U okolici Trsta – dvorac Miramare

subota , 10.05.2014.


Nastavak prošlog posta. Nakon kratkog posjeta Duinu, krenuli smo u dvorac Miramare. Dvorac Miramare nalazi se u blizini Trsta, a dao ga je sagraditi Maksimilijan Habsburški u 19. stoljeću.


Osim dvorca ,,kompleks Miramare'' sadrži i ogroman park i mali dvorac. Ulaznica se plaća samo za dvorac, a šetnja pripadajućim parkom je besplatna. Ulazna vrata:

Park ispred dvorca:


Ulaznica košta 4 eura i sami šećete dvorcem. Ispred nas se u dvorcu nalazila skupina talijanskih učenika koji su imali vodičkinju pa smo čuli svakakvih zanimljivosti koje ne bi saznali da smo samo prošetali dvorcem i pročitali tekst uz pojedine eksponate. Ne vidjevši nigdje prekriženo fotografiranje, mi smo bezbrižno fotografirali sve dok nismo bili upozoreni, ali moram priznati i nakon toga, samo kriomice.
Ovako su nekada izgledale kupaonice:

Hodnici i sobe su prekrasno ukrašeni:

Krevet koji je Maksimilijanu kao vjenčani dar poklonio Napoleon III.:

U jednoj od prostorija nalazi se i kapelica:

Nakon razgleda dvorca krenuli smo u razgled oko dvorca:

Pogled na park s ''terase'' oko dvorca:

Na molu podno dvorca nalazi se sfinga, jedini eksponat koji je ostao u vlasništvu dvorca iz egipatske kolekcije:

Nakon obilaska okolice dvorca, odlučili smo prošetati parkom.

Jedan dio parka je u rekonstrukciji:

U samoj blizini nalazi se mali dvorac:

I za kraj neobičan prizor iz prirode:

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se