Marmelada od divljih kupina

subota , 14.09.2013.

Opet sam napravila veću pauzu od bloganja čemu je razlog posao i učenje za stručni ispit. Bez obzira na sav stres oko stručnog ispita, ne mogu propustiti pravljenje marmelade. Prošle sam godine cijelo ljeto kuhala marmelade, ali ove godine nismo imali ni jagode, ni marelice ni breskve, uglavnom ništa. I već sam mislila da ove godine nećemo imati domaću marmeladu kada smo dragi i ja nabrali veću količinu divljih kupina. Znači, trk u prirodu, uživajte u šetnji i naberite divlje kupine.
Meni su svi namazi od voća bez komadića marmelade pa ja ostajem vjerna tom imenu bez obzira na propise Europske unije.



Sastojci:
x 1300g divljih kupina,
x 1 vanilin šećer,
x 500 g šećera,
1 džemfix (dr. Oetker).



Priprema:
1. Divlje kupine oprati, usitniti te propasirati ukoliko ne volite koštice (ja sam se malo mučila s pasiranjem). Usitnjene kupine pomiješati s vanilin šećerom i džemfixom pomiješanim s dvije žlice šećera. Staklenke staviti grijati u pećnicu zagrijanu na 100C.
2. Staviti kuhati i neprestano miješati. Čim zakuha dodati preostali šećer i kuhati dok se ne počne zgušnjavati.
3. Marmeladu uliti u prethodno zagrijane staklenke.


PS. Ima li netko u blogovskom svijetu kakva iskustva sa stručnim ispitom iz Hrvatskog jezika u Rijeci pa da želi podijeliti iskustva? :)

Oznake: marmelada

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se