Kolač s breskvama i posipom

petak , 24.08.2012.

Nije me bilo dosta dugo na blogu zbog nedostatka vremena i problema s internetom, ti problemi i dalje ostaju, ali uspio se ''roditi'' ovaj post/recept.



Sastojci za prhko tijesto:
x 300g brašna
x 1 žličica praška za pecivo
x 100g omekšanog margarina/maslaca
x 100g šećera
x 1 vanilin šećer
x 1 jaje.
Sastojci za nadjev:
x oko 1kg bresaka
x 50g šećera + šećer po ukusu (3 žlice)
x 2 čepa arome vanilije
x 20g škrobnog brašna.
Sastojci za posip:
150g brašna
100g šećera
100g omekšanog margarina/maslaca



Priprema:
1. Breskvama odstraniti kožicu i koštice. Pomiješati ih sa šećerom i ostaviti ih da puste sok.
2. Od sastojaka za prhko tijesto umijesiti tijesto, omotati prozirnom folijom i ostaviti u hladnjaku na pola sata.
3. Dok je tijesto u hladnjaku, kratko prokuhati breskve sa sokom koji su pustile. Procijediti breskve. Škrobno brašno otopiti u 4 žlice soka, a preostali sok pristaviti da provre. Tada dodati otopljeno škrobno brašno i kratko prokuhati te umiješati breskve i pošećeriti po ukusu (ja sam dodala 3 žlice šećera).
4. Namastiti i pobrašniti kalup. Tijesto utisnuti u kalup i nanijeti nadjev na tijesto.
5. Za posip miješati brašno, šećer i margarin dok ne dobijete mrvice željene veličine. Mrvice posuti po nadjevu.
6. Peći na 180C 40 minuta. Ohladiti i poslužiti.



Ps. Podsjećam da do kraja kolovoza traje igra kuhanja s temom salata (vrsta jela).

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se