Pinca s dodatkom čokolade

subota , 19.04.2014.

Nakon kraće pauze, vraćam se s prigodnim uskršnjim kolačem – pincom. Odlučila sam se za već isprobani recept samo sam ovaj put smanjila sastojke i dodala čokoladu da malo obogati okus.



Sastojci:
x 400g brašna,
x 2 jaja,
x 100g šećera,
x 1 vanilin šećer,
x 100g margarina,
x 16 svježeg kvasca,
x čep ruma,
x naribana korica limuna,
x pola šake nasjeckane čokolade (može i više).

Premaz:
x 1 žutanjak,
x malo krupnog šećera.
Od ovih sastojaka dobiju se tri male pince.



1. Najprije otopiti svježi kvasac s jednom žličicom šećera i malo mlake vode i ostaviti da se diže.
2. U posudu staviti sve sastojke (osim čokolade) i umijesiti tijesto. Pokriti krpom, ostaviti na toplom i ostaviti da se diže oko sat vremena.
3. Ponovno malo mijesiti tijesto, podijeliti u tri dijela. Kako uobičajeno pinca ide bez čokolade, ja sam u sam jedan dio stavila čokoladu i to u sredinu. Pince po vrhu prerezati u obliku križa/slova X. Ostavila da se diže još sat vremena.
4. Pince premazati žutanjkom i posipati krupnim šećerom. Onu u koju sam stavila čokoladu posipala sam po vrhu čokoladom.
5. Pince peći 30 minuta u pećnici unaprijed zagrijanoj na 180°C.



Uz ove pince želim svima sretan Uskrs.


Oznake: pinca, čokolada

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se