Paprike – s piletinom i na pizzi

četvrtak , 03.07.2014.

Opet sam napravila pauzu od pisanja na blogu, ali se zato vraćam s dva recepta, odnosno dvije ideje što možete skuhati s paprikama čija je sada sezona u punom jeku.
Paprike s piletinom
Sastojci:
X 400g piletine,
X 4 paprike,
X 15 dag sira gouda,
X salsa od rajčice,
X sol, papar, burrito začin.


Priprema:
1. Paprike prepoloviti i očistiti od sjemenki. 6 polovica paprika začiniti solju i paprom i staviti peći na 200C.
2. U međuvremenu nasjeckati piletinu i preostale dvije polovice paprike. Začiniti piletinu i papriku sa solju, paprom i burrito začinom te popeći. Na kraju dodati 3-4 žlice salse od rajčice. Nadjenuti vruće paprike nadjevom od piletine, paprike i salse te prekriti naribanim sirom. Zapeći paprike dok se sir ne rastopi – otprilike 10 minuta.
3. Može se poslužiti uz kiselo vrhnje začinjeno solju i paprom.

Pizza s paprikama
Recept za tijesto je uvijek isti:
x 250 g brašna,
x otprilike pola pakiranja kvasca u prahu,
x prstohvat šećera,
x žličica soli,
x mlaka voda,
x malo ulja.
Priprema.
U malo mlake vode rastopiti kvasac sa šećerom i ostaviti da se digne. U brašno dodati malo ulja i kvasac koji se dignuo te mlaku vodu po potrebi. Umijesiti tijesto i ostaviti da se diže 20 minuta.

Sastojci za nadjev (1 pizza):
X 100 ml salse od rajčice,
X otprilike 50 ml vrhnja za kuhanje,
X 100g sira goude,
X 100g šunke,
X srijemska salama,
X pola manjeg luk,
X 1 paprika,
X nekoliko mini rajčica,
X origano,
X svježi bosiljak.

Priprema:
1. Tijesto za pizzu namazati salsom. Rasporediti nasjeckanu šunku. Preliti vrhnjem za kuhanje te dodati naribani sir. Po pizzi rasporediti nasjeckani luk, papriku i rajčicu.
2. Zapeći pizzu na 200C. Nakon 10 minuta dodati salamu i peći još 10 minuta.
3. Izvađenu pizzu posipati origanom i ukrasiti svježim bosiljkom.

Oznake: paprika, piletina, sir, pizza

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se