Čokoladni kolač s jabukama

petak , 29.11.2013.

Bio je ovo naporan tjedan pa nikako da objavim ovaj klasičan i jednostavan recept za kolač s jabukama. U kuhinji već neko vrijeme promatram jabuke i sestru zezam kako ću napraviti kolač s jabukama na što je ona negodovala s obzirom da ne voli kolače s jabukama. Nisam htjela odustati od kolača s jabukama pa sam se odlučila ''sakriti'' jabuke u kolaču, a zbog sestre napravila sam još i tiramisu ukoliko ovaj s jabukama ''ne prođe''. Sestra je ne znajući pojela kolač i svidio joj se zbog sočnosti i čokolade. Na kraju je ovaj kolač nestao prije nego tiramisu. Kao ishodišni recept uzela sam bakin recept za kolač s jabukama, a dodala sam čokoladu.


Sastojci za biskvit:
x 2 jaja,
x 1 jogurt šećera,
x pola jogurta ulja,
x 2 jogurta brašna,
x pola jogurta mlijeka,
x 1 vanilin šećer,
x 1 prašak za pecivo
x 100g čokolade,
x 200g naribane jabuke (2 manje jabuke),
x malo cimeta po želji, ja sam stavila dvije žličice.

Sastojci za glazuru:
x 3 žlice šećera,
x 100g čokolade,
x 3 žlice vode,
x 80g maslaca.
Priprema:
1. Rastopiti čokoladu na pari i ostaviti da se ohladi.
2. Jaja pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Miješati pa dodati mlijeko i ulje. Na kraju dodati rastopljenu čokoladu i naribane jabuke. Dodati cimet po želji.
3. Smjesu uliti u kalup te peći u unaprijed zagrijanoj pećnici na 180C 20 minuta.
4. Vodu, šećer i čokoladu rastopiti na laganoj vatri. Dodati maslac na listiće i rastopiti ga. Preliti preko kolača.
5. Ostaviti da se ohladi.

Oznake: jabuke, čokolada

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se