednostavan nadjev od tunjevine, povrća i sira.
Sastojci za nadjev:
x tunjevina iz konzerve,
x mini rajčice,
x paprike,
x naribani sir.

Priprema:
1. Tunjevinu ocijediti od ulja. Paprike narezati na trakice, a rajčice očistiti od sjemenki.
2. Tortilje nadjenuti tunjevinom, paprikama, rajčicama i naribanim sirom.
3. Preklopiti tortilje i popeći s obje strane u tavi za palačinke.
4. Poslužiti uz umake ili salatu.

Oznake: tortilje, tunjevina

Paprike – s piletinom i na pizzi

četvrtak , 03.07.2014.

Opet sam napravila pauzu od pisanja na blogu, ali se zato vraćam s dva recepta, odnosno dvije ideje što možete skuhati s paprikama čija je sada sezona u punom jeku.
Paprike s piletinom
Sastojci:
X 400g piletine,
X 4 paprike,
X 15 dag sira gouda,
X salsa od rajčice,
X sol, papar, burrito začin.


Priprema:
1. Paprike prepoloviti i očistiti od sjemenki. 6 polovica paprika začiniti solju i paprom i staviti peći na 200C.
2. U međuvremenu nasjeckati piletinu i preostale dvije polovice paprike. Začiniti piletinu i papriku sa solju, paprom i burrito začinom te popeći. Na kraju dodati 3-4 žlice salse od rajčice. Nadjenuti vruće paprike nadjevom od piletine, paprike i salse te prekriti naribanim sirom. Zapeći paprike dok se sir ne rastopi – otprilike 10 minuta.
3. Može se poslužiti uz kiselo vrhnje začinjeno solju i paprom.

Pizza s paprikama
Recept za tijesto je uvijek isti:
x 250 g brašna,
x otprilike pola pakiranja kvasca u prahu,
x prstohvat šećera,
x žličica soli,
x mlaka voda,
x malo ulja.
Priprema.
U malo mlake vode rastopiti kvasac sa šećerom i ostaviti da se digne. U brašno dodati malo ulja i kvasac koji se dignuo te mlaku vodu po potrebi. Umijesiti tijesto i ostaviti da se diže 20 minuta.

Sastojci za nadjev (1 pizza):
X 100 ml salse od rajčice,
X otprilike 50 ml vrhnja za kuhanje,
X 100g sira goude,
X 100g šunke,
X srijemska salama,
X pola manjeg luk,
X 1 paprika,
X nekoliko mini rajčica,
X origano,
X svježi bosiljak.

Priprema:
1. Tijesto za pizzu namazati salsom. Rasporediti nasjeckanu šunku. Preliti vrhnjem za kuhanje te dodati naribani sir. Po pizzi rasporediti nasjeckani luk, papriku i rajčicu.
2. Zapeći pizzu na 200C. Nakon 10 minuta dodati salamu i peći još 10 minuta.
3. Izvađenu pizzu posipati origanom i ukrasiti svježim bosiljkom.

Oznake: paprika, piletina, sir, pizza

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se