Pizza in bianco sa šparogama i pancetom

petak , 19.04.2013.

Došlo je proljeće i nekako se polako budim iz ''zimskog sna''. Sezona je šparoga pa je ''povratnički'' recept u duhu šparoga i proljeća.



Sastojci za tijesto (kalup promjera 37cm):
x otprilike pola pakiranja kvasca u prahu,
x prstohvat šećera,
x mlaka voda,
x malo ulja,
x žličica soli.



Sastojci za nadjev:
x otprilike 100ml vrhnja za kuhanje,
x 100g naribanog tilzita,
x kuhane šparoge,
x 1 paket mozzarele,
x otprilike 100g pancete,
x origano za posipanje.



Priprema:
1. U malo mlake vode rastopiti kvasac sa šećerom i ostaviti da se digne. U brašno dodati malo ulja i kvasac koji se dignuo te mlaku vodu po potrebi. Umijesiti tijesto i ostaviti da se diže 20 minuta.
2. Lim za pizzu obložiti papirom za pečenje (ili pak namazati uljem). Tijesto za pizzu oblikovati rukama pa valjkom izravnati. Namazati vrhnjem za kuhanje, posuti naribani sir i šparoge. Staviti pizzu peći na 200°C.
3. Nakon 10 minuta izvaditi pizzu i posuti mozzarellu i pancetu. Vratiti u pećnicu i peći još 10 minuta.
4. Kada izvadite pizzu, posuti s origanom.


Oznake: pizza, šparoge

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se